• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: Manduca ma tu vyhodu , ze se daji popruhy krizit mezi lopatkama. co si pamatuju....Tak to muzes zkusit...Jinak ten popruh mezi lopatkama se zapina tak, ze si povolis sponu u spodniho popruhu , tim ti to vyjede vys , zapnes a zase utahnes ten popruh....
    jinak nosnejsi satek nad 8 kil, ja jsem ted ovlivnena a ohromena znackou Yaro- presne s primesí vlny, uzasny satek, mekky nadychany, nosny, ja nosim 10 kil ve predu bez roztazenych pruhu a na zadech v batohu a pohodicka, dal nosne a krasne jsou satky lenny lamb, little frog rada echo, zalezi kolik chces investovat, zdali chces primes...?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    syn má teď osm kilo
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jaký by byl nosnější šátek? mám alberta od storen...
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MULTICAT: hmm, já si ten zadní pásek neumím zapnout, když je níž, musím ho mít právě až pod krkem, jak se to dělá?:)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JAZZ: hm, k ty bolesti, presne, jak rikas... satek je jednoznacne lepsi, bolest ramen by se mohla eliminovat nosnejsim satkem.
    Ja jsem strasne zlenivela a nosim ted jen v nositk, ale uvazuju, ze prodam indio (nenosny), a poridim jinej satek. Pac bederni pater citim. Pomohla mi i zmena nositka - manduca mi nevyhovovala - tesneji jsem si syna pritahla k telu a pas na zadech nosim co nejniz. Vsimla jsem si, ze hodne holek to proste zapina za krkem, coz musi bejt peklo, proste ti nic neulevi....
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: add kolíbka, ortoped mi říkal, že také lepší vertikál, ale je to asi o názoru..

    chtěla jsem se zeptat, přesedlala jsem z šátku na manducu, nedaří se mi u syna dostat nožičky dostatečně od sebe, i když jsem dala na radu a spodní cíp jakoby podtahuju, když se začne propínat prostě ze 3 pruhů dělá tanga:)..a z manduky mně strašně začaly boled záda uprostřed..ze šátku mně bolely zase spíš ramena, máte zkušenost, kde jsou u obou věcí těžiště a co je zdravější-pro mně:), manduka to asi víc posílá na ten bederní pás co? a šátek to zase vrství na ramena?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    FRENNET: presne. nas malej jak nespi, tak taky nechce mit hlavu pod tim satkem v te vertikalni poloze. jeste s tim cabem potrenuju, nechci to vzdat hned.
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA: Já si teda myslím, že nejde... to je jenom ta možnost eshopu "objednat u výrobce" - tam je ale momentálně vyprodaný též, nikde už žádné nejsou skladem. Mně je to taky fuk, já jsem se pro ně nadchla loni, ale dosud jsem si vystačila se šátkem a teď jsem svoje preference trochu přehodnotila. Jen je zvláštní, jak se po nich zničehonic slehla zem, když byli tak úspěšní.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    neni to dobre ani na kycle, miminko neni poradne v kontaktu s maminkou, muze se zadusit...v tehle poloze neshledavam nic prinosneho....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    kolibku moc nedoporucuju, je dost tezke male miminko napolohovat do opravdu bezpecne polohy, sama bych se do toho vubec nepoustela...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANOCKA: To caboo je takove, divne. Mne se v tom malou po narozeni nedarilo poradne nosit. Od vertikalni polohy mne vsichni odmlouvali, ze to az pozdeji, a tak jsem ji tam nosila v kolibce. No poradne se mi to nedarilo a furt jsem ji mela nizko. Ja to ted, ale taky pricitam, tomu, ze jsem to moc neumela.
    No nicmene, tu skus spise tu kolibku, bo ona L. jak nespala, tak nechtela mit hlavu pod satkem a rozcilovalo ji to. V te kolibce se ji to libilo vice. Navic v te vertikale byla strasne zhroucena, mozna jsem to ale neumela zase navazat.
    Posleze jsem se vse doucila a caboo se do cca 5-6kil stalo oblibenejsi nez satek. Ono to tu nostnost do 10kg nema, tech 6 je za mne max.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MULTICAT: Jo, už jsem to dogooglila a šlo o tulu, máš pravdu.

    RYNA: Já o Kibi neuvažuju, takže to moc neřeším, ale pořád někde slyším, že není, přitom na e-shopech jde normálně objednávat...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: co ja si pamatuju, tak Tula mela lisci design ....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANOCKA: hmm...s caboo bohuzel zkusenost nemam....nevim jak presne funguje...a nejde utahnout lem kolem jeho krku...nepretahovat pres hlavu, ale spis se snazit dotahnout u krku...a zalozit treba zinkou, nebo kouskem pleny...
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA: A ona už jsou zase Kibi k dispozici? Loni na podzim byla všude beznadějně vyprodaná a, jak tak koukám, stránky i facebook mají stále neaktivní...
    nepleteš si to s nějakou jinou značkou? Pokud vím, ani žádný design s liškami neměli...
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    ja premyslim dopredu. Vim,ze tyhle nositka jsou az od 4 mesicu. Ale noseni se mi libi a rada bych ho vyuzila, tak po nich uz koukam s predstihem :)
    A jestli ma Kibi s liskama, tak vyber bude jasny :)

    Jeste mam jednu otazku. Mame ted tohle: http://www.branakdetem.cz/caboo-nositko.htm a nedari se mi ho v tom v klidu udrzet. Zatim jsem teda zkousela jen jednu polohu- briskem ke me a jakmile mu skreju hlavicku, aby mu ji ta latka drzela, tak rve. Nejaky tip?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    kibi jen podotykam taky tak od 4 az 6 mesicu....
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANOCKA: Kibi s l iškama jsem viděla v Bráně k dětem :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANOCKA: tohle je jedine nositko kde miminko pekne napolohujes...to L and C je sice levnejsi ale znas to...nejsme tak bohati aby jsme kupovali levne veci...ono to ma svuj duvod...me totiz to nositko moc super neprijde...to podsazeni tam neni poradne, jak bych si to predstavovala..pro takoveho pidiho to dle meho neni....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JANOCKA: dvoumesicni je jeste malinkatej (+: to bych sla do tohoto
    NoseniDeti.cz - Nosítko Storchenwiege Inka
    http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/241/NStorchInka/Nositko-Storchenwiege-Inka/
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    KLEVKA: Mam 2 mesicniho prcka. Uz mame nejake satko-nositko elasticke pro nejmensi miminka. Ale zatim se mi ho nepovedlo presdvedcit, aby v tom byl :( Muz do niceho, co se bude zavazovat nepujde a ja taky preferuju spis nositka nez satky. Kibi planuju poridit, libi se mi, ze to je ceska znacka. Ale tohle love and carry se mi strasne libi (s liskama-muz je zrzavej :)), tak by to byl takovy spis darek pro nej a tolik by to financne nebolelo, kdyby to v budoucnu moc nevyuzil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam