RYNA: Když už jsem tě do toho uvrtala, pokusím se o stručnou odpověď. To moje Beco (Soleil) by mělo být snad až do dvaceti kilo, tahat mého patnáctikilového dvouleťáka je pro mě příjemná záležitost, váha se perfektně rozloží. Je fakt, že by to asi chtělo rozšířit, ale teď už to nosítko používáme dost svátečně (turistika, příp. já sama někam pryč na celý den) a ani kluk se netváří, že by mu to vadilo.
Nemůžu srovnat, jestli je to prtěti pohodlnější v nosítku s vložkou nebo v šátku, ale obě mé děti poprvé v nosítku hned usnuly, takže jim je asi pohodlné dost.
Nevzpomínám, že bych Matouše musela vyloženě utěšovat, Martě jsem teď v úterý narvala prso a kojila za chůze.
Věci nosím v obyčejné plátěné tašce, která má delší ucho, takže jde nést v ruce i přes rameno. K nosítku jsem si za další nemalý peníz objednala i taštičku, která k němu jde připnout. Ale je to jen obyčejná kapsička se zipem, asi by šla ušít, připevňuje se na takové umělohmotné patentky. Já ji nakonec dost užila, nosila jsem ji i bez nosítka, ale za tu cenu rozhodně nestojí.
Jsem lenoch, takže ač chápu výhody šátku, nechci se ani pokoušet. Já byla nadšená, když mi došel balíček a za pár minut byl syn (tehdy dvouměsíční) usazen. Je to prostě jednoduché. Jediná nevýhoda pro mě je, že není moc pohodlné na sezení, dá se to, ale pohodlnější je zůstat stát. Ze začátku mi kvůli bederáku vadily i schody nahorů, ale to už nějak nepozoruju.
Teď na mrňku jsem si pořídila Caboo, protože jsem potřebovala nosit hned od začátku a rodím malé děti (2,5 kg po propuštěn z porodnice), to je takový předvázaný šátek. Nechci se ho ještě určitě zbavovat, ale klidně můžu půjčit.