• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: taky jsem je mela. A v nejhorsim jsem davala moje funkcni zimni ponozky - vypadalo to trochu divne, ale zase dosahly az za okraj satku.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: na ty studeny nozky mu kup ponozky z ovci vlny. Ted na vanocnich trzich je maji snad vsude. Nejmensi cislo teda 14-15. Nicmene, ja jako vecny studenonozec, jsem si je poridila a okamzite teply nohy. Male jsem je taky koupila a funguji.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    já u prvního syna nošení vzdala, protože brečel-chyba:), druhý syn brečí vždy u vázání chvilku a pak je naprosto happy, vydrží v šátku spát až 3 hodiny, nenechala jsem se "zastašit" tím počátečním pláčem..je teda fakt, že se potom potřebuje protáhnout..
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Omlouvám se za spam, ale třeba to někoho může zajímat:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Nosítko Ergo Sport / Praha - Smíchov / 1000 CZK ]
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    JANISKA: Pokus cislo dve nastal vecer, kdy byl v dobrym rozpolozeni. Asi dve minuty plakal, pak se postupne uklidnoval. Podporila jsem to dudlikem a jemnym pohupovanim a za pet minut usnul :). V euforii jsem v tom zustala asi jenom 15 minut, vyzkousela stabilitu, okoukla se v zrcadle, vyfotila se manzelovi, vyzkousela kabat, kterej nezapnu ;).
    Ja chci moc nosit, vnimam to jako vyhodu pro nas pro oba. Zitra ho nabalim a vyrazim na kratko ven, abych testovala dal. Doufam, ze to dopadne dobre, ted jsem mela jenom tilko, vlastne mel hlavicku primo na moji kuzi, tak snad to pro nej nebude v obleceni moc rozdil. Navic on teda nesnasi, kdyz je nabalenej. Ale ono to postupne pujde, verim! :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Tak pokud to vezmu podle sebe, tak dítě je oblečené, pak má přes záda nosítko, nebo minimálně jednu vrstvu šátku, ale když je chlado tak kříž s kapsou uvnitř roztahuju přes záda, takže vlastně tři vrstvy šátku. A já mám nosící mikinu a bundu a ta bunda má tu vsatku dvojitou. to mi prostě přijde dostatečné.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: no ale co záda? já tohle taky pořád řeším, mám trochu strach, že mu fičí na ledviny.
    a na nohy jsem mu koupila termobotky (z háemka teda, takže těžko říct, co to je za kvalitu) a stejně je má pořád studené :/
    JANISKA: souhlasím, taky jsem přesvědčená o tom, že sebejistota dělá hodně. kamarádka má jako matka problémy přesně v těch oblastech, kterých se předem hodně bojí, a šátek je jednou z nich - kvůli tomu nošení vzdala a to mi přijde škoda.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAZZ: Podle mě, když je dítě rozumně oblečené, má zateplené nožky a nefouká mu za krk, tak pokud je s matkou pod jednou bundou, tak mu zima být nemůže. Vždyť se hřejem vzájemně :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    mám radost, jsem si vymyslela zimní zateplení mezi šátek a bundu, koupila jsem tenkou termofolii, tak uvidím:) jinak už jsme nošení testli i v mínus dvou stupních a syn byl i po hodinové procházce pěkně zahřátej..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VENIKA: Netvrdím, že to u tebe bude probíhat u tebe stejně, ale mně malá první tři pokusy o nošení v šátku ze začátku (bylo jí jen pár týdnů) docela ořvala, vždycky ale po chvilce nošení za rychlý chůze, hopsání a vydávání uklidňujícího ššššš usnula a nošení se stávalo postupně čím dál snazší. Po nějaký době mi usínala v náručí už během dotahování šátku a nějaký hopsání vůbec nebylo potřeba, jednou jako mi maličká usnula ještě na rameni; teď už to uspávání takhle jednoduché zdaleka není, ale v šátku je dcera vždycky klidná, pokud není hladová/ počuraná nebo pokud se už po delší době nošení nepotřebuje protáhnout :) Když u nás byla lektorka šátkování, říkala, že to může být i tím, že se dítěti v náručí najednou uleví a potřebuje si postěžovat kvůli předchozí "separaci". A že po čase se to zklidní a miminko bude fakt spokojený. Neříkám, že to je nutně správná interpretace, ale u nás to tak asi fungovalo. Jinak taky měla malá fázi, kdy nechtěla nosit od muže, a teď ji nosíme já, muž i tchyně a všude je spokojená. U muže podle mě dost zafungovala jeho narůstající sebejistota - v šestinedělí se mě muž ptal pokaždé, jakmile malá zakňučela "pomoc, co mám dělat", teď už je naprosto suverénní pečovatel. Prý miminka tu nejistotu z rodiče vycítí a můžou být taky nejistá (cítí se pak v ohrožení). Tak hlavu vzhůru, věř si, že děláš pro svoje dítě to nejlepší, a určitě to bude dobré a nošení se vám oběma moc zalíbí.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    malymu jsou dva mesice, poridia jsem domu pujcenou manducu. Jako nositko se mi vubec nelibi, ale prisla mi nejjednodussi a nejdostupnejsi na zacatek a chtela jsem uz zacit, aby si trochu zvykl. Ze bych po tom ctvrtym mesici poridila neco lepsiho. Dneska probehl prvni pokus, mladik dostal 15minutovy hystericky zachvat :(. Urcite to budu zkouset dal, ted je cely odpoledne dost nenaladen, tak druhy pokus jeste neprobehl, ale uklidnete me, ze i pres tezsi zacatky se mu to muze zalibit?
    Pristi tyden chci vyzkouset i satek, ale tomu davam malou sanci, na tyhle veci jsem uplne leva.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KLEVKA: ahoj, diky za nabidku ohledne satkovani. Nekdo uz mi predtim poslal kontakt na pani co si zvali domu tak se s ni domlouvam. Nerada bych neco pokazila..
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: husty! Nadhera... I ta cena. Nechapu jak to delaji!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    60% cotton / 40% repreve, 230 gr/m2, 75€ for size 6.
    Coming soon!

    ooo můj bože...(+: yaro jede, tohle bude specialita a hlavne ta barva a vzor uuu...to je laska....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NICKIE: Proč ne? šátek máš svůj? napiš mi do pošty tvou adresu a nějak se domluvíme...Ukážu ti něco lepšího než kolíbky, pokud máš zájem...Kolíbky jako takové nevážu vůbec.....
    OXIS
    OXIS --- ---
    RYNA: ten je pěknej a hned k mání! ale furt asi budu patriot a počkám, až ty kabáty konečně našije angel wings :)) teda dokud se mi do té doby vejde pupek do mýho běžnýho kabátu. ale jsem ráda, že je už víc variant a možností.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nemel byste nekdo tip na nekoho v Praze, kdo je schopny nam dat nejaky domaci minikurz? Vazu ruzne kolibky a furt se mi tam staci do boku..asi budem potrebovat asistenci..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MORPED: Na fotce to vypadalo jako klasický ergonomický nosítko: dítě čelem k matce, kyčle v abdukční poloze. Tchyně si moc nepamatuje na materiál, ale záda v tom prý zakulatit šla. Žili tehdy v Srbsku a fostali to nosítko darem od známejch, který občas jezdili do západního Německa.
    MORPED
    MORPED --- ---
    JANISKA: krasa a v cem ho nosila?Moje babicka nosila taky moji mamku,mela neco jako popelka na seno!:-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JANISKA: to je bozi!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam