• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAAJAA: můj miláček při vázání na záda vždycky narovnává nohy, to se pak váže blbě :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: konkretne 2.3. v Husovicich!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: no chystam se na dalsi nosici sraz v Brne, tam se na nekoho obratim.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: já právě zkoušela se starší batoh a vůbec mi nešel a tehdy jí byl tsk rok a půl a nespolupracovala - nakonec jsem to vzdala. Tentokrát jsem zkusila DH s mrňousem a celkem úspěch už napoprvé - teď to ještě vychytat utahování aby mi po delší chvíli neujížděl celý dolů a budu na sebe nejvíc hrdá =)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAAJAA: naprostý souhlas, jen jsem uváděla batoh jako základní na záda, myslím že kdybys po někom chtěla aby jako první pokus o nošení na zádech udělal DH, tak se na to vyprdne :D ani mně o pořádně furt nejde, ale já mám levý a tuhý ruce, no.

    a když double hammock, tak takovýhle pěkný ;) to musim zkusit na jaře s mužovou sedmičkou, je tenčí než moje tlustá dekka. protože ona dělá ty úvazy hlavně s tenčími šátky, což jde podle mě mnohem snadněji vázat... já mám samý tlusťochy, tenký šátky nerada :)

    Double Hammock Saltwater with a size 7
    http://www.youtube.com/watch?v=BRsj-Jn7tSs
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: me se hodně líbí na záda double hammock a už jsem ho i s pětiměsíčním několikrát zkusila a u mrňouse celkem úspěch, zvládli jsme tak i jednu cestu vlakem =)
    obecně mi připadá dh bezpečnější u batohu se mi zdálo že je vyšší riziko vyvrcení...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já čekám s nošením na zádech na jaro, až začnu nahazovat přes civilní mikinu. to bude paráda!!

    mám sice mikinu, svetr i bundu, co se daj nosit s dítětem na zádech, ale: mikinu a bundu musím upravit s vsadkou na záda a pak to zase vracet dopředu, protože vepředu nosím raději a nosí v tom i muž. a navíc mi vadí, že jak dítěti padá do očí kukla apod, tak to prostě nejsem schopná upravovat. jakžtakž zvládnu strčit mu do pusy dudlík, i když ten už tolik nenosí když je v šátku. mám ale hodně zkrácený zatuhlý šlachy a svaly, takže ruce mám silně neobratný na tu manipulaci dozadu :D

    základní úvaz na záda - batoh:

    Babywearing Basics: Rucksack & Hipscoot
    http://www.youtube.com/watch?v=3m6ZXNOYzz4
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANISKA: mne pri noseni na zadech taky dela problem nahodit bundu, natoz pak vlnenej kabat - to jsem jeste ani nezkousela... ale pri pokusech venku se mi osvedcilo, ze staci mit s sebou zrcatko a pak malou kontrolovat pohledem do ty spousty odrazu ve sklech aut, vylohach atd., co se tak po meste nabizej.
    AOTEAROA: ja jsem u noseni na zadech v nositku zas slysela, ze by dite melo umet sedet. coz ta nase 11m neumi, tak zatim nosim na zadech jen doma. a taky me zatim ani tech cca 10 kil nenuti ji hazet venku na zada - vystacim si s krizenim popruhu. jinak mi nositko pro noseni na zada prijde uplne ok, na rozdil od erroru s batohem, kdy se mi dite vykapsovavalo, vim, ze tam je napevno. mam teda satkovy nositko, MoniLu...

    FRENNET: daleko spis bych doporucila zajit za nekym zkusenym, kdo ti to ukaze, podpori te a muze asistovat. my byly s KAI snad se 4m detma? a nejak jsme to daly :)))
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANISKA: ja si na tebe vzpomela, no nemam na to odvahu. Musim si najit nejake video.

    VERONIKAEMA: jj, vem, vem a davej napit pri vzletu a pri pristavani. Kvuli vyrovnani tlaku v usich.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TESAY: dcera taky jedno období hodně řvala, když neviděla. Měla jsem chvíli RSko a bylo to lepší, nosila jsem na boku.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FRENNET: Psala jsem sem kdysi svoji zkušenost s ani ne tříměsíčním, jde to v pohodě, zásadní je naučit se dávat dítě dostatečně vysoko. A taky když je to dítě velkej (teda malej) prcek, musíš mít celkem flexibilní ruce :) Jinak venku se pořád nošení na zádech bojím, jednak si neumím pořádně nahazovat nosicí bundu, jednak mám divnej pocit, když jsme mezi lidma a na malou nevidím, ale doma nosím na zádech celkem často a ráda. Třeba při vaření by mi malá (teď už 8m) na břiše nikdy nevydržela, ale na zádech má přehled o mém konání a vydrží v klidu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    VERONIKAEMA: ja jsem misto lahve s pitkem syna kojila... Ale super vychytavka je, ze diteti muzes vzit na palubu cokoli na jidlo i piti.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    když dítě vyroste, je dobrý začít vepředu dávat ručičky jinak v šátku než doposud.já mu je dávám tak, že mě jakoby objímá v podpaží. aby je neměl furt skrčený a aby neměl takovou šanci se ode mě odtahovat. taky to chce pevně utahovat šátek (ale to vždycky) tak aby se dítě nemohlo vystrčit. já se pořád snažim udržet dítěti ruce uvnitř, dokud to jde, páč pak mi zas bude snadněji vypadávat.

    dítě na záda se dá dát kdykoliv, druhá věc ovšem je jestli je toho nosič schopen :D kdykoliv tedy myšleno v šátku. v nosítku se prý má dávat na záda až když samo leze. já ta nosítka moc nemusím, když jsem si to vyzkoušela tak jsem fakt viděla ten rozdíl toho jak dobře tam dítě drží. s manželem jsme se shodli že ani toho našeho 10měsíčního skorochodce bychom v tom nosit nechtěli. ale to je jen můj pocit, nechám to na každém a zůstanu u toho že od tří měsíců proč ne.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Noseni na zadech od kdy? 4m mimino se mi furt z toho satku dere ven. Doma je nemozne ji v tom satku mit a venku, i kdyz uz ma dost tal fuuurt na vsechno cumi. Tak mne napadlo, ze bych ji doma na ty zada hodila.
    VERONIKAEMA: jeste, vis ze mas mit s sebou na palubu lahev se sacim pitkem pro dite.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TESAY: Případně bych se zkusila hecnout a naučit se vázat šátek na záda (takový mrně ještě v nosítku na záda skoro určitě nepůjde správně dát). Mladší se taky jeden čas na břiše vrtěla jak blázen a zkoušela se vytáčet ven tak, že jsem měla co dělat, abych ji uvázala, ale záda docela akceptovala - jak jsou tam děti hodně vysoko a viděj víceméně na totéž co ty, snášej to asi krapet líp.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SIG: zkusím.

    AOTEAROA: syn je hodně živé dítko. Otáčení ze zad na břicho zvládl ve 3m, teď na začátku 5m se začíná plazit. Jakmile nevidí, nebo mu něco nejde, tak se vzteká, proto jsem začala uvažovat o noseni na břiše. Ale jak jsi napsala za zničené záda mi těch "pár chvil" nestojí.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TESAY: ja sestimesicni dceru nosim v Tule a vidi skvele. Hlava ji furt kmita ze strany na stranu a je spokojena. Kdyz ma dost, schouli se ke mne na hrudnik a vytuhne.
    Stejne tak to bylo se starsim synem. Nikdy nepotreboval byt celem dopredu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TESAY: je lepší řvoucí dítě než dítě se zničenými zády. čelem od sebe bych nenosila. pokud chce vidět, je dobré naučit se úvaz na záda a dát si ho hodně vysoko. což se snadno řekne, pro mě to funkční nebylo, jsem hodně vysoká a na záda mi jde uvázat bez pomoci až tak od 9m.
    každopádně každé dítě má asi nějaké období kdy se vzteká. myslím ale že se to dá překlenout a pochopí že z šátku čelem k tobě pořád vidí lépe než ze země nebo z kočáru :) syn měl taky období kdy e vztekal nebo chtěl vidět lépe, vykláněl se atd, stává se to už jen zřídka. stačí dodržovat pravidlo, že jakmile člověk je moc dlouho na místě, dítě se nudí. pokud se pohybuješ nebo děláš něco co ho fakt zaujme, nebude vadit že se kouká z šátku do strany.
    případně holt počkat, až bude sedět apod a uvidí lépe z jiných věcí než z šátku, pokud se to týká domova. syn mi řval dlouhé měsíce, protože prostě chtěl stát a chodit :D od té doby, co se naučil sedět a lézt (stačilo plazení) je mnohem spokojenější. venku dřív řval naopak v kočáru, ze kterého neviděl.
    TABO
    TABO --- ---
    VERONIKAEMA: jak.rika verca zaba, dostanes specielni pas. normalne jsem ho dala male pres brisko v nositku a provlekla to na svuj pas nekde u jeji nohy. v pohode to slo, nikdo nic nenamital.
    SIG
    SIG --- ---
    TESAY: zkus nosit na boku. To vetsinou na tuhle fazi ktera trva chvili bohate postaci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam