SARAJ:
,,sve veci- ktera kdyz mas jinde,- takze uklidit je fakt velkej ustupek"
Vždyť já nevim, jestli jsi dělala školu, kde bys musela taky být dva dny v týdnu od 8 do 18 h na praktikách nějakých, a další dva dny v týdnu na přednáškách a cvičeních a pak se PÁ, SO, někdy i NE učit.
A JESTLI JSI NA DIPLOMKU MĚLA JAKO PRAKTIKA A TU MĚŘÍCÍ NEBO PROSTĚ EMPIRICKOU ČÁST NA DVA NEBO TŘI DNY V TÝDNU NEBO VŮBEC... to podle školy.
Zda jsi Ing. (nemyslím ale ekonomku) a měla jsi to podobný nebo zda jsi Mgr. a něměla nebo zda jsi Dr. nebo třeba PhD. a měla jsi to ještě těžší...
Třeba ještě nějakej výzkum do toho, ale tam prej už ten 6. rok za tu práci praktickou dostávaj někdy nějaký peníze.
A jestli taky na tvý VŠ byly zápočty pořád nějaký přes rok, jako že něž se vystřídali zápočty, tak jsme mělai snad každý tři tejdny nějakej šílenej zápočet, na kterej jsem se musela ty tři volný dny v týdnu učit, A DO TOHO BRIGÁDY, ÚKLIDA STARÁNÍ SE DOMA O VŠE, VAŘENÍ, NÁKUPY, PAK TAKY VZTAH S PŘÍTELEM, NĚJAKEJ ČAS PRO NÁS DVA..
Fakt nevím. Já slyšela báje a pověsti o VŠE, že tam nemaj 8-18 h dva dny v týdnu praktika, ani prej nemusej další dva dny v týdnu na přednášky a cvíčení a ani se pořád něco učit a snažit pochopit.
Že tam prej choděj do školy dva dny v týdnu a skoro se pak ANI NIC UČIT NEMUSEJ.
Fakt nevim, cos studovala a jak náročný to bylo..
A zda jsi taky byla třeba v komlplikovanym rozchodu po třech letech jako já, nebo ROK PŘED STÁŽÍ V NEMOCNICI jako já...to pak jsem nic nestíhala, NAOPAK SOTVA DOHÁNĚLA. A ani ten rok, čtvrej rok na VŠ, ani brigády nedělala! Pak tedy byla stáž.
A diplomka byla náročná - TY PRAKTIKA K DIPLOMCE
TY PRAKTIKA K DIPLOMCE, NĚKDO MĚL I NÁROČNĚJSÍ MĚŘENÍ A TU EMPIRICKOU ČÁST, TO TAKY BYLO NĚKOLIK DNÍ V TÝDNU TY PRAKTIKA K DIPLOMCE, PAK TY REŠERŠE A PŘEKLADY A DO TOHO NA STÁTNICE SE PAK UČIT ...no moc času na brigády ten pátej rok nezbylo...
Ale co si pamatuju, tak jiný praktika už byly kratší, ASI JEN JEDEN DEN V TÝDNU PŘED STÁTNICEMI A NE AŽ DO VEČERA...
Ne MOJE VĚCI, ty taky, ALE hlavně JEJÍ! Její nepořádek a špínu.
A pak tuny věcí po její mamince, co nám přibyly do bytu po její smrti. A mezi nimi luxovat, vytírat, mýt okna, vyklízet stropní skříně, utírat v nich prach.
Její byt a její věci a kuchyni a skříně a vše! A mýt nádobí a věčně po ní uklízet zasviněnou linku, abych si vůbec mohla taky uvařit.
Nejhorší byla vždy ta kuchyně. Ona hodně vařila si a j pak musela po ní uklízet, abycvh si mohla uvařit, totálně zabordelenou kuchyň plnou věcí.
Uklízet po MÁMĚ NEPŘEDSTAVITELNEJ BORDEL a tuny rozházených věcí, CO TAM ZANECHÁVALA, KDYŽ PŘIŠLA Z PRÁCE A ODJELA NA VÍKEND ZA PŘÍTELEM (byla s ním po rozvodu asi 17 let, už spolu nejsou).
Ona nedělala DOMA NIC, JEN NEPOŘÁDEK.
Věčně zadordelenou lednici plnou kazícíh se potraviny, odmražovat mrazák věčně, aby se tam na moje jídlo našlo taky místečko.
Pak tam byly kobercoví brouci a červy, tak jsem to musela vyklízet, likvidovat ve skříních, vymývat je , nějaký asi přitahla ve zlevněný mouce z Kauflandu a nemnožilo se to, nevim.
Pak jsme tam zas měli chvíli od Rusáků Rusy - tedy NE Rusy, ale rus domací, ten mravenec, taky pěkně otravnej vlezlej invazivní hmyz. To jsem likvidovala a musela udržovat pořádek..
Pak zase moli. To jsem musela PŘEVRÁTIT CELEJ BYT NARUBY, ABYCHOM SE TOHO ZBAVILY.
No blbě se u ní uklízelo, že měla spoustu věcí, zatímco v tom druhym jejim, bytě se táta už roztahoval sám.
Takže prostě JSEM TAM PŮSOBILA JAKO KOMPLETNÍ ÚKLIDOVÁ SLUŽBA, ANIŽ BYCH SE TAM VŮBEC VYSKYTOVALA.
Pak, když jsem měla už normální život a bydlela s bývalým a společně s ním pečovala o domácnost, pak se to ukázalo, kdo je tady hospodyňka a kdo patří do blázince.
Když si táta naivně myslel, že když prodal muj byt, pudu jako po zmizení bývalýho snoubence k ní, TAK SICE JSEM JÍ SLÍBILA, že k ní táta nikdy nepude dál než do předsíně, kdyby tam třěba potřebovala pomoct od něj vyměnit pojistku.
Ale schválně jsem mu odemkla..
A ukázala mu to.
Po těch mých 4 letech co jsem bydlela a uklízela a vedla naši domácnost s bývalým snoubencem, TO U MÁMY, CO VYTVOŘILA Z BYTU....
Vypadalo JAKO NA SKLÁDCE!!
Ale to je její věc.
Prý si to tam uklidí, až definitivně skončí v práci při důchodu a bude už za pár let od 70 jen v důchodu, byt je její, tak proč ne.