• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: tak jo. Jsem prolhana svine. Lets move on...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Psal jsi koudyho kolotoc. Kolotoc breceni je tu ale od jinych kteri maji jiny nick nez koudy, jak jsem ti uz posilal nize. Ja jen OBCAS do toho kolotoce naskocim, stejne jako id mraky a jini, abychom lidem kteri breci pripomneli ze jsou na cizi soukrome socialni siti zadarmo, takze jestli se jim tam nelibi, tak na ni nemusi byt. Kdyz tu nekdo psal o vypadku, jako ze "Tyvole Elon curak twitter spadnul to jsem nikdy v zivote nezazil tyvole co se to kurva deje vole za babise bylo lip!!"..tak jsem jim hodil treba clanek o tom ze i facebook mel spoustu vypadku, takze se to opravdu nedeje jenom Twitteru. Stejne jako mel vypadek twitter nekolikrat i predtim nez ho koupil Musk.

    Twitter zažil výpadek, půl hodiny nefungoval na webu ani v mobilu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/kratke-zpravy/twitter-zazil-vypadek-pul-hodiny-nefungoval-na-webu-ani-v-mobilu.A151119_111204_tec-kratke-zpravy_pka

    Výpadek Twitteru. Tisícům lidí na světě sociální síť nefungovala | TN.cz
    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/454783-vypadek-twitteru-tisicum-lidi-na-svete-socialni-sit-nefunguje?

    Twitter postihl velký výpadek napříč celým světem - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-twitter-postihl-velky-vypadek-napric-celym-svetem-40398327

    takze by bylo mozna priste lepsi psat tem lidem co brecej, at jdou brecet do auditku o twitteru a neustale ty sve breky nepisou sem..a potom na ne Mraky, ja a jini uzivatele nemusime reagovat stylem, ze tenhle vypadek opravdu neni nejak vyjimecnej a ojedinelej, ale twitter uz mel tunu vypadku i v minulosti, stejne jako socialni site a nebudeme VSICHNI v kolotoci desetkrat slysenejch argumentu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: kde jsem psal, ze ho zacinas? Nelzes spis ty? Pisu, ze je tvuj, protoze jsi v nem nejaktivnejsi a porad pises to same dokola. Ostatni napisou o vypadku? Ty jako obhajobu nahodis post, ze sam elon psal, ze to bude na hovno. Po kolikate uz? Prestan se chovat jak narcis a zkus trochu sebereflexe.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak kdyz lzes, tak ti to napisu. Kolotoc tu nezacinam ja, ale jini. Tak nepis koudyho kolotoc. O tom kdo tu breci o twitteru jsem ti poslal namatkou niz asi osm linku na ktery si muzes kliknout. Ja se tu na ty breky snazim reagovat podleni dobou co nejmene.
    PER2: A? Z toho je dost mejch prispevku treba raketka nebo tesla. Ty prispevky ve kterejch te zminuju jsi mohl hodit do klubu o Twitteru.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: dekuju, ze me zminujes(a dokonce dvakrat), tak si dame par statistik:
    poslednich 500 prispevku

    koudy: 63
    ja:10


    zaroven chci podekovat vsem, co se tu nemaji potrebu porad vyjadrovat dokola, jako nekteri jedinci...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: nikdo te nenuti reagovat na ne. Kdyz na ne reagujes porad stejne, tak jsi v kolotoci. Ja na ty tvoje zvasty taky nereaguju. Je to nuda, protoze je to furt dokola. Tak to nedelam. A nadale nebudu. No big deal, nejsi tu, abys me bavil. Tebe to evidentne bavi, protoze na kolotoc naskakujes jak pavlovuv reflex.

    A prestan psat, ze lzu. Je to sprosty.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YBUKO: Saudove investovali do walta disneyho, do facebooku, do cisca, do fotbalovejch klubu, automobilek a stovek firem. Nic to neznamena. Jen berou prachy z ropy a davaj je do firem

    Saudi Sovereign-Wealth Fund Buys Stakes in Facebook, Boeing, Cisco Systems - WSJ
    https://www.wsj.com/articles/saudi-sovereign-wealth-fund-buys-stakes-in-facebook-boeing-cisco-systems-11589633300

    AVATAR: Opet lzes. To jini tu furt pisi to same porad dokola. Ja ten kolotoc ale neroztacim. Kdyz tu nekteri lide nebudou brecet, ze Elon jim kazi babovicku na ktere jsou zdarma, tak jim tu nebudu psat ja, mraky nebo jini lide, ze jsou na te babovicce zdarma a nikdo je nenuti na ni byt. Je hezke, ze si tu z patnacti diskutujicich zase vyberes jen muj nick, ale jen to ukazuje na to jak ses hloupej a omezenej. Jestli je to otravny, tak pouzij ignore, nebo rekni tem, kdo ten kolotoc roztaci at s tim jdou do klubu o twitteru a tady bude klid. Jednoduchy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: zchladni, opakujes porad ty samy argumenty, furt to samy dokola, jak kdyby ses tu nebavil furt se stejnyma lidma. Ze tvy argumenty lidi neprijimaj neznamena, ze si je nepamatujou. Proste jak na kolotoci. Je to otravny.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TROGLODYT: když Space Karen představí létající auta, bude tu plno létajících aut. Teď prostě vysírá hovadinami, tak se řeší, zda je debil nebo navedenej.
    PES
    PES --- ---
    YBUKO: Tuhle někdo psal v souvislosti s tou limitací přístupu k a počtu tweetů na den, že zrovna pro autoritářské a totalitní země je Twitter ošklivá noční můra otevřeného přístupu jejich "poddaných" k informacím...
    ...takže třeba to SA investoři koupili (zafinancovali) s tím, že si vsadili, že to EM dovede do kytek a pohřbí a tím oni budou mít zase o něco více klidu na vládnutí...
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    TROGLODYT: Netreba nic zakladat: [Twitter - rychloblogy]
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Btw už se pořádně rozmazalo, že druhým největším majitelem Twitteru jsou Saudové? Ti nejsou známí zrovna svobodou slova, tam je solidní cenzura.

    Saudis ‘second largest investors’ in Twitter after Musk takeover | News | Al Jazeera
    https://www.aljazeera.com/amp/news/2022/10/28/saudis-kingdom-holding-company-to-maintain-twitter-stake
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TROGLODYT: tak diky za info. Me uz ten koudyho kolotoc taky nebavi, ale evidentne jsou lidi, ktery jeste jo. Tak nebud sobeckej :D
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Nemohlo by se tema Twitter stát okrajovou poznámkou jednou za čas, jak naznačuje jméno klubu?
    Jestli chcete, nechám vám na diskusi o Elonove business geniu založit spešl klubík, a tam pak můžete tuhle nekonečnou debatu vést do alelujah ... a tady by se mohly objevovat jen rakety, tesly, neuralink a tak.

    čti - vaše osobní názory na Muska mě vůbec nezajímají, ty témata co se tu původně vedly by mě zajímaly velmi, ale zcela jste je zadupali.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: Nepanuje tu nic. Jobs nebyl genialni manazer a ani Musk neni genialni mazer. Oba to jsou vizionari a jsou pouze obklopeni lidmi, kteri tu jejich vizi dokazi zhmotnit. Genialni manazer je spis treba Tim Cook, kdyz uz chces za nej nekoho povazovat. Urcite to nebyl Jobs. Jobs byl egocentrickej despotickej vladce firmy a ja uz tu dvakrat zaznelo. Tesla se budovala defakto z nuly, raketky taky. Twitter je 15 let stara firma, ktera byla 13 let ve ztrate a oproti ostatnim socialnim sitim ktere organicky rostly spis stagnovala. Nicmene i Teslu lidi podcenovali, stejne tak rakety. Sami vidime kde jsou ty firmy dneska, takze uvidime co se povede s Twitterem do peti let.

    MAKROUSEK: Ikdyby to byla pravda, furt to bude lepsi nez ten divnej algoritmus mety :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Myslím, že tu panuje trochu naivní, snad až fanboyovská představa, že Musk je podobně geniální manažer jako byl Jobs a dokáže vytáhnout Twitter na úroveň Applu. Ač se mu podařilo rozjet vývoj raket a elektromobilů, tak u Twitteru zatím nic takového nepředvedl ani vzdáleně.
    Zatím jen předvedl toxický management, ztrátu důvěry u inzerentů, a jeho chování mimo jiné vedlo i k poklesu hodnoty Tesly o desítky miliard dolarů.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DOKIS: Myslím, že u restrukturalizace firmy je ta vize podstatná, hlavně pokud po tobě chtějí víc práce za stejnou/menší cenu, obětovat osobní život, volný čas, snášet komplikované nadřízené atd.

    IT je nedostatková profese. Jsem si celkem jistý, že head-hunteři si na LinkedInu našli skoro všechny zaměstnance Twitteru a zaplavili je lepšími a relevenatními nabídkami práce. Většina z nich by byla asi příjemnější.

    - Tesla byla průkopník v elektromobilitě, revoluce v palivech a tom jak se auta používají... silná vize pro dobrou motivaci
    - SpaceX je průkopník ve vesmírné dopravě a kolonizaci vesmíru... ještě silnější vize, možnost zapsat se do dějin atd.
    - Apple dělá špičkové produkty a služby, které jsou svým způsobem unikátní
    - Ale co je vize Twitteru? Jestli mi paměť slouží, tak potom co Twitter koupil dal zaměstnancům úkol jí vymyslet. Má to být druhý Facebook? Nebo druhý WeChat? Nebo místo kam si Elon chodí honit ego? Jeden vtip říká, že "Muži zůstávají dětmi i v dospělosti, jenom si kupují dražší hračky" Co se týče svobody projevu... ruské trolí farmy platí zaměstnance a všiml jsem si, že nemají problém připlatit si za Blue Checkmark. Jejich posty jsou pak na o dost lepších pozicích. Je to svobodný projev, když ti někdo musí platit, aby jsi psal příspěvky podle zadání?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: A to, kdo je nebo neni jerk rozhodne jenom nejvyssi!
    SATAI
    SATAI --- ---
    DOKIS: platím nyx, platil bych tw (jenže, co je před 'ale' se nepočítá), ale
    - ne za tuhle shitshow
    - ne Space Karen (pokud nepřijde k rozumu)
    - stejně to není funkční model
    - nasrat
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak freedom of speech treba Musk opet vysvetloval nedavno ve Francii.

    He also described some of the radical changes at the site in recent months: “We’ve gotten rid of 90 percent of the bots and the scams. It was a problem that had been going on for 10 years, and no action,” he said.

    When Musk purchased the platform in 2022, he ushered in what he describes as a return to free speech principles.

    “We call it freedom of speech, not freedom of reach,” he told the audience. “Yes, you can say offensive things, but then your content is going to get rated down. So if you’re a jerk, your reach will drop.” He continued, “I think people should be able to say things because the alternative is censorship. I think if you go down the censorship route, it’s only a matter of time before censorship is turned upon you.” Twitter, he adds, “was having a corrosive effect on civil society, but I think today most people would say their experience has improved.”
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam