• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: bohužel tohodle blbce máme od jara ve stájích.... navíc prostě lže... tvrdil že trénoval pro poměrně prestižní stáje tady - v těch stájích ho nikdo nezná, respektive si pamatují, že tam měl koně a že si zničil přívěs, protože s ním jel jak dobytek (mmch jako dobytek jezdí pořád - padesátkou po prašných vymlácených cestách kolem ranče - jako jo, ať si ničí svoje auto, ale když po té cestě jdou haranti s poníkama, tak bych čekala, že třeba zpomalí nebo zastaví a nechá je přejít a ne že je málem smete do příkopu - nemluvě o tom, že za takhle rychlým autem jsou pak ještě půl hodiny nad cestou oblaka prachu, v kterém se nedá dýchat)..... no prostě kretén...

a bohužel jsou prostoupení lidskou civilizací zcela rovnoměrně, bez ohledu na pohlaví, barvu kůže nebo ekonomickou situaci....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: blbci jsou vsude ;) i v USA!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jo a to víte, že když děláte načůral horsmenšip, tak jste fakt něco děsně extra a je to děsně úžasný a tajemný a vaši žáci nesmí jezdit na jiných koních a ani u jiných trenérů, protože tím by se to všechno "zkazilo"?....

a taky když jste byli Parelliho žáci tak vám patří celá jízdárna - i když zrovna trénujete s koněm jen side step na krátké lonži, tak vám všichni musí jít z cesty... a samozřejmě, protože děláte Parelliho, tak to nemůžete dělat na menší jízdárně nebo jedné ze dvou kruhovek, to dá rozum...

(nemluvě o tom, že koně při provádění věcí jako couvání nebo side-step je potřeba neustále tlouct bičíkem po nose - teda co to kecám, žádnej bičík, to je carrot stick a to je něco jinýho... to je v pořádku, protože pak ho tím samým bičíkem podrbete na zádech, aby se nebál)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Bohuzel jsem musela uprchnout :( CHtela jsem bejt az do konce, jeste na detsky souteze, ktery jsem si chtela projit a tak. ALe slibila jsem tatinkovi, ze spolu zajedem na hrob babicce do Prelouce. A to je docela strecka.
    PES
    PES --- ---
    A co večerní soud? Za předjetí se platí :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak rychle jsme jeste nejely. Porad samej cval a louky. Mastra jsem predjela jen jednou a i to bylo jeste diskutabilni, alebrz jsem to sice otocila, ale byli jsme na tom poli vsichni rozuteceny, takze nevim, jestl vrchol me sinusoidy byl uz za, nebo ne. Ale byla vzorna, a i cval po poli z kopce dolu smerem ke staji ve mne neprobuzoval strach. Tak mam radost.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Počasí Vám vyšlo, tak snad jste si to pořádně užily a Tobě a hlavně Sol se to líbilo...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tvuj posledni vyrok bych tesala na kamen!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem nahodou dneska jela Huberta!
    PES
    PES --- ---
    Od dob rozvoje vlaků (tj. zavedení synchronizovaného času napříč celými státy) jsme prostě "otroky hodiny" :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já bych brala, kdybychom se mohli řídit přirozeným rytmem - nevstávat za tmy, ani uprostřed dne... ale bohužel školní zvonění a různé píchačky v našich životech to neumožňují...
    PES
    PES --- ---
    No já bych letní čas bral i v zimě, geograficky by to nebylo nic špatného. Když se tak podívám, že ten středoevropský má Německo a snad i Španělsko, tak jim zapadá Slunce díky jejich poloze tak, jakoby tam měli "náš letní"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: čas přehazujeme zítra ve dvě ráno.... už se těším až nebudu vstávat ráno za tmy... méně se těším na to, že mezi koncem školy (ve tři) a setměním nám už nezbyde tolik času na koně a kozy... (a možná beránka - do útulku někdo odložil beránka, kterýho nechtěli sežrat - budeme to muset vymyslet nějak s kozama - kozy musí mít v minerálech měď, která je pro ovce toxická)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: jelikož při Vašich cca 8:30h ráno (pokud jste ještě nepřehazovali čas) je tady 16:30h večer a skoro tma, tak "tady" určitě sama nejsi :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    to jako vo svátcích jste venku s koněma místo abyste plkali na internetu??? To je teda ale nezodpovědnost :-)))... jsem tu sama, chjo...

Včera (pátek) děti neměly školu, tak jsme domluvily se známou holkám trénink na poníkách - a ta druhá holčina hodila salto ponclovi přes hlavu. No měly jsme to očekávat - poníka jsem v terénu učila neskákat přes potok, ale projít ho a teď holky poníky braly přes můstek (dřevěný schodek na jízdárně - hnusně duní, na cca výšku schodu, tak aby se na to kůň tak akorát vešel) - no a tenhle poník na to vlezl předníma a pak se rozhodl, že to raději přeskočí... já myslela, že to zná a že bude v klidu (mostek je tam už dlouho), ale buďto jsme jediní magoři, kteří tohle považují za důležité a nebo se rozhodl svévolně...

Lisa byla na "svém" poníkovi, kterého jsme za těch několik měsíců párkrát přes mostek už přetáhly - napřed ho vodila Lisa na vodítku, pak já na vodítku a LIsa na hřbetě, pak byl poník kulhavej, tak nic - ale minulý týden už na něm jela přes mostek sama... a teď taky v pohodě, nakonec přes to jezdila bez sedla... Druhého poníka jsme měli půjčeného (ta druhá holka jezdí na Lisiným v jiný den) a nějak jsme to podcenily... :-(

Lisin poník je obvykle ten lekavější a nevyzpytatelnější - ale holt u něj víme lépe co umí a na co je připravený - a nakonec to, že ten kůň se s jezdcem zná a vědí o sobě co jak je možná důležitější než třeba povaha?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    suchá půda! proto to v létě neházelo pořádně rány u koz:D no já jsem ale blbá! dráty v pořádku, páska v pořadku, jelo to až k ohradě a tam se to začalo ztrácet až do téměř ztracena. Pritom páska nová, ohrada podsekaná...tohle muselo bejt jediný vysvětlení. který mě nenapadlo:D
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: naděje umírá (před)poslední...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no, snad se to vlhkou zimou "samo" spravi ;)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: stačí zapíchnout někde poblíž testovací zemnící tyč a změřit odpor mezi tou tyčí a tím drátem k těm hlavním zemnícím (pochopitelně odpojit na tu chvíli od zdroje ;-)), ale nerez by měl být v pohodě a pokud neshnily ty dráty k tomu (a pokud bylo dobře udělané napojení drátů na ty tyče), tak to bude nejspíš tím suchem (přece jen ta suchá půda je ten druhý vodič od tyčí až k tomu nebohému zvířátku, které má od ohradníku dostat ránu)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: triak, to je to slovo, co jsem hledala, kdyz jsem toho svaba kupovala :))) ty tyce byly z nerezu, tak ja nevim, vykopat nebo revidovat dratky vedouci k tem tycim? vykopat je reseni pro mukly, ale zadne tu uveznene nemame... bagrem to nepude, mam u toho i drat vedouci elektriku ke zdroji, takze jedine ruco v ty udusany hline.. nEEEEE
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: takhle jsem už opravoval několik hmyzem vypálených tyristorů a diaků/triaků v různých ohradnících, to je hned (nechápu, proč to nedělají komplet vodo- a pracho-těsné)...

Také bylo super, když se porušila izolace (lak) na vinutí té cívky, která transformuje to napětí na těch cca 10000V výboje. Bohužel z fyzikálních (elektro) zákonů stačí zkrat mezi kterýmikoliv dvěma závity cívky a spolehlivě to odpálí ten polovodičový prvek při prvním impulzu (jen tam prskne jiskřička a křemíkový polovodičový přechod je opět v křemíkovém nebi)... To jsem i převíjel tu cívku, fakt prima zábava na dlouhý večer...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam