• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: tohle je taková tvoje klasická přizdisráčská taktika... aneb když už nevím co dodat, vyhlásím pět náhodnejch lidí, který ani netušej, co se v daný debatě dření. Až zas budeš někde pátrat, proč jsou na tebe nějaký nyxáci ošklivý, tak minimálně za mě je tohle přesně jeden z důvodů. Buď velkej kluk a svý internetový bitky bojuj sám.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEI: z mojí zkušenosti mi tu několik lidí po bratrově sebevraždě napsalo do pošty kontakty na odbornou pomoc i idecka psychologu tady na nyxu, co by mi pomohli.
    Věřím, že i Reborne někdo už někdy přeposlal kontakty, postupy nebo pomocnou ruku. Dělá se to soukromou poštou.
    Ale pokud prostě někdo nechce nikam jít, tak ho tam buď nedotlacis nebo nebude spolupracovat, takže to nikam nepovede. V první řadě to musi vyhledat ona sama.
    Pomoc může být i podpůrná terapie.
    Velice dobra zkušenost mám u krizové intervence s institucemi:

Sociální klinika
    https://www.socialniklinika.cz/
    (terapie i podpůrné sezení dlouhodobější za symbolickou cenu v řádu stokorun, dělají tam normální psychologové jako dobrovolníci)

Úvod
    http://www.cpspsk.cz/
    (bezplatné pokud máte bydliště ve Středočeském kraji, terapeut a psychologové, musí se objednat, i pro děti)

SOS Centrum | Praha
    https://praha.diakonie.cz/sos-centrum/
    (bezplatné anonymní, může se i přijít rovnou do kanceláře bez objednání, berou okamžitě, preferují objednání, ale i tak berou ten den nebo druhý den)

Tyto všechny instituce jsou buď bezplatné nebo za malý příspěvek. Takže dostupné pro kohokoliv a krizovou intervenci nabízejí velice rychle a komukoliv.
    Stačí tam jen zavolat a domluvit si schůzku s terapeutem.
    Poslední zmiňovaný poskytuje pomoc i anonymně.

Píšu to klidně pro kohokoliv, můžete bez obav poslat i jiným lidem, co by podle vás potřebovali.

myslím si, že by tam Reborna měla zajít alespoň na konzultaci.
    NEI
    NEI --- ---
    PETGRIDUS: Což se v Reborny případě nemusí stát vůbec nikdy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PETGRIDUS: Než budou významně ohrožovat sebe nebo ostatní, a to se zas tak nestává…

NAVARA
    NAVARA --- ---
    MIKHAIL: Iirc matka je na tom podobně, otec před tím utek a sestra "zapomněla" číslo
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    NEI: Pomáhá se jim nedobrovolnou hospitalizací, tak holt se bude čekat až způsobí nějaký průšvih a rychlá jí do nemocnice odveze.
    MIKHAIL
    MIKHAIL --- ---
    NEI: tohle by měla řešit rodina, nebo někdo, ke komu má slečna nějaký vztah - ne cizí lidi z internetu, kterým nedůvěřuje.
    NEI
    NEI --- ---
    MMORT7: Nyxí lidé jsou v Renči fantaziích ale vždycky ti zlí. Nedůvěřuje nám, nikomu z nás.

Přesto se s námi baví, asi bohužel nemá jiné zdroje socializace.

Pokud bych to brala podle svých bludů z minulosti, tak lidi co se ke mně chovali hnusně, měli vždycky v mých fantaziích negativní role.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    NEI: Se 100% jistotou nemůžeš vědět nic, ale zatím nikdy nic nenasvědčovalo opaku.
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Jak pomoct lidem, co si svoje onemocnění neuvědomují v plném rozsahu, to bohužel vážně netuším. Tak daleko jsem se ještě na své cestě zatím bohužel nedostala.

Psát ať jde k doktorovi asi nebude úplně cesta, nabídnout že k doktorovi zajdu spolu s ní, také bohužel ne.
    NEI
    NEI --- ---
    MMORT7: To přece nemůžeš nikdy vědět jistě.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    77WHITE: Kdo? Určitě ne žádnej negr, žejo…
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    NEI: Steče to (a nezašpiní) po R. asi stejně jako dobře míněné rady, stejný efekt..
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Mám takovej dojem, že základem pro úspěšnou psychoterapeutickou či psychiatrickou pomoc je to, že ten člověk si jednak musí být vědom toho, že má problém a za druhé s tím musí chtít něco dělat a pomoc si ideálně sám vyhledat. Pokud někdo dojde nejdál k tomu, že už holt nemá postavu jako ve dvaceti, a že za veškerý jeho neštěstí můžou zlí lidičkové z nyxu, myslim že ten potenciál ke zlepšení je v tomhle nastavení nula.
    Můžeš ji nabídnout, že s ní někam zajdeš, v tomhle směru asi máš potřebné informace i zkušenosti kde hledat pomoc.
    NEI
    NEI --- ---
    KOUDY: Ale je etický si z takových lidí dělat legraci, pokud jsou tak moc ztracení?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MMORT7: Nevim co ma bejt prvni, jestli uzkej nos, “jizanskej typ” nebo digitalni nomad. Mozna je jednodussi patrat po tom, kdo z nas je arijskej typ s dredama vzadu.
    Nejhorsi je, ze vlastne presne vim, kdo/co je jeji typ.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Me prijde ze Reborna jsou stejne jako Von_Gilotine, pulnoc, giomiky nebo zuuluu v tomhle imho ztraceni a nikdo krome nejaky odborny pomoci a medikace jim nepomuze..Rozhodne ne rady od dalsich nyxaku.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    NEI: takze se budeme vymlouvat na to, ze to delaji ostatni? :)

mne prijde, ze oscilujes kolem ambice ji pomoci, tak moje nevyzadana rada "jak na to" je zbytecne neublizovat .. (a plati to samozrejme na vsechny, jen ze jsi se zrovna ozvala)
    NEI
    NEI --- ---
    NAVARA: Tak jestli tu píše nesmysly už dvacet let ...
    Taky je mi jasný že psychiatři mají svojí práce venku dost, ale stejně ...
    Je to jen jedna Reborna, není to 50 dalších lidí, co potřebují akutně pomoct.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NEI: Psychiatrů je tu hned několik, leč nepochybuji že mají vlastní zábavy dost, na to aby zachraňovaly nyxí princezny, co zachránit nechtějí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam