• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: na první fotce zleva:

Fidella Rock n Rolla Silver
    Materiál: 100 % organická BIO bavlna
    Gramáž: cca 210 g/m2
    Vybírala jsem šátek pro manžela a nemohla nic najít, měla to být sedmička a aby unesla batole. Nakonec jsme skončili u téhle Fidelly, mě teda nevyhovuje, jednak je strašně tenká (a dost hladká), druhak je hodně široká (což jsem na batole chtěla, ale jaký smysl to má u tenkého šátku?) a zatřetí se mi moc nelíbí :D ale manžel je baskytarista a každý den mi jde s nadšeným úsměvem říct, že ten JEHO šátek je boží a moc mu vyhovuje. Tak uvidíme, až bude mít dítě 12 kilo :D Navíc je to sice sedmička, ale má hodně zkosené cípy, takže ve výsledku není zas tak dlouhá.

Kokadi Arielle Saphir
    Materiál: 60 % BIO bavlna, 40% bambus
    Gramáž: cca 300 g/m2
    Silnější velmi hladký šátek, skvěle se dotahuje, je nosný, v létě v něm není megavedro, celoročně skvěle saje pot díky bambusu. Má hodně zkosené cípy, takže je to spíš kratší šestka.

Tekhni Delta Wrapmania
    55% bavlny a 45% repreve
    Gramáž: 290 g/m2
    Jeden z nejlepších šátků, co se týče všech vlastností dohromady. Bezúdržbový - nemusí se žehlit, stačí složit, díky repreve nechytá tak snadno špínu (repreve je recyklovaný plast), po vyprání velmi rychle schne, nepůsobí uměle na dotyk. Jedna strana je krásně barevná a druhá je bílá (no prostě žakár), což je super pro učící se lidi, kteří potřebují opticky rozeznat strany, navíc to krásně vypadá při úvazech s přetočením - třeba klokan. Tekhni jsou dražší, dováží se totiž z USA, ale podle mě jsou to opravdu velice univerzální šátky. Tenhle model byl utkán speciálně pro český eshop Šátkománie (odtud název Wrapmania).
    Když jsem vybírala svůj první dražší šátek, tenhle jsem děsně chtěla kvůli barvám, ale nedal se sehnat (a snadno se dycky prodá), pak ho měla kámoška a po chvíli ho prodávala a já si ho na den zkusila, což mě přesvědčilo že ho musím mít, a o pár měsíců později jsem ho konečně sehnala a nemohla ho nekoupit. Je to ale pětka a moc ho nepoužívám, na kříž s kapsou už mi nevyjde ani na kroužky, a na zádech pořád moc nenosíme (na to jsem ho kupovala).

Moisha Zephyr Laguna
    Materiál: 41 % Egyptian combed cotton, 39 % Merino vlna superwash, 20 % Giza cotton
    Gramáž: před vypráním 305 g/m2
    Díky nadýchané triweave vazbě a merino vlně je tenhle šátek extra měkkoučký, je jako pírko. Nejen proto, že jsem ho dostala (sama si vybrala) k narozkám, ale i pro tu jeho nadýchanost, nosnost, ho asi nikdy neprodám. Božský podzimní a zimní šátek, merino hřeje i když je vlhké. Nedá se moc sehnat, bývá hodně oblíben. Moisha dělá delší šátky, tak snad mi ta šestka vydrží na ksk ještě dlouho.

Luluna Geo Fly Black Polychrome
    100% česaná bavlna
    270 gsm
    Někdo v nosící diskuzi upozornil na losování o koupi těchto šátků a já byla odvařená z promofotek. Polskou Lulunu jsem do té doby neznala. Byla to kromě Delty první "duhovka" co mě zaujala, jelikož jejich fotky s klokanem jsou prostě super. Česaná bavlna je na pohmat nečekaně příjemná oproti bavlně, co jsem měla předtím (třeba drsnému Yaroušovi Basket), po nějakých dvou třech navázáních navíc příjemně změkne, podobně jako když máte na sobě druhý den vyprané džíny. Miluju tu jeho barevnost a vzor orla nebo co to je, zároveň je takový "technický" a to já ráda. Při ksk mám vlastně 4 možnosti, co bude mít dítko na zádech za barvu, skoro vždycky dávám tu červenou, ale je tam i zelená nebo světle pastelově růžová z rubové strany. Je zajímavý, jak je z každý strany jinak barevný, přitom je to vlastně dost tenký šátek.

Omnifera Inception 017
    58% Egyptská bavlna, 42% japonské hedvábí
    355g/m2 pre-wash
    Tlustá deka na velké děti s mou srdeční barvou. Tohle unese dospěláka a nebude to na ramenou tahat :))) Líbil se mi už když vyšel, ale ceny Omni šátků mi přišly jako šílenost. O pár měsíců později a o několik kilogramů dítěte více.... ho mám šťastně doma. Zase v pětce, což měla být fajn délka na nošení v batohu, ale zjistila jsem že batoh je debilní a budu nosit spíš double hammock (DH), až se ho naučim, a na to mi ta pětka nestačí. Zatím ho moc nepoužívám, je to takový slavnostní kousek, který bych nerada zamazala, jednak je tam hodně bílé, druhak se to pere ručně ve vaně. Jestli budu mít vždycky prachy na jídlo, tak tenhle šátek nikdy neprodám, i kdybych z něj měla udělat přehoz na gauč. Mimochodem hedvábí "voní" jako dlouho nevyměněný sáček ve vysavači :)))
    Když do něj dám dítě třeba na uspávání, tak nejen že odpustí milion chyb při vázání a nemusí se nějak extra dotahovat, drží na jednom uzlu, ale navíc mám pocit že dítě váží polovinu co jindy.

a příští týden mi dorazí:
    Omnifera Kubista Naturalista
    Contains: cotton 70%, japanese silk 30%
    Thickness: 276 g/m2
    https://slingofest.com/images/extra/455/068.jpeg
    Když je mentolka tak tlustá a krátká, tak tohle bude ten ideální šátek na DH a navíc bude v létě příjemnější pro svou vzdušnost, ale pořád velmi nosný díky hedvábí, které je extra pevné.

AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: Jako abych odprezentovala ten nový? Pořídila jsem na nošení batolete na zádech šestku Omnifera Kubista Naturalista. Mám ještě Inception 017 a bohužel teda v pětce, což je dost nepraktická délka, jak jsem nakonec zjistila. Kámoška s tím double hammock uváže na jeden uzel, já vůbec, teda až se to naučím :-D

Naturalista je cca 280 g, egyptská bavlna a 30 % hedvábí. Takže spíš tenký a nosný, vzdušný letní. Na první pohled nicmoc barva, ale v detailu...
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Odprezentuj tady prosim ten svuj satkovy poklad, vcetne slozeni, dik. Zajima mne, cemu jsi podlehla :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: Budu jich teď mít sedm a v budoucnu ještě budu potřebovat nějakou nosnou sedmičku pro chlapa, teď jsem mu jednu koupila a je nadšen, jenže je tenká.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Ach bože, tak já jsem si koupila další šátek. Zavřete mě někam! Nebo si ode mě někdo kupte Kokadi Arielle Saphir, co jsem vám tu ukazovala, dá se vyfiltrovat. Je úžasný, hladký, správně pružný, lehce silnější, celoroční, od narození po batole. Je to kratší šestka, takže pokud se rozhodujete mezi pětkou a šestkou nebo jste štíhlé postavy, je to ideální. Miluju ho, ale je u nás nejdéle a někomu by skvěle posloužil.
    Vlastně doufám, že ho nikdo nekoupí.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    SIHAJA: Ano prosím.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ona ta časově omezená využitelnost novorozeneckýho nosítka je nevyhnutelná (děti prostě rostou rychle jak blázen), ale zas se daj tahle nosítka téměř bez finanční ztráty prodat. Jinak jsem taky slyšela samou chválu na Storchenwiege
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BARBORKA: řešila jsem nedavno - Tula jde jedine ta Free to Grow, k vyzkoušení napr. na prubnihracku.cz. Novorozenecka vložka do Tula Baby neni ergonomicka. My skončili u šátku na ted a Tulu Baby si dame k Vanocum, az do ni malej vyroste.

Co jsem si cetla o Storchu, tak ten je dobry na maly miminka, ale hodně rychle z něj vyrostou
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    Chtěla bych pořídit nosítko, ale vůbec se v tom nevyznám. Synovi je 1,5 měsíce.
    U staršího jsem měla nějaké zděděné nosítko a bylo super (jenom nevím, kam se podělo), protože mělo odepínání nad rameny miminka, takže se lehce vyndaval...

Teď koukám po Tule nebo Storchenwiege, ale rozhoduju se jenom podle vzhledu. Půjdeme se podívat do Dítěte v šátku na letnou a vyzkoušíme, co nám sedí. Nevím ale jestli tam nejsou nějaké další atributy, které zatím neumím posoudit, proto jsem chtěla poprosit o rady a tipy...

Btw je i nějaký další obchod, kde mají vystavené různé druhy nosítek/šátků a je možné je vyzkoušet?

Děkuju
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Měl by případně někdo zájem o rozšiřovací bazmek na manducu, respektive střih, když už se o to budu pokoušet?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já děkuji za podněty, od víkendu máme šátek a jsem nadšená:) a syn evidentně taky - ještě než odejdeme z bytu, tak už je tuhej:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    FRENNET: gratuluju k malemu noseneckovi...! vse ma svuj cas...nemas kam spechat, caboo je kvalitni nositko...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak jsem dnes vytahla caboo na dvoutydenniho novoska a musim rict, ze pohoda. Satek jeste nemam odvahu vazat, ale polepsim se.
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Šil jste někdo rozšíření na Manducu?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Já. Ale jinou barvu :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: to je skvely. ja jeste ani nejsem tehotna a uz z toho mam hruzu abych to malicky nejak nezhmozdila :D
    PETPET
    PETPET --- ---
    Mno... Tak jsem dnes poprve vazala do satku toho naseho novoska... Starsiho uz jsem celkem dlouho nosila na zadech v satku a pak v Tule.
    No jako musim potrenovat, nebylo to nic moc. Ale aspon jsem se toho tak nebala.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: my se jdeme vítat za dva týdny, asi taky vezmem šátek. nám říkala místní paní praktická lékařka, když jsme se potkali na vernisáži, že máme "krásný vak na miminko" :)) to jsem měla zrovna toho bílo-tyrkysového Moishu Zephyra. a muž někdy ze srandy říká, že máme miminko v pytlíku.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Dneska v obci uvítali naši občanku. Starosta: "A nevadí to těm dětem, když jsou v tom... vaku?" Já: "Přímo naopak." :)

JELLY
    JELLY --- ---
    Mám Tulu a nemůžu ji vynachválit ;-)

SIG
    SIG --- ---
    TRISSIE: jo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam