• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    od neděle koníšek předstírá, že je kráva - a dělá kravské kobližky. Já jak debil to konzultuji se dvěma vety, sháním mu probiotika, tahám vodu v kanistrech, abych měla představu že pije a kolik pije (a aby nepil bahnitou vodu, co nám momentálně teče ve stájích).... a když ho dneska nechám pět minut bez dozoru na jízdárně, tak ho najdu s keřem v hubě... prostě malej keříček, i s kořenama, samozřejmě že to sežral než jsem tam stihla za ním vlítnout a odebrat mu to... pak se nemá posírat, že....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SLEPICKYYYYY!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ten poslední je boží :-))) Ned si vybírá spíš suchá místa, když je moc mokro, tak do toho nejde.... ale nejraději má spodní, černou jízdárnu (nevím co tam je, je to takový šedivý "písek")
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Kdyby šedá... "Vypůjčím" si obrázky a video z netu, ale je to jako přes kopírák u některých koňských jedinců, které znám...

Dirty Horse Video
    https://www.youtube.com/watch?v=yiyna59UChE

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: šedá tuhle sezónu frčí....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Obdobně by to dopadlo, kdybys tam měla navezený písek (na stavbu či i jen na obyčejné "dětské hřiště")... Když to má vhodnou strukturu a konzistenci, tak hurá se do toho svalit...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Objev dnesniho rana - dejte koni dost popela a bude se valet v nem.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jako obrečela to, co jsme přišli o poníčka, tak nemůžeme najít podobného koníka.... ona potřebuje plyšoně, ne závodníka...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: dítěti je jedenáct, sama chápala, že je lepší rychlej konec, než aby umíral v bolestech... k zachránění nebyl a upřímně - kdo ví kolik mu bylo, už neměl zuby.... lepší než aby ho drželi při životě, jako u nás toho Slicka, který se sice dožil čtyřicítky, ale poslední půl rok už byl bez srsti, imho v bolestech, vyhublej na kost.... Charley vypadal slušně a když jsem ho viděla před dvěma týdny, tak byl ještě relativně čilej, zajímal se o dění okolo a tak... takže asi lepší tak, no....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Smutné... i když pro dítě "lepší", že se nepodívalo jeden den na koníčka a pak druhý den by byl mrtev...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chjo, našla jsem dceři koníka na pronájem, starej, plyšovej, pomalej, měly jsme se na něj jít zítra podívat.... a v sobotu ho museli utratit (kolika, ale zřejmě mu to i prasklo)... na Nedoušovi jí tak můžu vodit, ale s jeho rozměry na něm sedí jak na stole, takže nějaké signály nohama nehrozí, plus on je zvyklej "velet", to by nedělalo dobrotu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: u nás se všem těhotným nalila vemínka, takže už to je i viditelné....
    GIO
    GIO --- ---
    no.. zrovna se vracim zezadu, a Jindrich zase busi, hrube se mu nelibi, ze je Oliva doma:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ne on je vtipnej nahodou, se prijed podivat :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Na pekac! Zmetek!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no... tak se uvidi, kozy zijou takovym jako dost anarchistickym zpusobem. a kozel mi zpusobil skodu, dobyval se ke kobylam zavrenym ve staji a promackl na vratech dve prkna!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: U vas je to skryty materstvi uz takovej dobrej zvyk, coz?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: u nas nic, tezko rict, jestli teda je brezi, nebo neni. Uvidime, hrotit to nebudu.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To abys pomalu chystala spacák a rodinu připravila, že pár dní Tě moc neuvidí :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak co kůzlata? Moje kozeny mají termín za dva týdny, tak se začínám děsit :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam