• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    VERCA_ZABA: obligatni dotaz... eeee: neni nak malo podsazenej?? ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    sláva, konečně Oťas dorostl do Tuly, mám největší radost. šátek jsem vzdala, ale tohle, to je pro mě, jeho i psa rychlovka, dítě je v Tule upnutý do 10 sekund. jsem nadšená a můžu nosit každej den.)

    SIG
    SIG --- ---
    KOTENCE: rozhodne a koukala. Jsem u duhovky na sekci s trojkama a docela se s tim pokouzlit da, tak se prave tesim Ze zkusim zase neco novyho
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SIG: Co budes delat s trojkou? Na batoh?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    JANISKA: já jsem to vázala podle tohoto MAAJAA videa - připadá mi, že tam pěkně ukazuje dotahování, pro jistotu jsem si ho i stáhla do mobilu abych mohla kouknout pro ujištění než si to zafixuju...
    a jestli dáváš batoh tak tohle pro tebe bude hračka =)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MAAJAA: Na DH se už delší dobu chystám, ale jsem hrozná konzerva a když se něco naučím, nerada to měním, musím to zlomit :)
    SIG
    SIG --- ---
    Rozhodla jsem se vystoupit ze sve komfortní zóny. Menim váleček za satek s obrázkem (!!!) ale ty barvy a to slóžo... 20%merino 20%buret... A je to trojka :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAAJAA: můj miláček při vázání na záda vždycky narovnává nohy, to se pak váže blbě :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: konkretne 2.3. v Husovicich!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KAREN: no chystam se na dalsi nosici sraz v Brne, tam se na nekoho obratim.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: já právě zkoušela se starší batoh a vůbec mi nešel a tehdy jí byl tsk rok a půl a nespolupracovala - nakonec jsem to vzdala. Tentokrát jsem zkusila DH s mrňousem a celkem úspěch už napoprvé - teď to ještě vychytat utahování aby mi po delší chvíli neujížděl celý dolů a budu na sebe nejvíc hrdá =)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MAAJAA: naprostý souhlas, jen jsem uváděla batoh jako základní na záda, myslím že kdybys po někom chtěla aby jako první pokus o nošení na zádech udělal DH, tak se na to vyprdne :D ani mně o pořádně furt nejde, ale já mám levý a tuhý ruce, no.

    a když double hammock, tak takovýhle pěkný ;) to musim zkusit na jaře s mužovou sedmičkou, je tenčí než moje tlustá dekka. protože ona dělá ty úvazy hlavně s tenčími šátky, což jde podle mě mnohem snadněji vázat... já mám samý tlusťochy, tenký šátky nerada :)

    Double Hammock Saltwater with a size 7
    http://www.youtube.com/watch?v=BRsj-Jn7tSs
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: me se hodně líbí na záda double hammock a už jsem ho i s pětiměsíčním několikrát zkusila a u mrňouse celkem úspěch, zvládli jsme tak i jednu cestu vlakem =)
    obecně mi připadá dh bezpečnější u batohu se mi zdálo že je vyšší riziko vyvrcení...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já čekám s nošením na zádech na jaro, až začnu nahazovat přes civilní mikinu. to bude paráda!!

    mám sice mikinu, svetr i bundu, co se daj nosit s dítětem na zádech, ale: mikinu a bundu musím upravit s vsadkou na záda a pak to zase vracet dopředu, protože vepředu nosím raději a nosí v tom i muž. a navíc mi vadí, že jak dítěti padá do očí kukla apod, tak to prostě nejsem schopná upravovat. jakžtakž zvládnu strčit mu do pusy dudlík, i když ten už tolik nenosí když je v šátku. mám ale hodně zkrácený zatuhlý šlachy a svaly, takže ruce mám silně neobratný na tu manipulaci dozadu :D

    základní úvaz na záda - batoh:

    Babywearing Basics: Rucksack & Hipscoot
    http://www.youtube.com/watch?v=3m6ZXNOYzz4
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANISKA: mne pri noseni na zadech taky dela problem nahodit bundu, natoz pak vlnenej kabat - to jsem jeste ani nezkousela... ale pri pokusech venku se mi osvedcilo, ze staci mit s sebou zrcatko a pak malou kontrolovat pohledem do ty spousty odrazu ve sklech aut, vylohach atd., co se tak po meste nabizej.
    AOTEAROA: ja jsem u noseni na zadech v nositku zas slysela, ze by dite melo umet sedet. coz ta nase 11m neumi, tak zatim nosim na zadech jen doma. a taky me zatim ani tech cca 10 kil nenuti ji hazet venku na zada - vystacim si s krizenim popruhu. jinak mi nositko pro noseni na zada prijde uplne ok, na rozdil od erroru s batohem, kdy se mi dite vykapsovavalo, vim, ze tam je napevno. mam teda satkovy nositko, MoniLu...

    FRENNET: daleko spis bych doporucila zajit za nekym zkusenym, kdo ti to ukaze, podpori te a muze asistovat. my byly s KAI snad se 4m detma? a nejak jsme to daly :)))
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JANISKA: ja si na tebe vzpomela, no nemam na to odvahu. Musim si najit nejake video.

    VERONIKAEMA: jj, vem, vem a davej napit pri vzletu a pri pristavani. Kvuli vyrovnani tlaku v usich.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TESAY: dcera taky jedno období hodně řvala, když neviděla. Měla jsem chvíli RSko a bylo to lepší, nosila jsem na boku.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FRENNET: Psala jsem sem kdysi svoji zkušenost s ani ne tříměsíčním, jde to v pohodě, zásadní je naučit se dávat dítě dostatečně vysoko. A taky když je to dítě velkej (teda malej) prcek, musíš mít celkem flexibilní ruce :) Jinak venku se pořád nošení na zádech bojím, jednak si neumím pořádně nahazovat nosicí bundu, jednak mám divnej pocit, když jsme mezi lidma a na malou nevidím, ale doma nosím na zádech celkem často a ráda. Třeba při vaření by mi malá (teď už 8m) na břiše nikdy nevydržela, ale na zádech má přehled o mém konání a vydrží v klidu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    VERONIKAEMA: ja jsem misto lahve s pitkem syna kojila... Ale super vychytavka je, ze diteti muzes vzit na palubu cokoli na jidlo i piti.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    když dítě vyroste, je dobrý začít vepředu dávat ručičky jinak v šátku než doposud.já mu je dávám tak, že mě jakoby objímá v podpaží. aby je neměl furt skrčený a aby neměl takovou šanci se ode mě odtahovat. taky to chce pevně utahovat šátek (ale to vždycky) tak aby se dítě nemohlo vystrčit. já se pořád snažim udržet dítěti ruce uvnitř, dokud to jde, páč pak mi zas bude snadněji vypadávat.

    dítě na záda se dá dát kdykoliv, druhá věc ovšem je jestli je toho nosič schopen :D kdykoliv tedy myšleno v šátku. v nosítku se prý má dávat na záda až když samo leze. já ta nosítka moc nemusím, když jsem si to vyzkoušela tak jsem fakt viděla ten rozdíl toho jak dobře tam dítě drží. s manželem jsme se shodli že ani toho našeho 10měsíčního skorochodce bychom v tom nosit nechtěli. ale to je jen můj pocit, nechám to na každém a zůstanu u toho že od tří měsíců proč ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam