• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: ale ale :D dobře, chtěla jsem říct že tebe mám ráda, ale ty nejsi odbarvená :D

jo, tak tomu rozumím, taky tam máme ve stáji jednu takovou expertku, taky má díky své dementní "práci ze země" obě ruce sešroubovaný
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Hej, kun je takovej, jaka jsi ty... :P
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: hadice se mi líbí, první historka je děsivá.
    Hele moje Tamara to ale dělala taky, nakonec prý dostala nařezáno a byl klid, ale jako já nejsem tím kdo jí nařezal, ale předchozí majitelé, stavěla se proti jedné ze slečen co na ní jezdily a myslím , že to někdo i vyfotil, možná to někde mám
    za tu dobu co je moje mi jednou vyhodila a to se šíleně lekla neb jí před nosem vyletěla srna, já taky :) a je brutálně alergická na odbarvené blondýny díky tomuhle nářezu :) jakmile k ní jde platina, kobyla cení zuby a je držkatá :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Videla jsem nejaky video holky, ktera behala po "jizdarne" s konem na volno, a snazila se ho jakoze smerovat k prekazkam. Ten kun vypadal dost jako ze ho to sere a nakonec ji tam jednu nakouril, ale zadny dalsi info k tomu nebylo... No. Jako jo, no.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    to je něco jinýho.... ona fakt vyhazovala jak těma zadníma, tak těma předníma směrem k majitelce.... jako nedotkla se jí, ale až se jednou bude chtít trefit? Nebo třeba se ani nebude chtít trefit a prostě to nevyjde? Nicméně z mého pohledu to byla jasná hrozba... jsem ráda, že jí už nemám - je mi jí líto, protože tohle špatně skončí a FOxy bude dobrá tak akorát do toho žrádla pro psy - já jsem z toho utekla, když se začala stavět na zadní se mnou na hřbetě, tohle mi přijde už další level - jedna věc je snažit se shodit jezdce, druhá věc je útočit na člověka.... vidím tam ten přechod z pasivní (osvobození se od člověka na zádech) do aktivní fáze sebeobrany....

... je pravda, že je Foxy asi dost vyvedená z míry -v neděli přijel Nedův majitel a odvezl si tu černou obludu, co s ní Foxy sdílela pastevko, takže je tam teď Foxy sama.... Nedův majitel černou obludu viděl, když přivezl Nedouše, tuze se mu líbila - a teď se najednou majitelka rozhodla prodat, zřejmě rychlovka.... no ale Reina (obluda) si určitě polepší... bude mít víc koní, větší pastevko (jako opravdu pastevko, ne jen bahnitou ohradu) a konzistentní péči a pohyb (majitelka chodila jednou týdně, kobyla žárlila na Foxy, pořád jsem řešila nějaké problémy - že nám blokovala vrata a chodila kousat Foxy na vodítku a odháněla jí od vody, když Foxy přišla z venku a tak)....

s tím běháním... určitě jsi viděla to video, jak holka běží s koněm, který jí takhle zabil... bylo to někde u Ricka Gora... musíš si to hlídat i ty, aby ses neocitla v nějaké situaci (zatáčka atd.) za ní.... ona taky nevidí všechno...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Priznam se, ze Sol bezne vyhazuje, kdyz treba spolu bezime, ale tak nejak jsesm si jista, ze si dava opravdu pozor, aby to nebylo na mne. Jakoze se treba zarazi v pohybu, kdyz uz je moc blizko. A teda na zadni si prede mnou porad nechce stoupnout, i kdyz se snazim ji to naucit :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: hlásím, že koně vidím :-)

Dneska mám dva zážitky.... jsme s Nedoušem oba po operacích, takže se vodíme navzájem na procházky... no a dneska vidím že v kruhovce (jediné jakžtakž nezabahněné místo v širém okolí) je Foxy s majitelkou... tak jsme se tam zastavili na kus řeči, Nedouš se začal popásat... majitelka prej "já ti něco ukážu"... mno tak jsem viděla kobylu, co se majitelce vyškubla, otočila k ní prdelí a za vyhazování zadníma odcválala (majitelka "ona si chce hrát" - jako tvl, kopyta jí sviští kousek od hlavy a prej si chce hrát?). Pak chtěla aby kobyla couvala a kobyla normálně regulérně šla na zadní a hrabala po ní předníma - to prosím dvakrát při různých příležitostech.... jako i laxouš Nedouš se přestal popásat a trval na tom, že se na to nemůže dívat a že bychom měli jít pryč....

... druhá historka je veselejší - chtěla jsem Nedoušovi alespoň spláchnout nohy, aby na nich neměl (cca na deset minut :-)) blátivé koule - to se mu moc nelíbilo, ale furt se otáčel za hadicí, tak jsem mu jí ukazovala, že z toho teče voda a on začal nastavovat tlamu a pil z hadice :-) Z kýble pak už ne, tak si myslím, že si spíš hrál než cokoliv jinýho - a nebo mu chybí tekoucí voda - je pravda že na trailech vždycky pije z potoků....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem byla s kamaradama dneska na prochazce. Sol je nejaka bujna a divoka, asi na ni leze jaro. Cim dal tim vic chce behat, hlavne kdyz na ni sednu, je to dost vtipny. Ale musi se nechat, ze kdyz na ni sedi nekdo nezasveceny, tak je fakt mila a nedela mu zadne naschvaly.
    A kdyz vedle mne bezi na voditku, tak divoci, vyhazuje a je takova happy. Ale na zada mi neskoci a chranbuh na mne dupnout. Nebo se snad vyskubnout z voditka. Je to romantika :)
    Zcela vazne zvazuju koupi navijakovyho voditka.

Kvizovy obrazek - najdete kone?

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak von je valach, tak asi holt s ním nic nebylo, no... to je pak z toho chudák ženská frustrovaná... to zase chápete, ne?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: BDSM u koní?
    PES
    PES --- ---
    A sestřih v záznamu
    Jezdectví: Zimní Jezdecký pohár spřežení Brno
    http://www.tvprogram.cz/jezdectvi-zimni-jezdecky-pohar-sprezeni-brno/1940202939
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: speciická vrze "námluv" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a už možná vím i od koho, sousedí s dvěma bláznivejma kobylama - kobyly staré, různě kulhavé atd., majitelé k vidění jednou za uherskej rok.... jedna je fakt magor, chová se jak tygr v zoo, přechází tři metry kolem vrátek sem a tam.... jedna na něj vyjížděla když tam přišel (jako že makala k plotu, kde se zastavila - Ned se k ní otočil zadkem a dával jí najevo nezájem)....

dneska ovšem magorka žrala svoje seno a ta druhá kobyla a Nedouš na sebe čučeli přes plot - jako chápete, opustili svá sena a šli na sebe čumět? Ale kousat ho teda nemusela....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nejkrásnější jsou čtyři Nedoušové :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    myslím, že jsem majitelka roku... tři dny koníškovi mažu a opečovávám takovou odřeninku na levé straně krku a dneska jsem pořádně zajela pod hřívu na pravé straně - a tam má ty "odřeniny" čtyři... do půlkruhu, imho koňský kousanec....
    PES
    PES --- ---
    Tak i několik pozitivních zpráv, tentokráte obojí z našeho města. Tohle bylo moc pěkné (i když ta hala je relativně těsná, pokud by se rozhodlo přijít více návštěvníků - ti vyšší mají šanci přes ty u zábradlí přece jen něco vidět, a ty obraty s vozy místy prakticky "na fleku" jsou také úžasné), v galerii je asi 30 foto
    Farmaceutickou fakultu rozproudila koňská spřežení. Na závodech vozatajů - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...u-fakultu-rozproudila-konska-sprezeni-na-zavodech-vozataju-20160227.html

A ještě eko-poníci pod hradem Špilberk
    OBRAZEM: Pod Špilberkem se zabydleli poníci Kuba a Máša - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...ion/obrazem-pod-spilberkem-se-zabydleli-ponici-kuba-a-masa-20160302.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak záleží na tom, jak to s tou drůbeží má ta liška.... pokud si odnese nepozornou slípku, tak je to holt přírodní cyklus.... pokud po ní zůstane vybitý kurník bez toho, že by zabíjela a odnášela z hladu, tak je to průšvih.... u nás loni v zimě jedna puma považovala za úžasnou zábavu zabíjet kozy - ale jen zabíjet, jinak se jich ani netkla... :-(
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "u nás" se nedávno objevila "kmotra liška", ale nikdo z místních z ní nebyl zrovna vyjásaný (drůbež apod.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ono ty hory jsou obydlený, ale ještě pořád nám bydlí pumy a hnízdí "plešatí" orli... prostě tady je ten nátěr civilizace velmi čerstvý... teď mi líčil kluk co tam chodí krmit v neděli, že jejich sousedi mají ochočeného lišáka - chodí se krmit a "ťuká na dveře" když má servis zpoždění :-).... taky nám tam chodí krůty, nádherný....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jaja, my jsme meli zlomenou kopytni kost u hrebce z okopavani boxu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no už jsem viděl koně co tak šíleně kopal i do cihel a betonu, že si kromě léčeného úrazu ještě přivodil další problém se zadníma, kterými to tak okopával...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam