• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: to bude Milešovka...Vylezli jsme si na Lovoš...Z tama jsou krásné výhledy do kraje...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MISERY: hehe, nebo ruska zmrzlina (((+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: any se koji vsude..(+: ted naposledy v napraskanym busu mhd (((+: takze takova horska pohodicka, to je fakt v klidu...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIG: to jo, ditko uz moc netankuje ze se foti a natoz tak nese...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MYJKA: To ja jsem taky nemela, ale jak pise Toruviel niz, cvicim jogu a delam posilovaci cviceni, beh mi sice taky chybi, ale teprve az zpevnim ty veci, zkusim to. Ale ja mam navic tu slicnu na brise, tak je to trochu tezsi :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SAAYURI: Jeste dodam, aby nebylo pochopeno spatne, ze beh neprehanet a behat v konverzacnim tempu. Ja budu spokojena, kdyz si dnes dam tak 15-20min behu, mozna dokonce spis indianskeho, netusim, jak na tom jsem. A postupne to natahnu na 30min. :) zatim nemam v planu delat si nejake osobaky a behat pulmaratony.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MYJKA: Určitě, to bude dobré :-) Na běh je třeba, aby vše pěkně pružilo, klenba nohou, pánevní dno, a zpevněné "core".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TORUVIEL: S kocarkem nebo satkem chodim na prochajdy uz necely mesic a snazim se svizneji.
    Ja spis k behu pridam jogu, jak jsem to delala i predtim. A v acentru jsou pry od rijna nejake potehotenske cviceni prave na panevni dno, tak na to mrknu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MYJKA: Já bych začala možná spíš posilováním - zejména pánevního dna a současně i břicha (šikmé, pak i přímé, ideálně plank - prkno na zpevnění celého těla). Na běh by toto mělo být už připraveno, hlavně to pánevní dno dostává zabrat při běhání, když není v dobrém stavu. Ale taky klouby atd. Já začínala intenzivní chůzí s kočárkem 2x denně, to bohatě stačilo :-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SAAYURI: Behala jsem pred tehotenstvim, chci zacit znova, chybi mi to. A mam behaci, kojici kamaradky a normalne to jde. Zadny problem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MYJKA: To si nejsem vubec jista :) Za prve, co kyselina mlecna v mliku, zadruhe je podle me dulezite nejdriv zpevnit core, nez se zacne behat, tak je podle me na drzeni tela jeste dulezitejsi nez pri chozeni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TORUVIEL: No to mi hned jako prvni napadlo, ze to jsou typicke veci po tehotenstvi. :) bricho mam povolene urcite. K fyzio jsem chodila, tak zkusim peclive hlidat stani, podle toho jak me ucila a kdyz nepomuze, zajdu na refresh. :)
    Hlavne chci konecne zacit sportovat. Dnes doufam zvladnu prvni beh. Tak to by mohlo na brisko taky pomoct.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: Utazeny to mam dost pevne. Tim to nebude.
    SIG
    SIG --- ---
    TORUVIEL: vsuvka. nejen po porodu. mamka mela onehda neustaly boleni hlavy jinak nic... a po nejaky dobe a testech ji diagnostikovali (mam to spravne? ) zanet mocaku....
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: Mne bolí záda ze špatně dotaženého uvazu. Když je tam dítě moc navolno...
    SIG
    SIG --- ---
    MYJKA: tak fakt davat pozor a peci pri vazani no :)a nebo zkus jinej uvaz. kdyz dam Meluzinu do klokana tak o ni fakt nevim ale jakoze vubec!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Btw ochablé břišní svaly, spadlá klenba na nohou, ochablé pánevní dno, jak si asi dovedete představit, toto jsou po porodu celkem časté věci :-) A bolest se může promítnout do jiných částí těla, než by člověk čekal, takže problém není primárně v té oblasti, která bolí, ale jinde.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MYJKA: Může za tím být špatné držení těla, např. ochablé břišní svaly mohou způsobit bolesti na jiných místech, typicky bederní oblast, ale i oblast šíje. Nošením se toto jen zvýrazní a ta zátěž se prostě projeví. Doporučuju návštěvu fyzioterapie. Pro nošení je dost důležité mít správné držení těla, jinak je to pro tělo dost velká zátěž. Správný úvaz taky může dělat hodně.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIG: Hm, kdyz nad tim premyslim, tak i, i. Ale fakt mi to prijde spis namoZeny jak pise MISERY. Ze by stacilo to poradne protahovat. Zkusim co mi napadne a pamatuji si z jogy.
    Jinak satek mam girasol. A roztahovat se ho snazim, ale zkusim vic peclive.
    SIG
    SIG --- ---
    MYJKA: a boli te v satku nebo po satku? me hrozne boli vzdy kdyz se odvazu. prisuzuju to spatnymu drzeni tela, ktere se v satku krasne srovna ale jak to rozvazu tak se vse sesype do puvodny shrbenosti a boli to jak cert
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam