TESAY: je lepší řvoucí dítě než dítě se zničenými zády. čelem od sebe bych nenosila. pokud chce vidět, je dobré naučit se úvaz na záda a dát si ho hodně vysoko. což se snadno řekne, pro mě to funkční nebylo, jsem hodně vysoká a na záda mi jde uvázat bez pomoci až tak od 9m.
každopádně každé dítě má asi nějaké období kdy se vzteká. myslím ale že se to dá překlenout a pochopí že z šátku čelem k tobě pořád vidí lépe než ze země nebo z kočáru :) syn měl taky období kdy e vztekal nebo chtěl vidět lépe, vykláněl se atd, stává se to už jen zřídka. stačí dodržovat pravidlo, že jakmile člověk je moc dlouho na místě, dítě se nudí. pokud se pohybuješ nebo děláš něco co ho fakt zaujme, nebude vadit že se kouká z šátku do strany.
případně holt počkat, až bude sedět apod a uvidí lépe z jiných věcí než z šátku, pokud se to týká domova. syn mi řval dlouhé měsíce, protože prostě chtěl stát a chodit :D od té doby, co se naučil sedět a lézt (stačilo plazení) je mnohem spokojenější. venku dřív řval naopak v kočáru, ze kterého neviděl.