• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ARAON
    ARAON --- ---
    Hmm. Tohle taky nevypada dvakrat prakticky.

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: ja bych tam dal kola s nejakym vzorkem .. no a mozna bych si sklopil zrcatka, abych nevypadal jako Oto :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Dal by som tam sirsie kola
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Za mě cajk :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Me tohle trochu pripomina, jak skvele vypada nejaky kostym ve filmu a jak debilne v nem clovek vypada, pokud v nem vyleze na ulici.

    KAERO
    KAERO --- ---
    PATISLAV: sestrihane video, aby ukazovalo veci v lepsim stavu nez jsou - to snad dela uplne kazda firma na svete, ne? Jen debil by ukazoval vyvojovy projekt v horsim svetle. Na tom nemuzes stavet. No a jakou ma logiku sem strkat kritiku stareho videa, kdyz uz ocividne je nove video, s robotem zretelne pokrocilejsim? To vypada jak provokace, tak se nediv ze ti davaji minusy a rvou na tebe...

    Jinak klasicka Muskova firma. Prvni starship taky vypadal jako spatne uplacany hrnec, a ted uz mame cojavim 30. iteraci ktera se te prvni hodne vzdalila. A to vcetne zmeny dulezitych veci jako umisteni nadrzi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PATISLAV: Uz to tu bylo a mas tam na to i rekace PEJR
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PATISLAV: tak všechny video dema robotu jsou vybrany ten případ kdy se to robotovi podařilo na 100%, ty pokusy kdy robot upadl nebo se mu to nepovedlo tam logicky nejsou. :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ONDRA_99: Ti trošku rupá žilka, ne? Pokud umíš číst, dal jsem prve špatné video.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PATISLAV: Tak jeste jednou PRESTAN SDILET TOHOHLE DEBILA. My tu nejsme takovy imbecilove.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DZODZO:
    CRAZY_IVAN:
    ONDRA_99:

    Dal jsem špatné, staré video. To fakeový video od SpaceX rozebírá tady, dal jsem i s time code, aby tam nebyla ta omáčka.

    Why you should NEVER believe Elon Musk!
    https://youtu.be/JN-kajBcyew?t=639


    Thunderfoot je úspěšný a reálný vědec, který narozdíl od jiných youtuberů rozumí fyzice a umí spočítat, jestli je něco nesmysl. Jako jeden z prvních vůbec rozebral a spočítal, proč Hyperloop nemůže nikdy fungovat tak, jak bylo představováno. Ano, je to Muskův hater, ale je to jeden z prvních lidí, co Muskův bullshit rozeznali.

    Souhlasím, že forma jeho videí je únavná a opakující se, ale uvnitř je vždy solidní argument, byť obklopený tunou zbytečností. V tomhle případě prokázal, že video ukazující schopnosti robota je sestříhané tak, aby to působilo, že toho umí víc, než doopravdy umí.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PATISLAV: Thunderf00t neustale dela akorat tendencni videa tak aby to zaujalo lidi co neumi normalne premyslet. Nikdo rozumny nemuze jeho videa brat vazne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FURAN: jsme tady trochu #offtopic, ale keramické rychlodráhy, po kterých by hladce klouzaly vlaky opatřené magnety by asi bral každý. Stejně tak jsou niche-aplikace, kde ti jsou mechanické vlastnosti supravodiče vlastně jedno, nemusíš hned stavět dálkově vedené, protože supravodivé cívky by pořád byly pokrok a cívka bývá na něčem navlečená, co jí dodá mechanickou pevnost... můžeš mít i lokální cívky pro akumulaci energie (ale je pravda, že to právě souvisí s tou max. proudovou hustotou, než supravodivost přestane mizet, takže by to asi o tolik efektivnější než třeba setrvačník stejně asi nebylo)
    FURAN
    FURAN --- ---
    DZODZO: Tak je určitě dobře, že existuje někdo, kdo útočí na podvodníky zneužívající crowdfunding. Thunderf00t má Musk Derangement Syndrome, což mu po posledních událostech již také tolik nezazlívám. A například ve videu o supravodiči zmínil důležitou informaci, že případné kladné potvrzení by vlastně stejně neznamenalo vůbec nic pro naši civilizaci, protože supravodič musí zvládnout smysluplné proudové hustoty, být relativně levný a nebýt keramikou, aby umožňoval vyrábět vodiče.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DZODZO: já to jenom proklikal a vypustil z hlavy, pak jsem proklikal jiný jeho video (pár měsíců staré) kde tvrdí, že SpaceX je ponzi scheme
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CRAZY_IVAN: je tam nieco o semi? nejake lzi a polopravdy? :)

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/thunderf00t/comments/zfkb1p/thunderf00t_is_lying_about_the_tesla_semi_again/
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PATISLAV: já spíš vůbec netušim o čem to video je... vlastně akorát řiká, že tesla bot neexistuje a nebude existovat, protože při představení ukázali člověka v obleku a protože semi a protože fsd etc. Na to video se fakt nedá dívat, tuna zbytečný nesouvisející omáčky.

    Tak nevim, robota vidíme, člověk v obleku není, takže pokrok je?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PATISLAV: je to prilis nudne nez aby som to pozeral cele, ale takychto podobnych videi ten autor natocil kopu (nielen o tesle a muskovi), vlastne na tom je zalozeny cely jeho kanal, kde odkryva nejake sokujuce odhalenia, ktore si normalne uvazujuci clovek vie odvodit sam, ale pokial si priemerny american, tak to pre teba moze byt zaujimave :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DZODZO: je něco z toho, co je v tom videu nepravda?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PATISLAV: Thunderf00t? really?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam