• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KYO
    KYO --- ---
    SRUBKA: Pozor, klasicka nositka jsou vhodnejsi az od pul roku...
    KYO
    KYO --- ---
    JONKA: Me se moc osvedcila Oscha Lace Half Light, je to org. bavlna s ice bavlnou a prijemne chladi v techto vedrech. Gramaz je 213 gsm. Nosim v nem prevazne 6 kiloveho syna, ale obcas si chce hrat na miminko i trileta dcerka, a prijemne je mi nosenim obou. Taky je dobra ta barva, na syna nosim modrou nahore, u dcery obracene :D

    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    CORA_NEILLE: Zkusenost mam s obema typy. Oboji ma sva pro a proti. Ostatni urcite radi doplni.

    Hybridni nositko s satkovymi popruhy:
    + da se používat od narozeni
    + popruhy se uvazou pres dite, lepe ho obepnou a to se nikam neborti
    - ano, chce to vic cviku, ale zadny drama
    - i kdyz uz cvik mas, porad to uvazani trva malinko dyl, nez u klasickeho zacvakavaciho nositka
    - pri vazani na ulici tahas ty popruhy po zemi

    Klasicke zacvakavaci nositko:
    + upevneni je jednoduche
    - bývá vhodnejsi az pro vetsi "zpevnenejsi" deti (cca od 3-4 mesicu)

    Mne vyhovuje stran nositek model, kdy do cca ctvrt roka pouzivam to satkove, pak vymenim za jednodussi prezkove. ;)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    IFKA: Mam kompatibilni vkladaci tasku baby jogger, ale uprimne jsem ji nakonec skoro nepouzivala. Jde to i bez ni a budu prodavat. Mam Valco snap 4 sport. Praktikuju prevazne model, kdy mladsi nosim a Valco vozi vsechny ty kramy, nakupy a starsi dite, kdyz je unaveny. Pokud si potrebuji od noseni na chvilku odfrknout/nechat mimino protahnout, staci dat Valco do lehu, pripadne trochu dovymekcit a vyrovnat dekou, zvednout tu nozni operku na maximum, cimz vznikne zabrana a vlozna taska tak neni nutna.

    {ANGIOLETTO|49623014}: Mne treba prijde vtipny, jak se skoro vsem zda kocar nezbytnej, utrati za nej x tisíc a po narozeni miminka na 90% nasleduje scenar, kdy jim v tom dite rve a pidej se po satcich a nositkach (aspon tak to casto byva v mem okoli). :D Obe moje deti v miminkovskym veku chtely byt nosene, kocar s korbou byl/je jen na kratke odlozeni, prebaleni a vozeni kramu. Jsem velmi rada, ze jsem kocar s korbou nijak zvlast neresila, podedila ho a usetrila. S jednim ditetem to urcite (minimalne v tom miminkovskym veku) jen se satkem/nositkem a batohem rozhodne jde.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Přiznám se nevím, ale dneska se uvidím s holčinou, co nám tohle půjčovala, tak se jí zeptám a večer napíšu ;)
    JONKA
    JONKA --- ---
    Co mám hledat, když chci spíš nosnější šátek, ve kterém ale nezemřu v létě horkem? Moje dvouměsíční mimino už má skoro 7 kg a já mám Hoppediz Chicago, který jsem koupila kvůli vzhledu, ale začínám si myslet, že není ideální :/ Odvíjí se nosnost spíš od materiálu, nebo gramáže? A od jaké gramáže se kdyžtak už dá mluvit o nosnějším šátku? Zkoušela jsem kamarádčin šátek Yaro se lnem (víc nevím) a byl rozhodně pohodlnější/pevnější, ale taky mi připadal dost teplý...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: uz koukam a nejak nevim, oni delaji rostouci?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Srovnávám hodně s tou Lenkou, co máme doma, a tohle bylo zatím asi nejpohodlnější a nejvíc nám vyhovovalo.
    Šijí jak z šátků, co si zájemci dodají, tak i šátky kupují a šijí z nich (nabídku mají, myslím, na FB).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: vypada to moc hezky....asi si je jeste prolustruju, sijou na zakazku z vlastnich satku?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: jo kecam kdyz bylo strarsi kolem dvou hrozne vsem zavidela kocarky tak sme poridili za odnos nejaky easy golfak...ale uz je nekde zase dal...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ANGIOLETTO: kocarek nepouzivam, ani na jedno dite. chce to pohodlnny batoh a minimalismus. S druhym je to teda uz docela zahul... Mam tu pred bytem darovany takovy stary pro uz dobre sedici deti, treba se casem bude hodit. Ale osobne me spis vic desi tahat se s tim verglem s detma po praze mhd....
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ANGIOLETTO: Spousta veci se da resit i po porodu - neni nutny mit vsechno hned nachystany. Prvni dny po porodu sem se stejne mrcasila s miminem doma nebo na zahrade, mela ho bud na rukach nebo na posteli. U Tebe bych tipla, ze muzes mit satek doma nachystany plus vyhlidnuty kocar. Mozna mas kamaradku ktere se vali kocar na pude? Moznost je si kocar pujcit a kdyz se vam zalibi, koupite si vlastni..
    Ja mela satek a nekdy v pul roce se ke mne dostal zadarmo Roan Marita, prvni dite se v nem vozilo rado od asi trictvrte roka a druhe zacina jevit zajem taky (je mu 9 mesicu)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERONIKAEMA: Záleží na tvé odolnosti, pro mě by to pohodlné nebylo. Obzvlášť když máš zkušenosti s dekkou. Pokud přemýšlíš o koupi, tak já bych do toho nešla, ale jsem ochotná dát za nosný šátek 5000 Kč, což ne každý dá.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LUCIMO: Mám, určitě by to chtělo výš, ale celkem jsme bojovali, abychom měli alespoň jednu fotku. Tobiáš zrovna neměl náladu a nosítko zase druhý den putovalo dál.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    LENZIE: u toho druheho mas strasne nízko bederak, ne?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    A ještě jedna recenze- nosítko Maked by Luccy Toddler:
    Přiznám se bez mučení, ale už po vytažení z tašky na mě působilo strašně hadrově. Chápu, že na léto asi ideální, ale jak jsem si zvykla na šátková nosítka, tak tohle u mě prostě nejde.
    Navíc teda Tobík zrovna neměl náladu testovat, takže "nahození" bylo narychlo a určitě by se dalo lépe poštelovat. Nicméně mi velmi chyběla možnost nastavení mezi nožičkami a také jsem měla pocit, že zádovka už je kratší a velmi rychle by nám bylo nosítko malé, i když jde o verzi toddler.

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak jdu zase s recenzí :)
    Testovali jsme s Tobíkem (22 m, cca 86 cm, +/- 10,5 kg) nosítko MartyS velikost mezi toddler, vyrobeno za šátku Vatanai Red Sky. Přesto, že jsem ho nenesla moc dlouho, bylo to velmi pohodlné. Popruhy jsou krásně měkké a sedí, stejně tak bederní pás. Muž byl nadšen zejména z barvy (vzhledem k panujícímu vedru na sebe doma odmítal cokoliv navlékat, ale jsem si jistá, že i jemu by sedělo).

    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANGIOLETTO: jasně, tak za sebe můžu říct, že jsem ze začátku kočárek a šátek střídala, ale protože bylo vedro, spíš jsem používala kočárek. Pak přišel ve 3m bojkot kojení a kočárek jsem na půl roku úplně přestala používat. Nosila jsem v šátku nebo v nosítku. Kočárek jsem vytáhla, až když dcera seděla a neřvala v něm. U druhého dítěte mám v plánu nosit, ale nevylučuji občasné využití kočárku. Konkrétně máme Roan Emma, nový stál asi desítku, je to vajíčko, hluboká korba a sporťák. Všechno z toho jsme využili, ale dá se to i bez toho.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IFKA: kamaradka to delala presne takhle, a osvedcilo se to. Nejvetsi vyhoda : moznost dat do kocaru obe deti (dle potreby)
    IFKA
    IFKA --- ---
    teď u druhého dítěte, co se narodí na podzim, chceme zkusit kromě nošení jako alternativu ke klasickému kočárku dát do našeho valca vkládací přenosnou tašku na dítě, tak jsem zvědavá, jak se model osvědčí. máte někdo zkušenost?
    ale stejně se těším hlavně zase na nošení :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam