• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: a mam tuhle kapsu a jsem fakt spokojena. az bude leto, fleece odepnu a na pripadny déšť mam ten zbytek
    Hoppediz zateplovací kapsa 3v1 - antracitová - ŠátkoMánie.cz
    https://www.satkomanie.cz/cs/zateplovaci-kapsy/5697-hoppediz-zateplovaci-kapsa-3v1-antracitova.html
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ENDEE: ja mam zateplovaci kapsu - fleece + nepromokavy sustak. kluk dostane bodycko, lehky kalhoty, ponozky teplý a lehkou kombinezu. ja klasika tilko, mikina a kabat
    SIG
    SIG --- ---
    ENDEE: s kapsou teda zkusenost nemam. Mam nosici mikinu a bundu. Kdyz je hodne zima kolem nuly a min tak davam bodo puncosky a fleece overal. Kdyz je deset a vejs tak funkcni oblecek. Nebo bodo puncochy mikinka/svetrik. Zateplit nohy poradnejma fuseklema a na hlavu kuklicka. Z jedny strany rejes ty z druhy to kreje satek/nositko plus bunda/kapsa.
    KYO
    KYO --- ---
    AOTEAROA: tak na leto gramaz 200-250? a je dobre hedvabi? libi se mi nejvic... a taky Osha :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: ... To už všichni vědí :-D
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Ahoj, mam dotaz k noseni a oblikani deti - pouzivate zateplovaci kapsy na satek/nositko nebo diteti oblikate nejakou kombinezu nebo mate nosici bundu/kabat? Behem par dni mi dorazi Tula FTG a chci s malym chodit v nositku ven (doted jsem Caboo pouzivala jen doma, ale uz mi z neho vyrostl), ale nevim, jak ho obliknout, aby mu nebyla zima nebo naopak vedro. Je spis horkokrevnej a v Caboo nam obema byvalo dost vedro, i kdyz ja byla vzdycky v tilku a on jen bodycko+teplaky. Zatim mi asi nejlip k tomu vychazi nejaka ta zateplovaci kapsa. Tak jestli ma nekdo tip na konkretni :) Diky.
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: já čekala že věta skončí "tak jsem toho dost nakoupila" :DDD
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MULTICAT: ale prosimtě :)) jsem holt prvních asi pět měsíců od porodu strávila uvězněná v kojokřesle s kojícím nebo spícím neodložitelným miminem na klíně a po ruce měla převážně jen mobil a touhu se co nejvíc dozvědět a nejlíp vybrat :D první dva měsíce jsem pořád hledala co si koupit za další šátek a tak jsem toho dost přečetla a viděla stovky selfíček a hodnocení v nosících skupinách.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ty uz bez studovat nejakou vysokou skolu noseni :) vzdycky to tak pekne sesumirujes a poradis!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: ne pět nebo šest metrů, ale velikost pět nebo šest. velikost pět je cca 4 metry a kousek, velikost šest je něco přes 4,5 metru. na novorozence, když nejsi vysoká ani mohutná, ti stačí velikost pět.
    pokud seženeš, pro tvoje použití bych doporučila LoktuShe Bird Garden Onyx - dá se sehnat z druhé ruky, je tenký, lehký, vzdušný, přitom docela překvapivě pohodlný na ty první měsíce, a má i nějakou tu funkční příměs :)

    jinak šátků je tolik, že je vždycky jednodušší se zeptat "tento se mi líbí, myslíte že bude vhodný na to a to?" a zkušené mohou zkusit posoudit, zda bude vhodný podle složení, gramáže příměsi - šátků je tolik, že často nepotkáš nikoho kdo by fakt měl takový přehled že ti poradí nějaký konkrétní model, protože výrobci každý týden chrlí další a další kousky v malých sériích.

    případně ještě doporučuju tenké šátky s příměsí bambusu - ten hezky saje pot, je neuvěřitelně mazlivý na dotek.
    KYO
    KYO --- ---
    KYO: poznamka... bude to kluk, tak nic ruzoveho :)
    KYO
    KYO --- ---
    Poradte mi pro nase ocekavane mimco opravdu lehky a vzdusny satek. Chci nejak prezit leto a moc se nepotit. Prijde akorat v kvetnu. Vazu klasicke krize, nosit budu od novorozenete a mam 165 cm. Tak asi pet nebo sest metru?
    PETPET
    PETPET --- ---
    KOTENCE: je Tula baby (ta je teda od 6.mesice) a Tula toddler (ta je tak od roka a ctvrt). No a nove udelali Tulu free to grow - od novorozence...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: Baby verze toho batoleciho je od 6.? Ja se v tom ztracim...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: s tím jak je synek velký si tu Velinu asi moc dlouho neužiješ :)) já ji nosila asi dva měsíce, ale Bart se narodil 3,7.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jinak teda zeny, to je sranda, jak je Jindra velkej, normalne se mi s nim to pujcene indio provesuje. Vytahla jsem ten sedy kytickovy rusky zakar Velina a diky za nej..! Asi budu brzo shanet toddler bavlnaka..(((+:
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETPET: pisou od sestyho, V. je akorat pet. Vejde se tam dobre. Uz to tak nehrotim jako u prvniho. :)

    PISISKVOR: hele, satek je pohodlnejsi, to urcite. Teda, kdyz to dobre uvazes :) jo, P. jsem v satku nosila. Prvnich par dnu jsem V taky vazala do satku, ale dost jezdime autem a tak je pro me to cvakani prezek o dost vyhodnejsi.
    Syna jsem vozila tramvajema, chodili jsme pesky - v tomhle je holt mesto vyhodnejsi oproti zapadakovu, kam nejezdi zadnej prepravce. No a taky jsem nemela druhy dite, ktery zdrzuje nebo naopak specha.

    A V nebyla tak drobny miminko jako P. Ta tula free to grow je prej pro mimina od 3,5 kg. Coz skoro mela pri narozeni.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MULTICAT: a od kolika mesicu je tak ta baby verze?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dekka právě uvolnila do prodeje nové deky! je to pěkně barevný trsátkový vlňák. ale bacha, prá je dohromady jen sedm kusů :)
    Dekka Šátky | Dekka.cz
    https://dekka.cz/cs
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MULTICAT: a jak ti ta free to grow prijde na novose, kdyz to srovnas s satkem (ani nevim jestlis nosila P v satku kdyz byl uplne cerstvej?)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: pomerovala jsem s toddler a je mensi, ta batoleci sirka. :/ Upozornila me na to tady Tabby, tak jsem to pomerila. No, kazdopadne se zadny zatim nezbavuju. Dala jsem ted V. do ty baby, co mam po P. a je bozi. Tu free to grow musim vyprat, je cela vohazena mlikem.

    Na vazani do satku ted vubec nejsem. Jsem netrpeliva a potrebuju vzdycky co nejdrive nandat z auta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam