• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    ESTEN: Upřímě, kdybych si měl vybrat mezi 4 lety vězení v nějaké věznici u nás, kde nejsou vyloženě těžké případy a 4 lety na v ranné kolonii na Marsu, tak bych bral spíš to vězení... měl bych tam lepší podmínky :-D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ESTEN: dobře, tady je máš: vzuuum, věnuj je dneska do něčeho prospěšného:))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DRAGON: vrat mi par minut zivota. Vzdyt je to jen rehash toho, co snad v tomhle klubu vsichni vi (mozna krome pana ucitele).

    tl;dr: na marsu je zima, ma tenkou atmosferu, lita tam pisek, nema magneticky pole, puda je plna chloristanu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Vsak takhle investori normalne fungujou..Sekvojaci investovali uz do boring company..Stejne jako jsou mezi investory Andreessen Horowitz, kteri investovali uz pred vic nez deseti lety do twitteru, facebooku, zyngy, airbnb, stripu apod. Velky investicni jmena a tusim ze Elonovi i pujcili stovky milionu dolaru na koupi Twitteru dva roky zpet. Nepovedla se jim v poslednich letech snad jen investice do yuga labs, coz jsou nft bored apes.

    tady kdyztak cesky

    Muskovo xAI má dalších 6 mld. USD od investorů, do konce roku chce dohnat ChatGPT | Svět hardware
    https://www.svethardware.cz/muskovo-xai-ma-dalsich-6-mld-usd-od-investoru-do-konce-roku-chce-dohnat-chatgpt/60729
    PES
    PES --- ---
    E2E4: ale no tak, dělal jsem si srandu. Samo znám ty "investorské pálení peněz", kdy z 10 investic 9 prodělá, ale ta jedna jediná super úspěšná zaplatí všechno ostatní a ještě vydělá...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: takhle to ale nefunguje - ti investoři mají hodně peněz, že neví co s nimi, tak financují startupy, z nichž veliká většina selže, ale pár jich bude zázračné úspěšných a vstoupí na burzu, nebo jen vnimanych jako úspěšných a koupi je nějaká big těch firma. ve výsledku je investor ve velkým zisku, který pokryje ztráty z ty většiny neúspěšných..
    PES
    PES --- ---
    E2E4: ...uvidíme "životnost" EM, až budou tihle chtít také nějaké peníze zpět.
    PES
    PES --- ---
    Ovšem jinak (tamtéž) jsou mocinky ošklivoučtí i k tomu návrhu lanovky (což tedy lehce zapadá do místního kontextu debaty o smyslu TBC s zmínkách lanovkách TADEAS , DZODZO a VYHULENY_UFO )

    Brno chce postavit za miliardu lanovku, aby vyhnalo z města havrany. Z hlediska dopravy se jedná o nesmysl – A2larm
    https://a2larm.cz/2024/02/brno-chce-postavit-za-miliardu-lanovku-aby-vyhnalo-z-mesta-havrany-z-hlediska-dopravy-se-jedna-o-nesmysl/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a ještě jsem zapomněl jednu z podmínek k úspěchu vizionářů, schopnost sehnat peníze.

    teď Elon získal peníze od AH, Sequoia a .. Saúdů..


    https://www.perplexity.ai/page/Musks-xAI-Raised-bfhUcjhkSHidkYhMcARUbg
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: ale jinak je to tady #offtopic - kdyžtak v klubu "Brno - Šalingrad"
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: co já, ale dost ošklivě se o tom vyjadřují v jinak obvykle "progresivním a progresivistickém" A2larn (což je to, po čem tu PALEONTOLOG tak volal, že by toho mělo být víc)

    Brno kácí stromy, aby lidem přiblížilo přírodu – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/03/brno-kaci-stromy-aby-lidem-priblizilo-prirodu/

    Nicméně přístup města k místům, kde žijí lidé a povětšinou starousedlíci, zvýraznil také jiný přetrvávající zvyk technokratů: neschopnost zapojit místní do celého procesu tvorby a plánování. Město o projektu sice informovalo, ale nikoho se neptalo, jak by měl prostor podle místních obyvatel vypadat, co jim chybí a co potřebují, v jakém prostředí by chtěli žít. Jako by jejich okolí nebylo jejich, ale politiků na radnici. Bagry se jim zakousnou do známých míst pod jejich okny a přetvoří je dle představ politiků, kteří zde nežijí, jenom se pak vyfotí u přestřihnutí pásky se skleničkou šumivého sektu v ruce.

    Náplavka nevzniká z lásky k náplavkám, ale z nutnosti upravit nedalekou bažinu, do níž chce město za každou cenu odsunout nádraží z centra. Případný vzestup vody by nesmyslnou stavbu ohrozil, stejně jako plánovanou přilehlou čtvrt developerů pro developery. Řeku přitom před povodněmi chrání Brněnská přehrada jen pár kilometrů výše proti proudu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PES: ty o tom pochybujes a mesto to stavia cele s tymto zamerom, skoda ze sa ta nespytali nez to rozkopali :))) https://cobude.brno.cz/projekt/protipovodnova-opatreni/
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: to směřuješ špatně, já tohle chápu (navíc opotřebení závěsného systému, jeho kontroly, údržba a výměna/náhrada také nebude úplně snadná a zadarmo)...
    ...i proto to třeba na tom zmíněném příkladu bylo jen bod-bod a dočasné (půlroční) "demo"
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: všechny tyhle závěsný systémy jsou z logiky reality řádově dražší na postavení i provoz, než cokoliv co jezdí po zemi. Není to moc složitá úvaha, buď postavíš tenhle systém, nebo do dlažby zapustíš dvě ocelový traverzy... jako bonus se tomu strašně komplikují výhybky, takže z toho nemá smysl stavět nic moc jinýho, než izolovaný okruhy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: tldr: na Mars se nikdy nenastehujeme :)
    ten clovek by se mel nechat najmout jako konzultant do SpaceX. Treba by Musk venoval svy prachy na neco vdecnejsiho, treba na pestovani bonsaji v zemske atmosfere :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tohle je taky dobry

    Elon Musk Isn't Telling Us Something About Mars
    https://www.youtube.com/watch?v=cH9FlhvZDOk
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: "We won't have to bring any food to the Moon on our next trip because we can order out from the local Chinese Russian or Indian restaurants."
    PER2
    PER2 --- ---
    SATAI: pipe dream elon time x 20
    SATAI
    SATAI --- ---
    PER2: tldr?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam