jinak dneska tam byla majitelka Foxy, tak jsem si říkala, že vyzkoušíme, jak by nám to fungovalo s Foxy... no tak asi nefungovalo. A není to kvůli mezikoňským vztahům - vypustily jsme je na jízdárnu, Ned a Foxy se zdvořile více méně ignorovali - Nedouš se tam nakonec labužnicky vyválel - a válel se, i když k němu Foxy zamířila - myslela jsem, že vstane, ale ne - a ona se nakonec zastavila kus od něj... a pak šla zkoušet, jestli by nedosáhla přes ohradu na trávu....
No ale když se to zkomplikuje jezdcema, tak to nefunguje. Majitelka není schopná udržet Foxy vedle Neda. Když jde za Nedem, tak není schopná jí udržet v rozumné vzdálenosti. Nedouš pochopil, že když my jdeme za Foxy, tak se budeme držet mimo případný dostřel kopyt a nebudeme jí prudit ani když jde na náš vkus pomalu... Foxy (resp. její majitelka) toto nezvládají... a to jsme jezdili jen kolem ranče, vůbec jsme nešli do lesa... ve finále se tam Foxy plašila zatímco já jsem sesedala (Nedouš držel) - tak nevím - jestli jí přišlo nefér, že já sesedám a jí majitelka furt na zádech sedí, nebo se jí nelíbilo, že my s Nedoušem svižně odcházíme (musela jsem odjet do práce a jaksi bylo víc hodin, než jsem čekala)... takže kobyla stále háže hysáky i v celku nečekaných situacích a majitelka se stále nenaučila jezdit a kobylu zvládat (rvala jí za hubu tak, že kobyla s vyplazeným jazykem a vykulenýma očima a tak). No nic no...