• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FRENNET: OK, nebudu se žinýrovat. Nejhorší je to právě, když jdu na trh pro ovoce a zeleninu. Můj vozejk není tak šikézní, ale co, hlavně, ze se nebudu rak dřít, ze jo? :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: Přesně, a tahle Ikeácká je docela hezká http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90282335/#/00283693
    Mám ji v jíné barvě a fakt jsem si s ní blbě připadala jen prvních deset minut. Když jsem pak táhla domů nákup jak jsem byla šťastná, že ji mám.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MULTICAT: kašli na pocit a jdi do ní. Víš proč ji pouzivas a ostatní ti můžou vylézt na hrb. Je lepší a vejde se do ni vic věci než do batohu. Ja si ji minule půjčila od sousedky a brázdila brněnskej zelnak a dítko v satku. Jako smála jsem se v duchu sama sobě, že jsem jako duchodce. No ta ovozel mi zato stála :) příště do toho jdu bez bázně a hany znovu.
    Výběr si nejakou hezkou s gumovejma kolečkama a jed ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: Ty jo, nad taskou na koleckach jsem ve meste hodne uvazovala. Ted na vesnici s ni neni kam chodit. Urcite ji zkus, lidem to nebude pripadat blby, spis naopak
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: K Becu nosim batoh a nebo vetsi ledvinku. Ale nejsem rada ovesena, takze nosim na kratsi useky kdy nepotrebuju velke zavazadlo, nebo chodim s nosicem :)

    MULTICAT: Taska na koleckach je super vec. Mam krasnou s ptackama z Ikea. Jezdila jsem s ni na nakupy kdyz jsme nemeli auto.
    RYNA
    RYNA --- ---
    LALUDMI: MULTICAT: super, díky! taky si představuju pokaždý to stěhování národů :) Co se nákupů týče, tak vivat itesco, začala jsem chodit pouze pro ovozel na trh a ověšení taškama se o dost zredukovalo.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: já nosim běžně nositko a přes něj batuzek, někdy batoh jako kráva, jedu-li někam na dva dny. Pleny, pleny, pleny... no a když jdu třeba nakoupit tak jsem ovesena: batoh a třeba dvě látkový tašky a prditko na břiše. A pak si nadavam, ze jsem jak chudak soumar. Zdědila jsem ted tašku na kolečkách na ty nákupy, ale trochu se stydim ji použít. :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: ty jsou pecka ....taky na nich muzu oci nechat...
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    RYNA: Mám nosítko Ergo a s batohem na zádech nemám problém.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KLEVKA: ty mexicke!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KLEVKA: a tak ona se tvari, ze je to super cena
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: tisicovku??? ou...

    mrkni se sem...kvalitni satku za hubicku...

    Prices drop - Nosící šátky
    http://www.nosicisatky.cz/prices-drop
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VERCASKOCKAMA: ha! pravda, pravda! Roloval se. No, to provesovani, mam za to, ze kazdej elastak se pri vaze 6kg zacne provesovat. I to Caboo, se doporucuje pouzivat max. do 6 kg, pritom pisou, ze je ho mozne pouzivat az do 10kg!

    KLEVKA: No, prave! Ja pak budu mit joo argument pro dalsi satek :) Ten Medley mi pak hodi sousedka za litr. To je imho celkem slusna cena.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: jasny, vsak kdyz se ti pohodlnne nosi, tak nos (+: myslim, ale ze az budes mit ditko tezsi, tak poznas ze bude dobry jiny satek......v te cenove relaci uz se daji poridit kvalitnejsi satky jako je treba YARO....
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    FRENNET: Mám od nich doma elastik, viz VERCASKOCKAMA: ty pevné nevím, nemám zkušenost :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jak tady, ci vedle, ted uz si nevzpominam byla hanena ynacka Medley, tak musim nesouhlasit. Mam v rukou uz treti:
    1. elasticky
    2.poloelasticky(?)
    3. pevny.
    Je pravda, ze jsem nezkousela nic nez Caboo, Vatanai a Medley. No ted nosim v tom pevnem a nic krome malo zkosenych koncu mi neva. Vatanai zacal rezat do ramen, tak jsem presla na Medley (pujceny od sousedky) a jako nic mi zatim nevadi. Nereze do ramen, hezky ho umim zatahnout, Vatanai mi furt povoloval. No, furt se lakomim na ten s tema morskyma pannama.¨
    Co vam na nich teda vadilo?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Manduca má tlustý popruhy a batoh přes ní moc pohodlnej není, i když se to dá. Ostatní nosítka neznám, ale pro mě to byl často důvod vzít radši ten šátek.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Musím se podělit, narazila jsem na bezkonkurenčně nejlepší nápad pod sluncem, jak skladovat šátky...(+:

    RYNA
    RYNA --- ---
    GLOBALISTA: jéj, děkuju moc za tak obsáhlou odpověď!
    Já si to takhle přesně představuju, takže jsi mě pro Beco znovu nadchla :)! Už nějakou dobu spamuju tenhle klub začátečnickými dotazy, protože se prostě nemůžu rozhodnout mezi šátkem a nosítkem (a na obojí bohužel nejsou finance). Moc ráda bych to zkusila i se šátkem, ale cítím, že z dlouhodobého hlediska stejně budu lenoch vděčný za praktičnost a rychlé nasazení, takže nosítko je pro mě asi výhodnější investice. Já asi prtě nebudu smět nosit dřív než tak za dvě měsíce, takže do té doby je ještě dost času všechno promyslet a případně vyzkoušet, jak tu ostatní radí. Děkuju za nabídku Caboo, moc ráda bych využila, ale já teď ještě opravdu nosit nesmím, takže si musím nechat zajít chuť.
    Jo a ještě bych měla jeden dotaz: Je reálné používat spolu s nosítkem i batůžek nebo by se ty popruhy už nějak přebíjely a dohromady to nejde? Zatím totiž na prcka vozím docela dost věcí a asi to časem optimalizuju, až si zvykneme, co je skutečně potřeba, ale zatím si moc neumím představit nacpat všechno jenom do látkové tašky.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    RYNA: Když už jsem tě do toho uvrtala, pokusím se o stručnou odpověď. To moje Beco (Soleil) by mělo být snad až do dvaceti kilo, tahat mého patnáctikilového dvouleťáka je pro mě příjemná záležitost, váha se perfektně rozloží. Je fakt, že by to asi chtělo rozšířit, ale teď už to nosítko používáme dost svátečně (turistika, příp. já sama někam pryč na celý den) a ani kluk se netváří, že by mu to vadilo.
    Nemůžu srovnat, jestli je to prtěti pohodlnější v nosítku s vložkou nebo v šátku, ale obě mé děti poprvé v nosítku hned usnuly, takže jim je asi pohodlné dost.
    Nevzpomínám, že bych Matouše musela vyloženě utěšovat, Martě jsem teď v úterý narvala prso a kojila za chůze.
    Věci nosím v obyčejné plátěné tašce, která má delší ucho, takže jde nést v ruce i přes rameno. K nosítku jsem si za další nemalý peníz objednala i taštičku, která k němu jde připnout. Ale je to jen obyčejná kapsička se zipem, asi by šla ušít, připevňuje se na takové umělohmotné patentky. Já ji nakonec dost užila, nosila jsem ji i bez nosítka, ale za tu cenu rozhodně nestojí.
    Jsem lenoch, takže ač chápu výhody šátku, nechci se ani pokoušet. Já byla nadšená, když mi došel balíček a za pár minut byl syn (tehdy dvouměsíční) usazen. Je to prostě jednoduché. Jediná nevýhoda pro mě je, že není moc pohodlné na sezení, dá se to, ale pohodlnější je zůstat stát. Ze začátku mi kvůli bederáku vadily i schody nahorů, ale to už nějak nepozoruju.
    Teď na mrňku jsem si pořídila Caboo, protože jsem potřebovala nosit hned od začátku a rodím malé děti (2,5 kg po propuštěn z porodnice), to je takový předvázaný šátek. Nechci se ho ještě určitě zbavovat, ale klidně můžu půjčit.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: http://www.adelay.cz/bundy-pro-noseni-deti-a-obleceni-pro-tehotne.html

    tuhletu zelenou...bez vsadek to neni zadny pytel, ale vypasovany kabatek...na me teda (+:
    RYNA
    RYNA --- ---
    MULTICAT: neznám, kouknu! děkuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam