• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KULA: no na tom screenshote vidis 250kW supercharger dobijat rychlostou 1000 mil za hodinu to je nejakych 1600 km/h, samozrejme to nie je pocas celeho nabijania, t.j. neoplati sa ti napr. za pol hodinu nabit do 70-80% a potom cakat dalsiu hodinu na topping do 100%, on pouzil tie appky na planovanie cesty, kde si zadas kam sa s akou urovnou nabitia chces dostat a vypocita ti optimalnu trasu po chargeroch
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: na gemini misii wally schira objavil suhvezdie urion :)

    WallySchirra.Com - Gemini VI-A
    https://www.wallyschirra.com/gemini.htm
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    TOXICMAN: Úžasný video.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MODIFIED Tesla Model 3 (& Scared Passenger) on the Nürburgring
    https://www.youtube.com/watch?v=I-LI_jeytBI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    XCHAOS: treti clovek v historii po Johnu Youngovi (Gemini, Apollo, STS) a Wally Shirrovi (Mercury, Gemini, Apollo), co poleti do vesmiru trema ruznyma lodema (STS, Soyuz, Dragon).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    Billionaires Elon Musk and Mike Cannon-Brookes begin plans for alternative energy
    https://news.theceomagazine.com/australia/mike-cannon-brookes-elon-musk-energy/
    KULA
    KULA --- ---
    DZODZO: a to je bez překlepu? 6 hodin nabíjení na prakticky 4 tisíce kilometrů? To je 650 kilometrů na hodinu dobíjení. Neměl by jsi k tomu víc detailů? Je to skvělý výsledek, tak by mě zajímalo, jak to provedli.
    PER2
    PER2 --- ---
    BLACKHEAD: tady mas update


    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    Nejake novejsi zakulisni info ze SpaceX? Prenos porad ceka na dnesnich 11:00 PDT (uz bylo)...
    Diky predem!
    PER2
    PER2 --- ---
    btw
    16h ago:
    "Standing down from tomorrow’s launch of Starlink due to severe weather in the recovery area, which is likely to persist for a couple days. Will announce a new target launch date once confirmed"

    "Current was too strong for droneship to hold station. Thrusters to be upgraded for future missions."
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    z tunelu zpatky na orbitu.

    https://www.cnbc.com/...9/17/reality-tv-show-space-hero-sending-contestant-to-the-space-station.html
    Axiom Space kupuje od SpaceX tri lety Dragonu, na ISS asi poleti Tom Cruise a Liman a pak na druhem vitez tehle reality show (plus nejaky milionar), treti se nevi.

    reality show bude pry otevrena pro vsechny tak se tam muzem prihlasit taky..

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SpaceX Boca Chica - Huge New Tank Delivered - SN7.1 Burst Test Preps
    https://www.youtube.com/watch?v=bQL2UdBdzXY
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SUMAC: proc bys mel exhibovat s Teslou, proste sis koupil auto a jako pridanej bonus mas autnomni tunely pod mestem ktery ti umoznej efektivne pto mesto projet. Jet metrem samozreme muzes, ale mam ten pocit, ze se bavime tunelu pro auta.
    Jestli to bude umet i jiny auta netusim, zatim je to cely v testovaci fazi a pokud se spolecnosti dohodnou na nejaky univerzalni platoforme pro "autopilota" tak proc ne?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    LADINEK: no a pokud nemas potrebu exhibovat se svou teslou pred ostatnima kolegama, tak vlezes do metra a udelas to same tam a za min penez... btw predpoklada se do tech tunelu vpustit i konkurencni autonomni auta, nebo ty si budou muset vyhloubit vlastni tunel?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SUMAC: me prijde, ze porad nechapes jednu vec, ty tunely jsou delany predevsim pro "autonomni" auta, ten tunel si zkratka sam ty auta ridi a v tom je jeho prednost, proste tam s Teslou prijedes on te zblajzne a vyplivne na druhy strane. V takhle rizenym prostredi odpada spousta starosti, ktery jinak na bezny silnici musis resit...
    AIRGURU
    AIRGURU --- ---
    Ja jsem si kdysi rikal, ze ty tunely by mohly byt docela zajimavy napad, ze urcite slendrian, byrokracie a uplatky jsou hlavni pricina proc jsou tunely tak drahe, a ze vlastne by to mohlo neco resit.

    Pak jsem navstivil LA. Byli jste tam nekdo? To mesto je z poloviny plochy asfalt, a z druhe poloviny plochy parkoviste. Bez dvacetiminutove cesty po dalnici se tam clovek pomalu ani nedostane do vecerky pro rohliky. V pujcenem aute jsem jel po nejakem miste, kde se spojovaly dve dalnice, ktere maji normalne 6 pruhu v kazdem smeru a kdyz se spojuji tak se to navysi tak na 10. Zrovna byla ta silnice tak zajimave do kopce pres horizont, ze jsem defakto vjel na takovou betonovou plan, kde byla az k obzoru silnice a vsude kolem me auta.

    Hromadna doprava tam v podstate nema smysl, protoze ve spadove oblasti libovolne zastavky nebo stanice cehokoliv bude v dochazkove vzdalenosti tak 200 lidi. Kolobezky tam nemaji smysl, protoze kamkoli clovek potrebuje jet, tak je to 15 kilometru. Epicke zacpy jsou na dalnicich a hlavnich tazich, na 90% ostatnich ulic je volno. Takze nejake point-to-point tunely nemaji smysl, protoze nad nimi je kapacitne dostatecna silnice. Takze tunely maximalne jako duplikace paternich dalnic a hlavnich silnic, jenze kdyz vidite vsechna ta auta, tak si nedovedu predstavit zadnou tunelovou infrastrukturu, ktera by zabirala min mista nez vsechny ty dalnice, najezdy, sjezdy, mosty, a nejak dokazala signifikantne tomu mestu pomoct. Jedine tunely, ktere si dovedu predstavit jsou nizkokapacitni tvrde placene tunely pro nejbohatsi vrstvu, ktere budou spojovat bohatou ctvrt s kancelarema, ale nic co by jakkoli odlehcilo takovemu mestu. Protoze tomu mestu pomoct v podstate nejde. Akorat tak zbourat a postavit na 10x mensi plose.

    Ale samozrejme hype kolem tunelu se hodi a nikdo ho popirat nebude.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SUMAC: mosty levnější než tunely? tomu nevěřím :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    PALEONTOLOG: byl jsi nekdy v Shanghai, Pekaci nebo Hong Kongu? tam jsou taky 4 silnice nad sebou a krizuji se vzduchu a i kdyz vemu v potas uroven korupce v Cine tak porad jsou asi o dost levnejsi nez muskovo tunely..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nejake stats od znameho z roadtripu s tm3: 2448 miles, 705 kWh, 38 hours driving, 6 hours charging

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam