• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    PETPET
    PETPET --- ---
    KACHITA: mela jsem ellevil zara cofee, nebo jak se pise. Na minimimco je bozi. Krasne drzi, je tenky, fakt paradni. Ale byl mi pohodlny tak do 8 kg, asi do pul roku prcka. Pak uz se mi trochu zarezaval a porizovala jsem nosnejsi.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KACHITA: Ten šátek neznám, ale pokud máš pocit že nebude dost nosný, tak bych ho nebrala, jinak bys za měsíc dva pomalu sháněla další...
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ahoj, prosím Vás, mám možnost z druhé ruky koupit Ellevill Zara Fresh. Mám 6ti týdenní mimčo, teď má 5,2kg. Má cenu jít do té Zary nebo spíš něco nosnějšího? Je to 100% bavlna...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BODY_SUIT: jeste Tula Free-To-Grow je prej uzpusobitelna i na novorozence (jakoby nahrazuje verzi Baby s novorozeneckou vlozkou)
    KAREN
    KAREN --- ---
    TABBY: sice nemam RS, ale pisou, ze se to ma pred prvnim pouzitim vyprat. aha, bude to asi totez pro vsechny jejich satky:

    Praní a údržba šátků - Moisha
    http://www.moisha.cz/cs/content/8-prani-a-udrzba-satku
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    PETPET: Jsou ji teprve 3m. Řeším to do budoucna jestli není lepší mít v případě čumidlákujícího dítka víc variant jak ji umístit.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SANCHA: Moisha je uz predprana, ze? Muže se hned vázat...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SANCHA: ten je nádherný! Pošli fotku ;-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    AOTEAROA: Mrkněte na Kokon, má široký popruhy na ramena, krásně se rozkládá váha a nejsou polstrované. Já třeba zjistila, že polstrované mi vůbec nevyhovují. A je rostoucí díky speciálním roztahovacím pruhům na nožičky.
    PETPET
    PETPET --- ---
    IN_DIE: a co takhle ji hodit na zada?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: u kibi a manduky se daji rozepnout ramenni popruhy, u tuly pokud vim ne a to noseni na boku stejne neni moc pohodlny
    TABBY
    TABBY --- ---
    IN_DIE: V Manduce a Ergu se da nosit nabok. Maji to v návodu. ;) I Kibi. Proč by to nemělo JIT u Tuly?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    MULTICAT: o Bráně vím :/Letnou zkusím nějak vymyslet. Diky ;)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    TABBY: aha, to je dobře, zes to napsala. To mi neseplo. V tom případě asi Tula nepřipadá v úvahu,protože Maya u všeho musí být, vsechno musí vidět a od všeho má klíče. Nošení v šátku na břiše se ji moc nelíbí, pořád kroutí hlavou na všechny strany a mám pocit, že ji právě tohle vadí.
    TABBY
    TABBY --- ---
    IN_DIE: Pri nošení na boku dítě vic vidi...některým dětem vadí, ze pri noseni vepředu nevidí, co matka dělá...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    IN_DIE: ted asi jen na Letne v obchode Dite v satku. Byl i obchod Brana k detem, ale co jsem pochytila, tak jej zavreli.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    MULTICAT: nejlíp vyzkoušet - to jsem si taky říkala.
    Nemáte tip kde? Jsem od Mladé Boleslavi. Do Prahy bych to zvládla taky.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    IN_DIE: ja jsem z Manducy presla na Tulu a pak Tulu Toddler. Pro me mnohem pohodlnejsi. Ale kazdemu vyhovuje neco jineho, je treba vyzkouset.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Máte někdo osobní zkušenost s nositkem od Tuly? Taky o něm uvazuju.
    A jakou výhodu má nošení na boku? Napadá mě jen možnost lepší manipulace při nějaký práci (ohýbání se, nošení věcí).
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    BODY_SUIT: Já mám didytai a nosím v něm i ještě 11 kg potomkyni a dobrý.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    VERCA_ZABA: Já začínala nosit s Fidellou Fly tai, s verzí baby size, ta je od narození (já teda začala v dceřiných 5 týdnech, protože mi výběr trval dlouho). Je to šátkové nosítko, podle mě se jednoduše nastavuje a je jak na malou ženskou, tak na velkýho chlapa, aniž by se to muselo pokaždý přenastavit (pruh bederáku je dlouhej asi dva metry, takže na uvázání je prostoru dost a ramenni popruhy maj taky každej tak dva metry, takže zase se to dobře uváže), ramena i bederák jsou polstrovaný, takže pohodlný, plus tím že to je vázací, tak pak přejít na šátek je dle mě lehčí, protože už máš tucha, jakej je princip vázání (váže se to vlastne jako kříž s kapsou uvnitř, jen máš tu kapsu vlastně předvázanou). A uvázat se to dá i během 15s, když fakt chvátáš :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: To vsichni :-) Vitej v klubu ;) Obcas si nad temi materialy a zpusoby tkani rikam, ze jsem mela jit na textil, mela bych to ted jednodussi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam