ANGIOLETTO: my třeba do cca 10. měsíce jenom nosili. ve městě mě představa tahání těžkého kočáru do tramvaje nebo přes schody do obchodů vůbec nebrala, na přepravu autem byl taky na náš vkus trochu neskladný. sportovní kočárek jsme začali využívat až když dcera začala zvětšovat akční rádius a začala se venku víc plazit a hrát si, víc se zajímala, co se děje venku a hlavně když jsem začala mít potřebu s sebou nosit ven svačinu, pití, hračky, náhradní převlečení. už na mě na dlouhé pochůzky začala být těžká a uvítala jsem možnost i odložit si do kočárku nákup. ale taky se sporťákem se mi zachází dobře a je lehčí, narozdíl od korbičkáče pro miminka. teď okolo 2 let jdeme s kočárkem naopak skoro vždy :) ale znám hodně lidí, co se bez kočárku obešli úplně, takže záleží fakt jen na preferenci, tvojí i tvého dítěte. nevýhodou nošení je, že člověk pak nemá v terénu kam dítě odložit třeba při přebalování a ani v restauracích se pultíky nevyskytují tak často, jak by se hodilo. ale vždy se to nějak vyřešilo. na zimu nám stačila i na hory softshellka od loktushe navrstvená se zavinovacími svetry a muž si s normálním zimním kabátem dceru oblékl do kombinézy, přes to šálodeku a dobrý.
nabídku nosícího oblečení najdeš u loktushe, angelwings, diva milano, i love mum, jozanek, bazar nosíme děti na fb a mnoho dalšího. jen teda doporučuju koupit už třeba v září/říjnu, ať naskladní zimní věci. třeba aw mají pak vše rychle pryč.