• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ARAON
    ARAON --- ---
    ALCATOR: V EU ho rozhodne nepotkas. V Americe se na chodce kasle. :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    WAMP_ELF: Presne co me napadlo. Bud ten predek toho kufru mel bejt vyssi, aby z toho kramy nepadaly ven, pokazde kdyz to otevres, nebo mela ta kapota jit zvednout vejs, aby se tam dalo sedet. Takhle je to takove nedomyslene cosi mezi.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Myslíte, že ten CyberTruck s takhle ostrými hranami má šanci projít přes crash testy s figurínami chodců? Vždyť ty hrany musí fungovat jak louskáček na lebky, ne?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ARAON: hele kdyby se ty dveře zvedaly výš tak si jako dokážu představit že si tam třeba sednu.
    Jinak to není úplně... dotažené?
    ARAON
    ARAON --- ---
    Hmm. Tohle taky nevypada dvakrat prakticky.

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: ja bych tam dal kola s nejakym vzorkem .. no a mozna bych si sklopil zrcatka, abych nevypadal jako Oto :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Dal by som tam sirsie kola
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Za mě cajk :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Me tohle trochu pripomina, jak skvele vypada nejaky kostym ve filmu a jak debilne v nem clovek vypada, pokud v nem vyleze na ulici.

    KAERO
    KAERO --- ---
    PATISLAV: sestrihane video, aby ukazovalo veci v lepsim stavu nez jsou - to snad dela uplne kazda firma na svete, ne? Jen debil by ukazoval vyvojovy projekt v horsim svetle. Na tom nemuzes stavet. No a jakou ma logiku sem strkat kritiku stareho videa, kdyz uz ocividne je nove video, s robotem zretelne pokrocilejsim? To vypada jak provokace, tak se nediv ze ti davaji minusy a rvou na tebe...

    Jinak klasicka Muskova firma. Prvni starship taky vypadal jako spatne uplacany hrnec, a ted uz mame cojavim 30. iteraci ktera se te prvni hodne vzdalila. A to vcetne zmeny dulezitych veci jako umisteni nadrzi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PATISLAV: Uz to tu bylo a mas tam na to i rekace PEJR
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PATISLAV: tak všechny video dema robotu jsou vybrany ten případ kdy se to robotovi podařilo na 100%, ty pokusy kdy robot upadl nebo se mu to nepovedlo tam logicky nejsou. :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ONDRA_99: Ti trošku rupá žilka, ne? Pokud umíš číst, dal jsem prve špatné video.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PATISLAV: Tak jeste jednou PRESTAN SDILET TOHOHLE DEBILA. My tu nejsme takovy imbecilove.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DZODZO:
    CRAZY_IVAN:
    ONDRA_99:

    Dal jsem špatné, staré video. To fakeový video od SpaceX rozebírá tady, dal jsem i s time code, aby tam nebyla ta omáčka.

    Why you should NEVER believe Elon Musk!
    https://youtu.be/JN-kajBcyew?t=639


    Thunderfoot je úspěšný a reálný vědec, který narozdíl od jiných youtuberů rozumí fyzice a umí spočítat, jestli je něco nesmysl. Jako jeden z prvních vůbec rozebral a spočítal, proč Hyperloop nemůže nikdy fungovat tak, jak bylo představováno. Ano, je to Muskův hater, ale je to jeden z prvních lidí, co Muskův bullshit rozeznali.

    Souhlasím, že forma jeho videí je únavná a opakující se, ale uvnitř je vždy solidní argument, byť obklopený tunou zbytečností. V tomhle případě prokázal, že video ukazující schopnosti robota je sestříhané tak, aby to působilo, že toho umí víc, než doopravdy umí.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PATISLAV: Thunderf00t neustale dela akorat tendencni videa tak aby to zaujalo lidi co neumi normalne premyslet. Nikdo rozumny nemuze jeho videa brat vazne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FURAN: jsme tady trochu #offtopic, ale keramické rychlodráhy, po kterých by hladce klouzaly vlaky opatřené magnety by asi bral každý. Stejně tak jsou niche-aplikace, kde ti jsou mechanické vlastnosti supravodiče vlastně jedno, nemusíš hned stavět dálkově vedené, protože supravodivé cívky by pořád byly pokrok a cívka bývá na něčem navlečená, co jí dodá mechanickou pevnost... můžeš mít i lokální cívky pro akumulaci energie (ale je pravda, že to právě souvisí s tou max. proudovou hustotou, než supravodivost přestane mizet, takže by to asi o tolik efektivnější než třeba setrvačník stejně asi nebylo)
    FURAN
    FURAN --- ---
    DZODZO: Tak je určitě dobře, že existuje někdo, kdo útočí na podvodníky zneužívající crowdfunding. Thunderf00t má Musk Derangement Syndrome, což mu po posledních událostech již také tolik nezazlívám. A například ve videu o supravodiči zmínil důležitou informaci, že případné kladné potvrzení by vlastně stejně neznamenalo vůbec nic pro naši civilizaci, protože supravodič musí zvládnout smysluplné proudové hustoty, být relativně levný a nebýt keramikou, aby umožňoval vyrábět vodiče.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DZODZO: já to jenom proklikal a vypustil z hlavy, pak jsem proklikal jiný jeho video (pár měsíců staré) kde tvrdí, že SpaceX je ponzi scheme
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CRAZY_IVAN: je tam nieco o semi? nejake lzi a polopravdy? :)

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/thunderf00t/comments/zfkb1p/thunderf00t_is_lying_about_the_tesla_semi_again/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam