• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    MYRTHIE1: to me taky zajima. Zatim tesim jen vzhled.
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Jdu s dotazem, jak je to s RS? Když mám dítě cca 10kilo a chtěla bych to použít občas, když ji už bolej nohy, případně na trochu delší cestu na zádech (což se teda budu muset nejdřív naučit), tak koukat po gramáži nebo spíš složení, nebo je to u tý jednostranný zátěže vlastně jedno a záleží na tom, co vydržím :)?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    AOTEAROA: ND jsem také dobrovolně opustila po celkem hlučném extempore s vybíráním peněz na nosítko pro nevidomou maminku (osobně se mě to dotýkalo). Ale všeobecně mám pocit, že ve skupinách na FB dříve nebo později dojde ze strany adminů k extrémní buzeraci a začne tam být klima, ze kterého člověk raději prchne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: Já jsem před týdnem odešla z Nosíme děti. Krká mě tam neustálá buzerace militantních adminek. Každej tam dává rozmazaný fotky rozcapených odloženců, ale u ostatních příspěvků neustále nějaká buzerace. Tohle nesmíte, tamto nesmíte. Naposledy mi smazaly nosicí fotku s mým komentářem, že podporuji nošení a tak fotím nosičky, nejspíš jen proto, že jsem k ní dala link na svou fb stránku kam dávám nosicí fotky holek které ZDARMA fotím. Za sebepropagaci je tam vyhazov, ale oni mi to jen smazali, ale nikdo mi nic nenapsal ani mě nevyhodil, takže to asi takový prohřešek nebyl. Tak jsem se smazala sama.
    Naštěstí jsem v jiné 100x pohodovější nosicí skupině a pak v značkových. A občas tam nakouknu. Ale radši už moc ne :-D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Jo, já jsem si to postupně omezila, ale časem mi došlo, že nejde ani tak o kvantitu příspěvků, jako kvalitu. A že vždycky, když se tam podívám, tak se naštvu, takže jsem si to radši blokla komplet.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: A znáš funkci že můžeš být ve skupině a nemít to na zdi? Já jsem asi ve 30 skupinách a na zdi se mi neobjevuje nic, chodím tam cíleně. Ale vždycky mě překvapí, kolik lidí to nezná.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LUCIMO: Napíšu ti kontakt do pošty, nedávno jsem se odhlásila ze všech nosicích skupin, protože mě jejich feed začal děsit, takže už nemám možnost se na ty parametry kouknout
    CAMELLA: Asi jo.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    JANISKA: za kolik a jak dlouhou, prosim?
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    MAAJAA: tady jsou slíbené fotky =)
    Dropbox - 2018-08-08 09.04.22.jpg
    https://www.dropbox.com/s/76ccb73e62hln51/2018-08-08%2009.04.22.jpg?dl=0
    Dropbox - 2018-08-08 09.04.17-1.jpg
    https://www.dropbox.com/s/qm0ho1lbniwvpvc/2018-08-08%2009.04.17-1.jpg?dl=0
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: mne všechny šátky s vlnou koušou. Tento ne. A takhle skvělý je právě jen a pouze tento zelený, má tam nějakou úžasnou bavlnu, kterou se jim na žádný jiný šátek koupit nepodařilo, říkala mi Isabela. Je opravdu výjimečně měkký.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: to je ta moje a fakt nekouše ani maličko, ale oni někteří lidé jsou na merino přecitliveli.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Zrovna tu moishu zephyr s merinem se snaží jedna známá neúspěšně prodat několik měsíců a prodává ho právě proto, že jo hrozně kouše. To je vtipný, jak je tohle subjektivní. Akorát ona má teda růžovou verzi, ale složení je tuším stejné.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    ANGIOLETTO: Didimos třeba jako návrh využití šátku po zkončení nošení navrhuje udělat oko a z něj houpačku pro děti (popisuju to asi kostrbate, ale pokud budeš chtít tak ti to zítra vyfotím- maj fotku v sešítku s návody na úvazy)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: tohle je fakt hodně dlouhé, moc nevím jak bych se do toho motala, ale až nebude koho nosit (a taky doufam, ze bude druhý prcek), tak si možná nechám usit nějaké paleto/kabatek...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Moisha je moje srdcovka, ze všech značek co se mi víc dostaly do povědomí mi jsou její stvořitelky nejsympatičtější. a hlavně ty jejich šátky za ty peníze opravdu stojí. je to takový rozumný kompromis mezi obyčejnějšími levnými a fakt drahými luxusními. škoda, že většina lidí se nějak rozděluje na ty co chtěj platit fakt málo a nebo naopak chtěj to nejdražší.
    LUCIMO: nojo, máš pravdu, já mám vlastně všechno od Isabely a Moniky, včetně nosítka, i když to je jen přeprodej :D ale Zephyra jsem teda měla z druhé ruky. a já myslim že vědí jaká jsem fanynka, mám i keepcup a několik moisha batůžků. je pravda, že jsem (byla) hodně aktivní i v další fb fan skupinách značek šátků, ale nakonec jsem skončila tak jak vidíš :)
    ANGIOLETTO: když má nědo fakt oblíbený šátek a nechce ho na konci nošení prodat, obvykle si ho roztříhá na kusy a našije na doplňky, ušije šály, kabelky, sukně... já to se Zephyrem zatím vidím na rozpůlení a sešití v lemu, takže bych měla deku na takové to domácí čtení v křesílku a tak. původně jsem myslela že na to nakonec použiju i Inception 017, ale pak mi došlo že nepotřebuju mít doma hedvábnou deku za osmičku... :D jinak spousta ženských ty šátky na konci nošení prostě prodá nebo daruje. já to zatim neřešim, doufám že budu mít ještě jedno dítě.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: já jsem jako první šátek pořídila zephyr ´s dream a tedy taky je to mazel mazlivej, který jen tak z domu nepůjde - a celkove mam moishu ráda, moc se mi i líbí jejich vzory :)
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    AOTEAROA: ty jsi fanda. To kdyby Monika věděla, jake ódy tady pejes na moishu, jiste by ti na lenny dala slevu. :-D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a když už se tady tak rozepisuju, tak mám zredukováno - z těch asi 20 šátků co mi postupně prošly vlastnictvím, 20 vyzkoušených aspoň na jedno nošení, jsem si nakonec vybrala takové své srdcovky splňující nejvíc mých požadavků. jestli někoho zajímá, kdo jsou ti vyvolení, tak tihle:

    Moisha Zephyr Laguna
    Materiál: 41 % egyptská bavlna, 39 % merino vlna, 20 % Giza bavlna
    Gramáž: před vypráním 305 g/m2
    Vazba: Soft triweave
    Je to snad nejměkčí nejňuňavější šátek této značky (říkám já a výrobce), merino nekouše, snadno se udržuje, je to jasná volba od podzimu do chladného jara, krásně zahřeje a je dostatečně nosný, na větší děti se prostě roztáhnou pruhy, je hezký z obou stran. Dostala (objednala) jsem ho loni k narozeninám, když byly synovi tři měsíce a nechám si ho navždy.


    Moisha Florentine Charmant
    Materiál: 46 % bavlna - egyptská, 34 % hedvábí - tussah, 20 % bavlna - mercerizovaná
    Gramáž: 290 g/m
    Tussahové hedvábí v něm trošinku jakoby kouše, ale jinak je to měkkoučký mazel od prvního vyprání, což dělá hlavně kvalitní bavlna a taky klasická moisha vazba. Má magneticky tyrkysovou barvu, na fotkách někdy do modra, někdy do zelena, nádherný vzor. Tenhle vzot se mi u Moishy vždycky moc líbil, ale většinou mi nesedla kombinace barev a složení, ve kterých vyšel. Když ho teď stvořili v kombinaci mé nejoblíbenější příměsi a mé závislácké barvy, byl to na "nosící důchod" naprosto jasný nákup :) Pokud mě neomrzí vzor, po donošení případného dalšího dítěte ho asi nechám roztříhat na doplňky typu kabelka apod.


    A pak ještě rostoucí nosítko LennyLamb LennyUp z bavlny.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Tak hlásím, že ano, že dělají rostoucí. Mají stahování šňůrkou mezi nožičkami a zádovku na popruhy. My měli půjčenou toddler meziverzi.
    JONKA
    JONKA --- ---
    AOTEAROA: AOTEAROA: Díky moc! já teď právě furt kojím, takže mám čas ten nosící svět celkem sledovat, ale stejně jsem v tom neměla moc jasno :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam