• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    MOODYCAT:

    ,,Proste bez pracovat, ses lina jak ves. Normalnimu cloveku by bylo trapny, ze nemaka a neumi se o sebe postarat."

    Svý brigády během VŠ jsem už popsala a VŠ byla náročná a opravdu nebyla pro líný lidi, spíš naopak pro ty nejsnaživější.

    A od dokončení VŠ jsem pracovala na HPP, pokud to nešlo, tak alespoň brigádničila za 4 tis. měsíčně, což byly dva dny ve výrobě ve dne / v noci nebo nějaký call centrum a intenzivně hledala práci,

    pak jsem dělala alespoň mimo obor na zkácený úvazek, kde když mě vtlačili do HPP, tak jsem ho vzala, ale pak končil projekt.

    Pak jsem pracovala ve firmě 3 roky, kde chtěl ještě kolega zadarmo pomoct s jeho firmou a tak to časově někdy vyšlo i tak, že jsem měla i neplacený přesčasy do 21 h!!

    Pak byly dny s mezinárodními Skype cally co byly třeba až v 19 nebo 20 hodin.

    Pak jsem zase po těch 3 letech tam obratem našla už za měsíc práci a tam byla normálně:

    9-18 h denně, ale bylo to jen na půl roku a půl roku, celkem na rok, jak jsem psala... další prácei bylo už těžší najít, to jsem byla pár měsíců na pracáku a poprvé v životě v mých ca 33 letech brala podporu...

    A pak jsem měla dvě práce po sobě, jedna byla v oboru, klasicky od 9 do 17:30/18 h a domů jsme chodili asi až v 19 h (tak to sorry, ale s mimísem malym by to tak nešlo, ale někde je i možnost flexibility začít dříve).

    Po zmizení bývalýho snoubence jsem se sice sesypala, ale pak měla vloni dvě prácepo sobě:

    Jednu 8-16:30,,,,Další byla taky 8-16:30/někdy do 17 h a domů jsem jezdila cskoro celý rok , a to i celý léto až do zimy v 18 h.

    Líná rozhodně nejsem.

    A byla jsem na gymlu jeden čas nejlepší studentka ze třídy, naopak pracovitá a pečlivá snaživá, na VŠ taky a pak v pracech taky se snažila a vždy pracovat chtěla.

    Zatím jsem až do letoška vždy pracovala, celých 10 let od dokončení VŠ, pokud ne, tak jsem dělala alespoň brigády v mezičase a intenzivně hledala práci.

    Musim TEDY UZNAT, že v lednu příušnice nebyly nic moc.

    A jak tady holky ZDRAMATIZOVALY TO ZNÁSILNĚNÍ TĚMI ZÁHADNÝMI VĚTAMI KOLEM TOHO, ŽE TO MNOU OTŘÁSLO, JSEM ŽENA, ŽENA STARŠÍ GENERACE, CO ŽILA ZATÍM JEN V MONOGAMNÍCH DLOUHOLETÝCH VZTAZÍCH, SLUŠNÁ POČESTNÁ ŽENA STARŠÍ GENERACE, A NE ROBOT!!

    Takže že někdo domluvil moje znásilnění a uvědomění, jak to bylo, pro mě skutečně nebylo jen tak.

    A to otravování kvůli tomu do práce i pak vloni otravování po večerech (, což jsem nechápala, kdo proti mně co má, když známí, co to tu četli, mi nic špatnýho nepsali, a mě vadilo, co za kraviny si tu přečtou, tak jsem odpovídala....co tomu všemu než jsem na to přišla, předcházelo a tomu, jak jsem se zhroutila a pošlo mi i to morče v březnu), to jsem předtím nechápala taky...





    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MOODYCAT: ale mohla by si najit nejakyho bohatyho chlapa a vymrdat si treba audinu nebo medoura. nebyla by prvni ani posledni.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    REBORNA: Proste bez pracovat, ses lina jak ves. Normalnimu cloveku by bylo trapny, ze nemaka a neumi se o sebe postarat.
    AMANT
    AMANT --- ---
    TUILE: pokud si na tohle nevybeha plnej invalidni
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MOODYCAT: pojisteni na smrt je hezka vec, ale umrti pod vlivem alkoholu ci drog jsou z toho vyjmuty. to by si takhle mohl vzit hypoteku kazdej a pak se treba zabit, aby mimisek dedil byt...
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    INSEQUI: Tak když ne v nájmu, kde mám tedy bydlet? Postavit si zatím stan? Už ani to se snad mnohde v Praze nesmí...a k momentálním možnostem hypotéky jsem se vyjádřila...

    Jakým stylem??

    A jakým jiným stylem bych měla uvažovat?

    Jeden muž odejde, tak je třeba najít jinýho a mít dítě s tím jiným, ne?

    TUILE
    TUILE --- ---
    REBORNA: je ti 35, takze do duchodu pujdes (nejdriv) za 30 let.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    REBORNA: Bud v klidu, k hypotece musis u vetsiny bank mit vetsinou pojisteni na smrt, takze tohle je vyreseny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    REBORNA: jestli mas problem s alkoholem, a hodne by to vysvetlovalo, zajdi si za odbornou pomoci. protialkoholni sit je v cesku relativne dobre zajistena, preci jen tu rizikove chlasta skoro milion lidi..
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    MOODYCAT: A na kolik on má tu hypotéku?

    ,,Hypoteky na vlastni bydleni si lidi zpravidla berou na 20-30 let."

    Za 20 let možná ještě výdělečně činná budu, za 25 let už NE, ZA 30 HÁDÁM BUDU MOŽNÁ UŽ PO SMRTI. Nepředpokládám, že s mým alkoholismem rok po VŠ, co jsem začla rok víc pařit a mým alkoholismem, když začal známej mýho před-před-před-před bývalýho domlouvat bývalýmu snoubenci častěj hraní, nebo mým alkoholismem, co byl po 4 měsících, když jsem se začla zmátořovat a vycházet mezi lidi cca už 5 měsíců po zmizění bývalýho snoubence, nebo mým alkoholismem, co pak byl po to tady na nyxu a co mi provedli, že jsem i měla blbý pocitiy mezi známými na akcích, nebo mým alkoholismem, co začal zase tenhle a minulý měsíc), dožiju 76 let jako se dožila babička z máminý strany, nebo 92 let, co zatím žije ta z tátovy strany...(a že bych se dožila 97 let jako praděda z máminý strany, kterej nepil a nekouřil a celej život makal na čerstvym vzduchu na zahradě a v lese, kam odešli zpět z Prahy s prababičkou na stáří, co měla jediná v rodě nějaký i mimopražský, to taky nečekám.)

    Takže muj plán výdělečnosti byl a teď když se to posunulo, je:

    v 39 mimís, do 41 mateřská, pak asi 2 roky do 43 let zkrácenej úvazek, pak od 43 do 60 práce na HPP, ale tam je to dost nejistý....

    Asi tak 15 let na HPP.

    Teoreticky by stačilo už 10 asi na vznik nároku na důchod, nevim... to leda, kdyby mi ten muž platil pár let, co bych byla v domácnsoti s dítětem, to důchodový pojištění,...



    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REBORNA: prosím tě, co jsi to vystudovala za vysokou školu, že "pořádně placená práce v oboru" je u tebe za 30k?
    To má momentálně učitel na základce tabulkovej nástupák - a prodavačka na kase v LIDLu.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    SIBILLE: Naopak, chci vzít JEN PRÁCI, VE KTERÝ VYDRŽIM TAK, ABYCH V NÍ NESKONČILA NA KONCI ZKUŠEBKY NEBO NEMUSELA PAK PRCHAT JINAM.

    To by mateřskou pak zas vyerasovalo, jako ta práce víc v oboru, ale pak hyserák byl nejen kvůli PMS a proto, že taková práce se už nenajde, že jinde to outsourcují, což vim, že jsem to už kdysi dělala, že taková práce moc v Praze není, ale hysterák taky proto, že když jsem v tý práci kvůli kolegyni musela skončit , tak mi to vyrušilo nárok na mateřskou.
    A pak tedy tam bylo i to nadávání na tátu o bytě...jinak fakt nic...

    A pak viz zmizení býv. snoubence...



    REBORNA
    REBORNA --- ---
    RAINBOF: ,,Proc bych si mel brat rebornu a nezbouchnout VE 40 nejakou mladou 25yo cubicku."

    No tak protože ta bude chtít po VŠ ještě cestovat a mimíse třeba až za 5 let a to už bude mít v 45 letech zkažený sperma a možnost erektilní dysfunkce. A až bude tamta od 30 do 35 na ženskym sexuálním vrcholu, tak je možný, že takový padesátník ji nebude schopen v životě jejímu rytmu ani v posteli stačit a takhle nějak podle mě vznikaj ty nevěrný zoufalý manželky, jinak si to moc nedovedu vysvětlit, proč by žena muže podváděla.

    Věkový rozdíl mezi partnery + - max 6 let klapalo mně... takže 40 letýmu bych doporučila 34 letou, jako jsem ve 30 měla pak další rok od 31 svého 36/37-42 letého bývalýho snoubence...

    Takže jsem ho opravdu milovala, neměla důvod ho podvádět, nemusela se za něj před známými nebo mezi lidmi kolem 30 - 36 let stydět, že JAKO CO TO MÁM S SEBOU ZA DĚDKA, když jsem vypadala na těch 27-32 třeba.

    ,,Proc bych si mel brat rebornu a nezbouchnout VE 40 nejakou mladou 25yo cubicku."


    Jako jednoduchou odpověď bych viděla: TŘEBA ABY TĚ MILOVALA A CHTĚLA A VŮBEC MOHLA S TÍM PARTEREM PAK SPÁT I ZA 20 LET, KDY OVŠEM S TÍM 40 LETÝM BY PAK NEMOHLA, JESTLI MILOVAT NEVÍM, ALE SPÁT S NÍM TĚŽKO, PROTOŽE TOMU 40 LETÝMU BUDE ZA 20 LET ŠEDESÁT A NEBUDE MU STÁT.

    A ženy obvykle normálně sexuálně žijou a jsou sexuálně žádostivý a žádoucí po pravidelnym sexu a aby se jim muž společensky a sexuálně věnoval, ASI TAK TAKY DO 60 LET.

    Takže jako jednoduchou odpověď bych viděla: Aby neměl ten muž a priori ženu, CO HO ZŘEJMĚ BUDE 15 LET JEHO ŽIVOTA MUSET PODVÁDĚT NEBO HO DŘÍV NEBO POZDĚJI OPUSTIT A NAJÍT SI NĚJAKÝHO, CO JÍ BUDE ROZUMĚT, DRŽET S NÍ TEMPO A ŽIVOTNÍ ELÁN A BUDE JÍ MOCT SOULOŽIT.

    No muj argument, když mi napsal nějakej S VĚKOVYM DISTANCEM TĚCH 15 LET ODE MĚ, KDY JÁ BYCH CHTĚLA MAX o 6/7 LET mladšího/staršího,

    muj argument byl mimo jiné:

    ,,Muži umíraj dřív."

    ,,a já bych nechtěla být pak na stáří sama jako babička, když umřel dědeček, byla pak 20 let sama!

    A to prosim byli skoro stejně staří, když se brali."







    TUILE
    TUILE --- ---
    REBORNA: brigady sou porad. i muj ukrajinskej spolubydlici byl schopnej si ted najit brigadu, kdyz kvuli korone prisel o praci.
    jo, je to prace na hovno a hleda neco jinyho, ale na najem a jidlo si vydela (a ve spolubydleni plati pod 10k mesicne se vsim vsudy :) )
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RAINBOF: Peknej vesnicelajf:)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOUDY: ja vajicka toust kafe. A cekam kdy se ozve prvni soused s cirkuli abych mohl zacit s motorovkou
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RAINBOF: cokoladu s oriskama
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    REBORNA: ale ztratilo se to v tom tvym veledlouhym vyjadrovacim stylu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOUDY: co mas dobryho?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    TUILE: tak di do levnejsiho najmu nebo do spolubydleni, abys nemusela sahat na rezervy a mohla to platit jen z prijmu, ne?

    Proč se bojim spolubydlení a cizíc lidí atd. jsem tu už psala.

    Najdi mi v Praze někde na MHDčku, odkud se dá dostat přes Prahu kamkoli nebo pak do práce i někam za Prahu, do HODINY, nájem pod 10 tis., se vším všudy pod 12/13 tis. - ráda se podívám.

    ,,je trohu skoda rozfrcat nasetreny penize za najem" - no to jistě! Proto považuju za idiocii, co mi provedl táta a na schůzce byl s bývalým snoubencem - že mě nenechali si doplatit do milionu ten byt!! Ale táta spoléhal na bývalýho snoubence, se kterým jsem bydlela, což NEMĚL. A že na nájem 2+kk na P-9 na periferii, ale v dosahu do 15 min od metra, máme jen proto, že to táhl bývalý snoubenec z nájmu jeho garsonky a protože byl programátor, táta věděl. A že jinej mladší, co by mě teď zbouchl místo býv. sn. byt mít nemusí nebo takovej plat a že bychom pak měli s mateřskou a další roky problémy, nebo kor pak já, kdybych třeba na těch 50 % pak zůstala s dítětem sama, musel táta přeci vědět taky a neměl byt prodávat!!

    ,,proste sehnat si vydelek v praze na najem a jidlo zvladne do dvou mesicu, i kdyby to melo bejt polepovani zbozi v obchode."

    Tak to asi nevíš, jakej je po korona-stop stavu, kdy hodně lidí přišlo o práci, zájem i o blbý doplňování zboží v obchodě....

    A já se tedy hlásila na lepší práce, ale i tam mi řekli po shlédnutí mého životopisu s tech. VŠ a mou raxí, i manažerskou, udiveně, že to asi nebude práce pro mě, jako že ,,overqualified" nebo ,,že je to ZČÁSTI I FYZICKÁ PRÁCE" a vyjeveně na mě koukali, co jsme to proboha s pani personální domluvily...

    Pak bylo i po popisu práce: ,,a sejdeme se tedy??!" A vyjevená věta, jestli jsem se jako úplně nezbláznila, že se jakožto bývalý manažer z vedení společnosti, co ani neměl nadřízený, předtím tedy jo, ale byla jsem na slušný pozici ve vedení podniku, nebo předtím alespoň koordinátor, JESTLI JSEM JE JAKO NEZBLÁZNILA, ŽE se pár let před 40 a to v době, kdy bych měla být po něklika letech práce od konce VŠ, právě na vrcholu kariéry, NEZBLÁZNILA, že jsem se hlásila i na takovou práci.

    No a někde byly šance velký, všechny otázky jsem buď do Skypu pohovoru nebo i na tom osobním, odpověděla správně, ale bylo hodně zájemců, je převid poptávky po práci nad nabídkou, tak je to špatný prostě.


    Snad ještě horší, než když jsem vylezla kdysi z VŠ do doznívající krize, kdy po propuknutí 2009 se v ČR, když jsem vylezla z VŠ, po roce 2011 projevila ta krize naplno, a fakt nebyly volný místa.

    Kdo nezažil a už v tý době práci měl, nebo kdo je mladší a kdo práci hledal až 2014-2017 po krizi, kdy naopak byla práce spousta A BRALI KAŽDÝHO I NA TO, NA TO NEMÁ, TEN TO NEPOCHOPÍ.




    KOUDY
    KOUDY --- ---
    U toho se tak skvele snida
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    A že jsem to vydržel dlouho držet hubu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam