• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    muj vytouzeny poklad-vyprany, vyzehleny, ted se na nem bude spat a sedet a vanockovat:)
    21167497_10213813658114067_216039760250122171_ofce19.jpg
    Jinak mne prekvapilo jak je siroky, teda oproti tomu dydimosu co mam.
    Sory za velikost.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: ach, já taky plesám, vždycky když kolem toho komínku jdu :D
    PETPET: hmm, manžel mi dnes dookonce zakázal ho prodat, když jsem říkala že mi ho pocintal a že kdybych ho chtěla prodat, nešlo by to.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: tot vskutku vymazleny kominicky pocin...!!! me oko se koupe blazenym pohledem...!
    KAREN
    KAREN --- ---
    SIG: dobry oznaceni aktualnich povetrnostnich podminek ;D
    SIG
    SIG --- ---
    moje zkusenost primes/sezona - vlna! v zime jsem myslela ze v tom chcipnu jak to hralo, nez jsme se dostaly ven tak ze mw.lilo, ja vzteky bez sebe a ted v lete si to nemuzu vynachvalit jak je to prijemny v tech pornech
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FRENNET: Bylo to s ním v pohodě, ono dítě na těle v zimě příjemně hřeje v jakymkoliv šátku, samozřejmě jsme ale používali zateplenou kapsu. Prakticky jediná nevýhoda lněnýho šátku je podle mě to, že po vyprání trochu ztvrdne a optimální vlastnosti zas nabyde až po ikstym nošení. A pak je taky občas potřeba ho žehlit, ale to zas leckdo dělá rád. Já normálně žehlení nemusim, ale žehlení šátku si vyloženě užívam :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: Ono nejde ano tak o příměs jako o gramáž. Měla jsem teď šátek s třemi nosnými příměsemi a býk tenký a nebylo to zrovna ono. Ten můj bambus unese určitě tak 10 kilo.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANISKA: a jak to bylo s tim lnenym satkem v zime? Ten muj poklad je bavlna se lnem a bude na novorozence a od zari.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    A propos, první jsme v tom lněnym šátku nosili určitě přes půl roku a celkem často a až teď s druhym začínám mít pocit, že je fakt zanošenej. Rozdíl oproti původnímu stavu je neuvěřitelnej, teď už začíná bejt dokonce příjemně ňuňací.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Já jsem první v zimě v bambusu nosila a pohoda. Jen teda byla v tý době už asi sedmikilová a to už se v bambusu celkem proneslo, tak jsme preferovali nosnější šátek se lnem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak tuhle kolekci
    Wraps, ring slings and baby carriers | Oscha Slings
    https://www.oschaslings.com/en/shop/baby-carrying/0/middle-earth
    jsem vubec, ale VUBEC nemela NIKDY najit a vubec se o ni dovedet!
    Didymos pfau treste se!
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: bambus/zima bych vubec neresila. nechladi aktivne. a budete obleceni ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: tento konkrétní šátek je poměrně silný. ale mě tenké šátky moc nevyhovují, takže mi to nevadí. nosnost nedokážu říct, jelikož synek má jen 7,5 kg a málokdo má s těmito bambusáky zkušenost, pochopila jsem že se toho lidi bojí. ale synka unesu naprosto v pohodě a netlačí neřeže nikde. je opravdu hrozně příjemný do ruky. akorát objednací lhůta je skoro 3 týdny než dorazí, musela jsem si na něj počkat. na novoška bych ho tedy určitě doporučila, ale na větší dítě mi přijde zbytečné to objednávat, když se moc neví jaká ta nosnost ve výsledku bude.

    mohla bych ti ho půjčit na vyzkoušení, ale jak nebydlíme v Praze... nebo nevím kde ty vlastně bydlíš. uvažovala jsem, jestli ho neprodám, když byl docela drahý a mám toho tolik, ale nemám to srdce :)) je prostě skvělej a po 4 měsících používání vypadá absolutně jako nový, žádné žmolíky nedělá a tak. mám ho prostě ráda, je to můj krásný pracant (a teda v šestce mě i s poštou stál 4500, takže i docela drahý :D).
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: a jak myslis, ze je nosny? Premyslim nad nim... Musela bych prodat vlnenyho yarouse... Chjo. Zas na novoska je vlna tlusta. Ale bambus na zimu? Tolik otazek.. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET:
    Kokadi Arielle Saphir
    Kokadi Arielle Saphir 40% bambus - iSatky.cz
    http://www.isatky.cz/cs/standardni-rada/4908-kokadi-arielle-saphir-40-bambus.html

    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: mne se nejvic libi ten uplne dole. To je co za znacku?
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: ctyrku nechci, az te trosku omrzi pomazlim tvuj ;) novinky se nepucujou, to je jas! :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: jedna holčina mi ho předtím půjčovala ve čtyřce, hodlá ho prodat a zatím je na zápůjčce u další osoby, tak se můžu zeptat jestli nechce půjčit dále :) půjčovala jsem jí za to svoje šátky. ten můj můžeš pomazlit, když si uděláš výlet do našeho městečka :)) já ho nikam nepošlu, je to teď můj poklad :))
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: ooooo toho japonce bych cjtela pomazlit
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DISONANCE: ono je to i tím, jak jsem se postupně zamilovávala do různých šátků, materiálů, každý má jiný vzhled, vazbu, gramáž, vlastnosti... a když jsem si pořídila další šátek, nedokázala jsem se těch ostatních vzdáct, navíc se to hodí, ty dva horní jsou kratší a nosnější, ty spodní jsem vybírala když bylo ještě miminko malé, pak najednou člověk zjistí, že to jak každý řeší nosnost šátku má svůj důvod, protože ty tenčí a "obyčejnější" šátky postupně začnou řezat do ramen a tak. všechny tyhle moje šátky jsou spíš střední kategorie co se týče tloušťky, ten horní je vyloženě deka (jak já říkám - přehoz přes postel). no a ty rozdílné vlastnosti?

    bambus - saje 4x více vlhkosti než bavlna, je velmi příjemný na omak, až skoro lesklý, údajně dokáže být antibakteriální, což se projevuje tím že ho stačí dobře vyvětrat a je z něj pak téměř minimálně cítit pot, oproti čisté bavlně, a poslední věc je že jakoby "chladí" - mám z bambusu i legíny a svetřík a není v tom prostě takový hic, jak by člověk od té látky čekal. když se vyžehlí, je ještě hladší a příjemnější, člověk má chuť se s ním mazlit.

    merino - přírodní funkční materiál, v šátcích se používá hlavně proto, že dobře odvádí vlhkost, a když už se zapotí, tak i přes svou vlhkost dokáže hřát. já ho kupovala jako šátek na podzim a zimu, akorát mi tehdy nedošlo jak už bude moje dítě v zimě těžké, takže jsem zvědavá na nosnost. každopádně ve vícevrstvém úvazu to bude pohoda, ten šátek je neskutečně příjemný a nadýchaný a navíc se nemusí žehlit, stačí uhladit.

    repreve - umělé vlákno vyrobené z PET lahví, vynalezli to v Americe a mají na to patent. je lehké, špíně odolné, snadno se pere (spousta šátků se musí prát dost opatrně) a může dokonce do sušičky (tu nemám), ale není to potřeba, protože strašně rychle uschne. takže takový hodně univerzální šátek, nemusí se vůbec žehlit a nevadí mu špinavější prostředí.

    hedvábí - pevné, nosné, přírodní, odvádí vlhkost, větrá a je lehké. a jelikož tenhle šátek ho obsahuje hodněa navác je dost tlustý, je to ideální šátek na těžké děti. jeho vzhled mě dostal hned (mám pro tu barvu fakt slabost), a když mi došlo, že potřebuju nosný šátek na batole, tak mi došlo že nebudu jen tajně snít, ale musím ho mít ;))


    je i spousta dalších příměsí a každá má svou výhodu, já to obvykle shrnu že jakákoliv příměs šátek ibvykle vylepší, ale některé tím udělají složitější péči o ten šátek. používá se hodně i len a konopí, ale s těmi nemám zkušenost. obvykle díky tomu dobře větrají a unesou hodně i přes tenkost šátku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam