GRANTORINO: Debata se posunula zase k ON topicu, ale ještě se k něčemu vrátím: Sice jsi vesměs omezená nebo spíš nechápavá v tom, cos mi tu nepřímo napsala a dala mi najevo, co nebylo fakt potřeba a jen to mou situaci zhoršilo, ale to nejsi jediná. A měla bych si tě coby osobu v budoucnu možná potřebnou předcházet, ne tě naštvat.
Nicméně teď zase k bytu a bytový otázce.
Píšeš:
,,nakonec to dopadlo dalsi laskou a tretim deckem takze sest let to bude ted. Ale vidim to jeste na dalsiho partnera. Tahle partie sice jeste neni dohrana, ale moc tomu nedavam."
1. Z toho jsem pochopila, že první dítě nebo ta obě děcka máš s jiným partnerem, než tím současným = POKUD BYS TEDY MĚLA S TÍMTO JEN JEDNO ZE TŘÍ NEBO DVĚ ZE TŘÍ dětí = JSI VDANÁ, ALE NEMÁŠ S NÍM TEDY TY ,,požadovaný" TŘI DĚTI A TO TEDY PRO PŘÍPAD ROZVODU ZNAMENÁ, ŽE NEMÁŠ OD NĚJ NA SEBE NÁROK NA TO TVÝ VÝŽIVNÝ, JAK SE TU PSALO??
A jen pár tisíc měsíčně na jídlo na to jedno jeho dítě?
2. Pochopila jsem z toho tady, že tys hypotéku žádnou neměla stejně jako já, která jsem měla původně od rodičů slíbenej byt, tak proč bych si ji jako studentka nebo pár let po studiích v krizi, kdy jsme měla malej plat nebo pak neměla skoro rok práci a jen brigádu, a pak zas práci ne tak dobře placenou, tehdy před 10 nebo 6 lety, kdy ceny ještě byly jen kolem toho milionu, brala, že....
Že snad bydlíte v nějakym s prominutim ,,vidlákově", kde máte tedy klid, ale že je to hypotéka na byt/dům, která byla z větší části splacena tím tvým současným partenerem/manželem, než jste se vzali (pokud vůbec)?
A že tedy součástí společnýho jmění manželů (partenerů) je jen ta malá část, co dal do toho za soužití s tebou?? Nebo cos do toho něco málo dala ty ještě za svýho, jak jsem pochopila, učitelkování kdysi, což jsi pak nemohla kvůli dětem dál provozovat a vydělávat - jasně.
A tobě tedy z bytu/domu náleží jen polovina této části ve formě financí, ovšem ne ze současný tržní ceny, ale z tý před těmi X lety, tedy cirka těch 400 - 500 tis., což odpovídá asi tak tomu, co já dostanu z prodeje toho mýho bytu, ZA COŽ si prej podle matky (jejíž byl de facto dědicky byt, co táta prodal, jako na potvoru zrovna v momentě, když jsem už měla léta partnera a chtěla dítě a skončit konečně v práci), tady v Praze a okolí nepronajmu na pár let na pořízení mimíse ANI GARÁŽ, což je pravda.
A z toho, co jsem pochopila, je tedy Váš byt/dům taky vlastní = tvýho manžela/partnera a ne tvůj??
Neni od tvých rodičů, tedy nějak tvůj, ne?
Já vím, že jsem tu podle někoho byla s tim bytem otravná, jako by to byla pro partnerství a pořizování dětí snad nějaká nepodstatná věc, ale podle mě je právě v tom rozhodnutí k mateřství zásadní, to jistě chápeš.
PROTOŽE KDYŽ TU PÍŠEŠ, ŽE TOMU MOC NEDÁVÁŠ, tak sice já vím, že jsem tu podle někoho byla s tim bytem otravná, ale PŘEMÝŠLELA JSI UŽ, KAM PŮJDEŠ PRO PŘÍPAD ROZPADU TOHO VZTAHU/MANŽELSTVÍ S TĚMI VAŠIMI TŘEMI DĚTMI BYDLET???
To jako k nějakýmu ze SEZNAMKY?? (Protože já vůbec nechápala, že tebe se seznamování týká nebo bude týkat - jen jsem myslela, že se třema S. ze čtyř, co se seznamovat ani nechtěj, tu jen otravujete nebo žárlíte nebo prostě schválně škodíte...ale teď vidim, že tebe se seznamování týkat třeba bude, pak nic proti...) Nebo si jako hodláš s dětmi udělat u Koudyho na zahradě 4 lůžkovej stan?? Nebo s nimi jezdit s obytňákem a zevlit po parkovištích, jak tu nadhazovala Te. - IMHO dost natěsno se třemi dětmi.
Nic proti. Jen asi víš, kam mířím.