a když už se tady tak rozepisuju, tak mám zredukováno - z těch asi 20 šátků co mi postupně prošly vlastnictvím, 20 vyzkoušených aspoň na jedno nošení, jsem si nakonec vybrala takové své srdcovky splňující nejvíc mých požadavků. jestli někoho zajímá, kdo jsou ti vyvolení, tak tihle:
Moisha Zephyr Laguna
Materiál: 41 % egyptská bavlna, 39 % merino vlna, 20 % Giza bavlna
Gramáž: před vypráním 305 g/m2
Vazba: Soft triweave
Je to snad nejměkčí nejňuňavější šátek této značky (říkám já a výrobce), merino nekouše, snadno se udržuje, je to jasná volba od podzimu do chladného jara, krásně zahřeje a je dostatečně nosný, na větší děti se prostě roztáhnou pruhy, je hezký z obou stran. Dostala (objednala) jsem ho loni k narozeninám, když byly synovi tři měsíce a nechám si ho navždy.
Moisha Florentine Charmant
Materiál: 46 % bavlna - egyptská, 34 % hedvábí - tussah, 20 % bavlna - mercerizovaná
Gramáž: 290 g/m
Tussahové hedvábí v něm trošinku jakoby kouše, ale jinak je to měkkoučký mazel od prvního vyprání, což dělá hlavně kvalitní bavlna a taky klasická moisha vazba. Má magneticky tyrkysovou barvu, na fotkách někdy do modra, někdy do zelena, nádherný vzor. Tenhle vzot se mi u Moishy vždycky moc líbil, ale většinou mi nesedla kombinace barev a složení, ve kterých vyšel. Když ho teď stvořili v kombinaci mé nejoblíbenější příměsi a mé závislácké barvy, byl to na "nosící důchod" naprosto jasný nákup :) Pokud mě neomrzí vzor, po donošení případného dalšího dítěte ho asi nechám roztříhat na doplňky typu kabelka apod.
A pak ještě rostoucí nosítko LennyLamb LennyUp z bavlny.