• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    VITEX
    VITEX --- ---
    Ahoj Hlásím se do klubu :)


    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Taky se chystáme :)
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Mám nakonec objednané rozšiřovače na Manducu, tak ta to jistí :-) Za tu gumu u kalhot jsem zkoušela, ale nemá potom lem až k ramenům (šátek je široký 70cm). Manžela pobavilo, že si s hemžícím se Tadeáškem moc nevěděla rady ani ta paní, která mi navazování ukazovala :D jak popisujeAZA_: , tak se mi taky snaží vylézt na hlavu, takže ten africký úvaz by u nás taky nefungoval :) jinak mám obecně strach ho nechat volně na zádech, abych upravila šátek, jelikož si ho jednou rukou musím držet, aby se moc nehýbal... Každopádně díky za podporu a tipy, dám vědět, jak pokračujeme :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Máme sbaleno a můžem vyrazit...Sobotnímu vyšlapu na Sněžku zdar a samo sebou nošení a spokojeným miminkům (+:

    Sněžka 2015 - KlaPeTo
    http://www.klapeto.eu/projekty/snezka-2015/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AZA_: Paráda...To je jasný, když už běhá, chce mít svou volnost..Manduca je super nosítko, měla jsem pujčené na výlet...
    Tak ať se ti hezky nosí zbývající dítka....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: Je super že se nevzdáváš a zkoušíš pořád dál (+: Je to hlavně o tréningu, jak říkáš dítko si postupně zvykne a ty si taky vypiluješ práci s rukama...Každý měl zezačátku prasácké úvazy (+: Nikdo učený z nebe nespadl jak ráda říkám (+: Důležité je se nenechat odradit těžším rozjezdem....
    Když motáš batoh je dobré spodní lem zastrčit za gaťata, tím se ti nerozjede zakapsovaní...Nebo jak máš dítě na zádech, pořádně obouma rukama stáhnout šátek dolů ať máš dostatek látky na zakapsování...Nemusí se ti dařit taky proto že máš úzký šátek a zbývá ti míň šátku na tu kapsu....
    Další vychytávka co ti může pomoci je dát dítku něco do ruky na hraní. Buď nějaké korálky na tvém krku nebo něco malého přímo jemu do ruky na hraní, tím mu odpoutáš pozornost přímo od šátku....
    Jednodušší se mi i zdá na záda úvaz double hammoc nez ta kapsa....

    21/30 Double hammock
    https://www.youtube.com/watch?v=WtiAMFOC53M


    Přeju ti pevné nervy a trpělivost, bude to stát za to...
    Nenech se odradit, držím ti pesti a napiš potom jak to jde (+:
    AZA_
    AZA_ --- ---
    KLEVKA: :D skvělý. S dcerou a mým mladším synkem by to šlo, ale ten starší by mi ještě před uvázáním šátku "utekl" ze zad na hlavu (nebo něco podobného), nosit se moc nechtěl. Teď už je velký, ať si běhá.

    Nosila jsem a nosím v Manduce, a ten nejmladší si to zjevně užívá.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Zvykne si na nošení na zádech každé dítě? Nebo spíš na tu část s navazováním? Dnes proběhl pokus o batoh a kapsu na záda a výsledek byl spíš směšný. Batoh jakž takž zvládnu, ale potřebuju stále asistenci druhé osoby (aby doupravil roztažení nožiček, ev. povytáhnul lem šátku nahoru atd.). Kapsa byla pro mě opravdu problém - dítě neumím asi moc dobře zakapsovat, protože jsem ho ve výsledku měla šíleně nízko a byl tam docela navolno, po posunu výš a snaze udělat uzel, se syn vykroutil, ačkoli jsem se snažila utáhnout... Když jsem konečně zvládla syna udržet v kapse a přehodila cíp šátku dozadu, tak mi ho chytnul a chechtal se - opakovaně. Pak už jsem pokusy vzdala, protože jsem se taky začala smát... Při předklonění se automaticky snaží vyhupsnout na všechny čtyři nebo si stoupnout. Tak nevím, pomůže zkoušení stále znovu a znovu? Mám pocit, že mi chybí minimálně jedna ruka...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Máš taky nějakou fotku v šátku, nosítku...? sem sní (+:
    Ať je na co koukat (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tentokrát nás navštívil úžasně nadýchaný šátek jménem Mokosh ginger tea. Je stoprocentně bavlněný v gramáži pěkně nosných 250 g/qm. Tento neobyčejný kousek mě uchvátil svou pastelově zelenou barvou a taktéž krásným vzorem v podobě mandal.
    Pokud někdo hledá kompromis mezi šátkem na miminko, nebo na batole, tak tento džentlmen bude výborným pracantem.
    Je to středně silný šátek, do hebka a vláčna zanošený. U mě měl zátěžovou zkoušku se závažím 9 kil v úvazu batoh a byla to úplná slast pro má ramena.
    Svou velikostí č.4 se pasuje do role batoháčku, nebo kouzelníka s RS kroužky.
    Nelze mu nic vytknout, pouze mu popřát šťastnou cestu do nového domova.
    Nošení a spokojeným dětem zdar. (+:










    KAJINEK
    KAJINEK --- ---
    Ahoj všem tu, videjko je kouzelné jak jde vidět že v jednoduchosti je krása. Sice nemám ratolesti ale hrozně se mi to líbí. Tak zdar a sil pro vaše roztomilé ratolesti :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    V pondělí ke mě doputoval na návštěvu šátek jménem zemité pruhy, který je ručně tkaný ze 100% egyptské mercerované bavlny.
    Šátek má poměrně vysokou gramáž, proto mě celkem zaskočilo, jak je na omak tenký.
    Předávka proběhla na Floře, odkud jsem už nedočkavě běžela do blízkého parku Parukářka, kde jsem okamžitě zkoušela první úvaz. Double hammock na rychlovku nezklamal. Ramena se cítila jako v bavlnce, jen jsem měla trošku problémy s dotahováním. Dvojitý kříž si vyzkoušela kamarádka, která nenosí. Závaží dostala na začátek pořádné. Osm a půl kil na holých ramenou ovšem unesla bez problémů. Moc se jí ponošení líbilo. Počasí nám přálo. tak jsme cvakly pár fotek. Díky bohu, protože úterý a středa nám propršelo.
    Doma jsme proto s nošenkou pokračovaly úvazem batoh, který už jsem delší dobu nevázala, protože mám slabší šátek. Zemité pruhy mě opět mile překvapily.
    Pokud bych si tento šátek pořídila, tak určitě jako batoháč. Sedl by mi ale v širší verzi a s kratší délkou.
    Co bych ovšem ráda vyzdvihla je úžasný vytkaný vzor a uklidňující barvy tohoto šátku, kterými jsem se po těch pár dnů kochala.
    Připomínají mi mé nejoblíbenější roční období a to je podzim, na který bych asi i šátek volila. Je docela hřejivý.
    Závěrem bych ráda poděkovala všem co dočetli až sem a hlavně Vlaďce za možnost vyzkoušení si ručně utkaného šátku, byl to pro mě zážitek.
    Nošení a spokojeným dětem zdar.



    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: Tady ještě pěkný článek k té poloze miminka ve vertikálu...
    Mám dítě "do zatáčky" aneb "rovnější už to nebude"
    S kolegyněmi jsem narazila na zajímavé téma rovnosti dítěte v šátku. Sama klientky učím, že jsou jistá pravidla, která by se měla dodržovat- symetrie rukou, rovná páteř atd )- již dlouho nelpím na tom, aby byly ruce kolem matky, ale plně akceptuji polohu do jaké si je miminko dá (většinou je má nějak složené pod bradou).
    Syn je výhradně nošené miminko a i přes to, že už je mým druhým nošencem, tak jsem si s ním vyzkoušela mnoho nového.
    Co jsem řešila téměř od začátku byl fakt, že se mi v šátku bortil. Vyzkoušela jsem možné i nemožné, ptala se zkušenějších, pilovala techniku. Nic- ať jsem navázala, jak jsem navázala, tak stejně časem skončil ve SVÉ oblíbené poloze.
    Manžel se mi smál, že je v šátku křivě a moc to neodpovídá tomu co kážu... Měl pravdu a mě to přimělo k přemýšlení. Začala jsem syna více pozorovat a zjistila jsem, že je celkově sám o sobě "do zatáčky". Dokonce jsem ho na jeden čas otočila na spaní, abych ho více stimulovala z druhé strany. U pediatričky jsem to s jistou obavou také přednesla- na kontrole v 6 týdnech. Došly jsme k závěru, že když chce, tak ležet rovně umí a počkáme do 3 měsíců.
    Domácí pozorování mě dovedlo k závěru, že takto do zatáčky je od narození. Při narození měl víc jak 4kg a cca 55cm, takže žádný drobeček. To pro mě bylo znamení, že je prostě zvyklý z dělohy na tuto polohu, stejně jako vtáčel levé chodidlo. Jednou jsem ho takto měla nahého v náručí a viděla jsem ho, jako by byl u mě v břiše- přesně ta samá poloha a opravdu byl stočen do C- bylo to jako si vidět skrz dělohu- prostě regres.
    Pokud nespal, tak jsem jej nechávala, při spánku v šátku, jsem se pokoušela jej narovnávat- no hádejte jak úspěšná jsem byla...
    Všimla jsem si, že mimo šátek se vytáčí od beder dolů- tato oblast je v šátku poměrně pevně fixovaná a proto si to podle mě kompenzoval ubočováním horní části trupu do té míry, dokud nedosáhl polohy, která pro něj byla komfortní.
    Tak si říkám, když respektujeme prenatální polohu u dětí, které se rodí KP (nikdo jim nohy nenatahuje dokud je nenatáhnou sami a to ani zdravotníci!!!), tak proč chceme po ostatních dětech, aby v šátku dodržovaly polohu, kterou my považujeme za optimální.
    Syn byl ve třech měsících už dostatečně rovný- prostě z toho vyrostl. Potřebné svaly se natáhly a posílily. Na RHB nás nikdo neposílal. Naše pediatrička plně akceptuje mé výhradní nošení a to i ve chvíli, kdy nám bylo naordinováno široké balení, které jsem odmítla dávat.
    Celá řada novorozenců má určitou míru predilekce. Do 3 měsíců s tím nikdo nic nedělá, protože (ač se to oficiálně neříká) podvědomě většina lidí ctí první 3 měsíce jako tzv. 4. trimestr. Velké množství "odchylek" se během tohoto období spontánně upraví- predilekce, "b kyčle" , reflux...
    Není třeba žádné speciální terapie. Stačí jen čas.
    Přikládám několik fotografií, které ukazují synovu oblíbenou polohu. (šátkové dodám- ty má někde muž)
    Ještě bych ráda podotkla, že počátku nám na vtáčené chodidlo byl a doporučena jakási reflexní masáž (aby časem "nešmatlal"), když jsem pediatričce řekla, že to nedělám , neboť nosím vertikálně, sama mi řekla, že lepší než masáž. Stejně tak kyčle- lepší abdukci těžko hledat než uvázání na tělo a k tomu, že je do zatáčky se vyjádřila obdobně- "proč by to zakazovala, když je možné jej v šátku rovnat a alespoň se posiluje".
    Kopírováno z fb, noseni deti v satku Praha
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: Třeba by se někdo další v budoucnu našel...Ja z Prahy jsem...(+:
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KLEVKA: jasne :)
    a kdoz jste prazske maminky, delate nejaky spolecny vylety, kde si treba poradite navzajem a sdilite zkusenosti?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: (+: presne (+: pak dej urcite vedet jak ti to slo co jsi vybrala a co ti vyhovuje, budu jenom rada za dalsi pohled na vec (+:
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KLEVKA: diky, to je dobry tip, ta plena. No... asi jak pises, az se mimco narodi a zacneme to zkouset, tak to, pocitam, zacne nabyvat realnych obrysu, zatim je to prilis abstraktni :D

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: Pokud hlavicku zajistis tak nemusis mit vubec strach. Dela se to tak ze za horni lem strcis srolovanou plinku nebo zinku...tim zajistis miminku konfort a fixaci...A taky si hlidat poradne dotazeni okolo te hlavicky...
    Z me osobni zkusenosti muzu rict, ze hned po porodu jsem uvazovala do uvazu kriz s kapsou uvnitr tedy do vertikalu a nemela jsem jediny problem. Celkove se mi kolibka nelibi, dite je tam natlacene, stlacene, nevim zda-li se mu tam dobre dycha...Na co pridavat nejake perinky, kdyz od toho tu je prave vertikalni poloha v uvazu. Myslim zbytecne-kolibka.
    Nejlip zjistis sama az si to ozkousis s miminkem co vam bude vyhovovat vic to bude pro vas nejlepsi. Ale abych to tedy shrnula-pri dodrzeni fixace hlavicky je vertikal lepsi. (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: Prima napad, dekuju. Jelikoz tady nemuzu cerpat z vlastnich zkusenosti jsem rada za tip...A pokud by se nasel jeste nekdo kdo ma kladnou referenci ke kurzum tak sup s tim sem, nebo ke me do posty a pridam na nastenku.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam