• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GUDRUN: hlavně si to vyzkoušej, některým lidem (včetně mě) je to krajně nepohodlné. navíc mi vadilo, že jsem defakto jednou rukou nemohla moc hýbat, jak jsem kolem ramena měla tu látku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KLEVKA: tak to musím nastudovat, kdybys mela vhodněj link, privitam. RS jsou mi nějak sympatický, nevím proc
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TAPINA: jak rikaji holky...ta novorozenecka vlozka dela z manducy visitko
    Ja zatim cekam, az mi dite do manducy doroste
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GUDRUN: ja pouzivala rs uz od 3tydenniho mimina....
    KAI
    KAI --- ---
    tady ma pani cimsi stazenou latku mezi nohama miminka, je to videt?

    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ty mas kolem pasu bederak, dite ma mezi nohama zadovou operku. je to sice spojeny, ale ne, neni to totez. zkusim najit obrazek, nekde to bylo vyfoceny
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    od jakého věku / vývojové fáze lze použít ringsling?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    CAMELLA: manducu doma mam.
    A segra ma fidellu a ring sling a prave jsem zjistila, ze i nejaky šátek. Tak budu zkouset. Dekuji vsem za rady, trochu jsem si to sesumirovala.
    A urcite zajdu na nejbližší nosici sraz.
    Jeste jednou Dik. Az zas nebudu vedet, zeptam se.

    GUDRUN: Dekuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nehledě na to, že ani já nejsem zrovna tintítko a nešlo mi ani přiložit malé mimino kolem břicha tak, aby nemělo vykloubené nohy až do provazu. Ono totiž hodně bude záležet i na konstituci nosiče. U nás mohutnějších je manduca s novorozeneckou vložkou v pohodě, dítě sedí jak má, je pevně obepnuté, hlava mu nelítá, protože ji má uloženou na prsou. Pokud má někdo 50 kg, 60 cm v pase a žádná prsa, tak to bude o dost jinak :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAI: To si moc nedovedu představit, teda. To, co má miminko mezi nožkama, má zároveň maminka kolem pasu, když se to jakkoli stáhne, tak už to v pase nebude sedět.
    KAI
    KAI --- ---
    TAPINA: ergonomictejsi je stahnout latku mezi nozkama miminka stuzkou na mensi sirku a davat mimco rovnou do manducy bez novo vlozky
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    MYRTHIE1: moc díky, o víkendu kouknu ješte na ty další výrobce a na vystavovatele toho minifestivalu a pak se asi ozvu na vyzkoušení te Fidelly (zatím má náskok) =)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    LUCIMO: Ahoj, chápu, jak to máš, nedávno jsem byla na stejno. Nakonec jsem od kamarádky koupila čistě bavlněný Yaro za pár kaček, je to vel. 7 a nosím v něm zatím v pohodě. Mám vel. 40/42 a trochu mi to vzadu vlaje, jak uvážu, někdy po kolena, někdy do půli lýtek, ale když vážu na záda, tak v jednom úvazu to mám pohodlnější. Kratší šátek jsem nikdy nezkoušela, obávala jsem se, že by mi byl krátký....

    Budu si pořizovat druhý šátek, ten určitě chci s příměsí bambusu nebo tencelu, aby dýchal a byl v létě konfortnější, taky aby byl pořád tenký ale při nošení neřezal do ramen. Žel ty, co se mě líbí jsou beznadějně vyprodané :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Tak jasne, ale na trhu mas fakt hodně výrobku, co výrobce doporučuje a někdy jsou i vysloveně škodlivé.
    Imho je skoda to pořizovat, když jsou vhodnější varianty na prcky, což platí pro Lucimo, co manduku doma nemá :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Výrobce doporučuje, dítě v tom nevisí, nemám s tím problém. Používala jsem to v té době na situace, kdy alternativou by by bylo jedině smýkat dítě nejak provizorně na ruce, to nebude o moc ergonomičtější. Ona je hezká představa, že si doma navážu krásně miminko do šátku a kráčíme ven vstříc světlým zítřkům, ale reálný život je mnohdy někde jinde :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Prej není ergo a nedoporučuje se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCIMO: Nosila jsem v ní obě děti krátkodobě od narození. Ta vložka je v pohodě, udrží nohy ve správné pozici, když ještě nedosáhnou kolenama ven.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIMO:hele, vím o tom taky prd, ale vyměnila jsem tenhle ebook za emailovou adresu :-D a základní orientaci to dá. Je to pár slajdů :-) a nahradí to dost čtení náhodných článků.
    Jak vybrat šátek na nošení dětí │E-book zdarma Praktický průvodce výběrem šátku na nošení dětí
    http://www.danielasmolikova.cz/jak-vybrat-satek-na-noseni-deti-ebook/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIMO: je to asi jako zanošené kožené boty. je pohodlnější, lépe se váže. některé šátky jsou nové trochu prkenné - neohebné, drsné, pocitově jako právě vyprané a naškrobené džíny. používání (nošením, protahováním kroužky, vánočkováním) se polámou a zohýbají vlákna a materiál změkne a lépe se s ním pracuje. je ale spousta šátků, u kterých se zanášet vůbec nemusí. záleží to hodně na vazbě, částečně na materiálu. pokud jsi začátečník a máš malé miminko, tak se šátkům, u kterých někdo napíše že potřebují zanosit, určitě vyhni.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Jo a jeste kdyz je šátek zanoseny? To je lepsi proc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam