• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    CORA_NEILLE: ja davala pod lem jednu tenkou vkladacku, kdyz nebyla po ruce, tak svoji ponozku. Akorat se tam tak vesla:) rekla bych, zese proti tomu lemu dite nevzpiralo, spis tam byl pro jistotu, pac hned skoro usnulo. Ad tlaceni hlavicky na pater, nekde jsem videla obrazek, jak spravne uvazamy dite tu vahu hlavy posle do patere tak, ze se krasne rozprostre po vsech obratlech a ty se tim tlakem rozviji ven, a tak netlaci na sebe, ale dokulata. Zkusim to radsi najit;)
    CORA_NEILLE:
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    IFKA: říká se, že jak to tlačí na krk, tak dítě se proti tomu celou dobu zapírá a zapíná ty svaly
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IFKA: tlačí to zezadu na krk a to není moc dobře.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    AOTEAROA: jo, to dává smysl
    IFKA
    IFKA --- ---
    SKLIBA: nečetla jsem, jak to odůvodňují, možná kvůli nadužívání i u dětí, co to už nepotřebují? ale i kdyby to někdo používal o pár týdnů déle, než je potřeba, nevím, jestli by to něčemu vadilo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKLIBA: plena je příliš silná. Dává se tam buď látkový kapesník nebo se jen ohrne lem šátku. Anebo ten jeden roztažený pruh. Prostě by se ta hlavička neměla ploncat.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    IFKA: tohle mě celkem zajímá, třeba v nosící diskusi na ksichtoknize tohle podmotávání permanentně nedoporučujou, ale důvod neznám. Nevíš náhodou?
    IFKA
    IFKA --- ---
    ORTWORKA: když mimi ještě nedrží hlavu, fajn trik je podmotat pod vrchni lem plenu nebo kapesník, aby byla hlavička fixovaná ze všech stran. když ji začne držet, v řadu měsíců je vidět, jak se hlava, horní část páteře a postupně celé dítě od těla mámy postupně odlupuje, jak se stále více pouštět a celé tělo zpevňuje
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ORTWORKA: to už je pak vuřt :-) každopádně je to mnohem tolerovanější poloha než kolíbky :-) já třeba s pokusem o kolíbku tvrdě narazila. Vertikála jinak ŘEV :-)
    ad hlavička - u miminka, které si ji ještě samo nedrží si ji pokládá automaticky na hrudník a je potřeba, aby mu ji přidržel/pojistil šátek (ten šikmý pruh, co vede na rameno)
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    SKLIBA: no to neni nas pripad. 4 kilicka jen to fikne. Ehm :)
    Jasne. Kulata zada jsou zaklad! Ale kam teda tlak hlavicky jde, kdyz ji nema oprenou o moji hrud. Nebo je to srovnatelny s pozici na brisku, když ma zvedat hlavičku?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Tady je to docela hezky vidět, že hlava u dobre navazaneho prcka fakt na pater netlaci :)

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ORTWORKA: je to naprosto Ok, musíš dbát na kulatá zadicka a pak fakt hlava na pater netlačí
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ORTWORKA: No jasně. Dvojnásob u podmíráků a nedonošenců je to doporučovanější než horizontály (a ty jsem měla, tak o tom čistě náááhodou jen něco maličko vím :-P). KsK je značka ideál. Šátek hlavičku drží, samozřejmě když je správně uvázáno. Já takhle nosila obě děti od narození, kluka dokonce rovnou z porodnice
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Mám dotaz ohledně vertikálního nošení miminka (2,5 měsíce). Je to vubec vhodný si ho takto vázat? Kříž s kapsou uvnitř. Jde mi především o tlak hlavy na krček a zbytek páteře. Neškodí mu to, škodí mu to? Jsem na pochybách. Děkuji za vase postřehy a informace
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Prodam svyho Storcha, kdybyste vedely o nekom, kdo shani pro novorozence. Uz se mi dela Elihandmade, tak jsem zvedava a tesim se :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    já bych tipla taky že je to tím rozhodováním "těhotná nebo tlustá" aneb "bude ráda nebo jí naštvu?"
    DINEN
    DINEN --- ---
    ANGIOLETTO:
    NUDLINEK:
    IFKA:
    Já mám dojem, že u těhotných ženských celá situace spoustu lidí spíš uvádí do rozpaků a neví jestli pustit, nebo ne, váhají... Nevím proč, jestli mají pocit, že těhotenství je tak nějak intimní záležitost... nebo si nejsou jistí, jestli nemá daná paní jenom nadváhu nebo co :D Ale já si v těhotenství nadrzo říkala, že bych si potřebovala sednout, a v životě se mi nestalo, že by byla jiná než milá a vstřícná reakce. Nejvtipnější to bylo u skupiny pubertálních kluků. Když jsem si jim řekla, tak bylo naprosto jasně vidět, že se jim fakt ulevilo, že jsem to dilema vyřešila za ně a byli vysloveně roztomilí :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    ANGIOLETTO: jo, taky tak. za dobu těhotenství mě někdo pustil sednout tak dvakrát, teď tak dva lidi za jednu jízdu mhd :) moc nechápu, jak to je možný.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: presne jak pises :) s bubnem nikdo a s satkem vsichni.. taky jsem nerada sedela kor s prvnim ditetem.. on se mi tam hlavne hned zacal vrtet a jecet. takze pohledy vsech jakoze tejram dite v satku no..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: Jojo a já tedy využívám (pokud nejedu jednu zastávku nebo nemam pocit, že by spíš měl sedět ten pouštějící), přeci jen spadnout s prckem na břiše úplně nechci.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HABRENKA: Tulu free to grow jsem obratem prodala na sbazaru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam