• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: Hele to je jeden směr, druhý už tvrdí, že pokud dokážeš dobře napolohovat a troufneš si, lze i dříve :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    AOTEAROA: no nazdar... a proč?

    (ted sdím na míči, pracuju a nosítko s miminem mám na zádech.... taky jsem měla předevčřírem, abych mohla šplhat do kopce...)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLAIR: má to být když samostatně sedí.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    prosím vás, od kdy můžu nosti na zádech v nosítku? slyšle ajsem nějakou poučku, že až když..sedí? Nepamatuju si to....
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MAJKA: Pokud chceš tenčí, tak aby neutrpěla do budoucna nosnost, doporučila bych kouknout na příměsi. A když to chceš na doma, tak bych doporučila něco s tencelem ap., případně s konopím. Jinak není gramáž jako gramáž, dva šátky se stejnou gramáží můžou mít diametrálně odlišný objem, je to dost i o vazbě, vlákně...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    .Ahoj, mam dotaz. Jsem začátečník se šátky. První Lidl šátek, jako druhy jsem ted pořídila Šanami - muzu se i pochlubit, jo? Je nadhernej :) Je hrozně pohodlnej, měkkej a po tom Lidlovskym prostě nebe a dudy.

    A teď dotaz. Uváděnou gramáž (100% bavlna) má 200-220. Zavázání drží na jeden uzel a opravdu mi přijde dost hutnej. Jako že ten uzel je obrovskej, kdyz udělám dva, tak je to megauzel a celej ten šátek (vel 7) je i docela těžkej. Možná je to po tom Lidlu nezvyk, ale mám pocit, jako bych si brala brnění :) Moje holčena má 5 měsíců a na takový to domácí nošení bych asi pořídila nějakej tenčí. V bazaru můžu pořídit šátek Yaro s gramáží 205, taky bavlna. Má ho smysl kupovat - bude to změna? Nemám s gramážema zkušenost, tak nevím, jestli a jaký rozdíl to bude. Do jaké váhy je v takovéhle menší gramáži dítě nositelné? Nebo se mám spíš poohlédnout po nějaké příměsi? Jaké? Jde mi o to, aby to nebyl jen šátek na měsíc / dva, ale aby byl prostě méně hutnej, nebo jak to říct. Děkuji za rady / názory :)
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    STARDAY: mela jsem stejne neprijemnej pocit, obzvlast treba po desti venku, ze. pro me ale reseni bylo satkovy nositko :D
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    STARDAY: je to v odpovedich na tenhle muj stejnej dotaz :) [ STARDAY @ ŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická) ]
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAJKA: jo a jeste mi tu nekdo poradil udelat si nejdriv na cipy uzly, tim se satek zktrati a pak po prehozeni pres ramena je rozvazat.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    STARDAY: nojo, tak když je manžel, tak drží :) já jen jestli na to nemáte nějakou vychtytávku
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAJKA: kdysi mi tu poradily, ze odlozit cipy nekam na lavicku, nebo do kufru auta. pripadne mi je podrzel manzel, nez sem tam syna nastelovala
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Já zas nechápu, jak uvazovat šátek tak, abych ho během uvazování venku (nebo sundavani) nevycamrala celej po zemi. Ono když to to dítě pak žužlá tak to vyválet někde na chodníku je moc i na mě, ač jsem docela prase :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    me ze zacatku prislo, ze utahuju fakt hodne. nez mi nosici poradkyne ukazala, jak za to opravdu zabrat a jak vypada dotazenej satek :) trapeni pak ustalo
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BEZPRIZORNI: no tak v tom pripade to poradne dotahni, neboj se toho a poradne zavaz. dle slozeni to unese i slona, takze kdyz das dva uzly, tak by se dite skoro nemelo hnout :)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    STARDAY: AOTEAROA: Nosnej je dost, je to Vatanai Hermiona, nebo tak neco. Dotahovat se snazim, ale budu se snazit o to vic. Diky!
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BEZPRIZORNI: to se mi dělo s tenkým nenosným bavlněným šátkem, takže potvrzuju, co píše Aotearoa. pořiď něco nosnějšího a pořádně to utahuj :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BEZPRIZORNI: může pomoct kvalitnější a dražší šátek. Co je kvalitnější ti přesně nepopíšu, ale obvykle hlavně ten co je udávaný jako nosnější, často s něčím navíc kromě bavlny (mám třeba s různým typem hedvábí).
    Další věc je kvalita úvazu, tzn během vázání prostě musíš kvalitně vše utahovat hodně natěsno, a pak jen zkontrolovat zda se to někde nezařezává, hlavně si těch nožiček.
    A poslední věc, můžeš to prostě vždy po nějaké chvíli celé dotáhnout, prostě si dítko trochu nadhodíš a uvolněnou látku poposunuješ postupně až k uzlu, který utáhneš.
    To je tak všechno :-)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Nosím dceru ve předu v kapse s dvojitým křížem, nebo jak se ten úvaz jmenuje, a často se mi stává, že mi během procházky sjede - klesne jí zadek a zavěsí se víc za podkolenní jamky, dá se tomu předejít? S tím souvisí i další dotaz - ty podkolenní jamky má že šátku vždycky celé otlačené a zarudlé (i když mi nesjede), je to ok? Co dělám blbě? Díky!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Mile zeny a muzi take... Chcete se nekdo ujmout spravcovani diskuze? Piste do posty a domluvime se, dekuji a preji vsem pekne pronosene letni dny....
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BLANITCHKA: Mám nosicí zimní kabát Shara a jsem spokojená. Také mám od nich tuniku a šaty (měla jsem požádat o delší, jsou na mě trochu krátké, ale to je moje chyba; jinak spokojenost). Líbí se mi třeba i Creatula, od té ale mám jen mikinu, ne bundu, tak nemohu posoudit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam