• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak na koňský show nechodím.... byla jsem s dcerou před dvěma lety na show, co tu pořádal místní oddíl sranda akci. Holky dostaly tolik stužek, že by z toho byla záclona a spokojenost na všech stranách...

.... ale jo, vídám děsné věci... tuhle dvě slečny v obepnutých rajtkách nakládaly kobylu tak, že jí tekla krev z nohy (asi se nakopla o hranu přívěsu), ta starší kobyle nadávala... chtěla jsem to nafilmovat, ale bála jsem se, že dostanu bičíkem... raději jsem sehnala majitelku stáje, která tam vlítla - a pak nevím najednou odjeli...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: je to bezny u vsech profiku a od nich se to ucej ty holcicky, protoze prece hvezda zavodu to ma takhle nebo hvezda staje to ma takhle.. bohuzel neni moc kde nacerpat jinej pristup pro ty mlady lidi
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze si muzes podat ruku se Psem. Jinak ja takhle trpim vesmes kdyz vidim kone na nejaky show (napriklad ted v pondeli). Myslela jsem si, ze rollkur a brutalni utazeni uzdeni delaji jenom pomateny ambociozni holcicky, ale ukazalo se, ze je to zcela bezny i u "profiku" od filmu. Ty se psem mate k tem zviratum i nejaky pouto, protoze jste se o ne starali a tak. Mne tepe zilka i kdyz jdu jen kolem a vidim to bezpravi.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: njn...... a já jsem zase v pasti, protože je mi jejích koz líto (dva roky jsem se o ně starala, mám k ním vztah), navíc ony na mě volají a ječí, když se tam objevím... takže dneska jsem jim tam škvírama ve dveřích cpala seno.... jo, mají krmelec do půlky plný, ale plný prachu ze sena, kterého se nenažerou (kozy potřebují delší kousky)... ale protože je do půlky plný (tzn. nikdo ho tři týdny nevyčistil), tak proč by se tam mělo dávat seno, že... kůzlata neměla vůbec nic...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jako dala bych ti plus, ale je to tak smutny, ze se to neda lajkovat :( Na vlastneni zivejch veci by mel bejt zbrojak, nebo tak neco. :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Teda, tolik chvaly tady! My life is now complete!
    Abych nezklamala fanousky - foceni v plnym kostymu s mecem a v cabrace je v planu, ale zatim mam jen stary cajky na kone a na sebe vubec zadny, ktery by byly rytirsky :( Budu to sit tenhle mesic. Snad. Jestli nasetrim na latky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    no já kromě toho ještě "závidím", že jim to tak pěkně jde
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jj chapu :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: to byl sarkasmus.... jsem to myslela jako lichotku Nyemi, že Sol se tváří v pohodě a že dělá poměrně impresivní gymnastiku (obzvláště na koně její váhy) bez donucovacích prostředků...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: kun je v poho, ale pekny hadyrky a Nyemi do ruky prapor.nebo mec a kostym Valkyry
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no to je taky možnost... :-)) Zkus to na příštím focení a uvidíme, jestli ti porota uzná nějaké body za umělecký dojem :-)) Tentokrát teda nic moc - ale to už jsme ti napsaly - chybí čabraky, lesklé železo a kůň vůbec nevypadá "akčně"... možná by se tam našel bodík za tvůj kostým, když jinak nedáš....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... já jsem svoje kozy stěhovala po hádce s expertkou... protože mě sralo, že já se starám i o její kozy (včetně čištění jejího chlívku každý týden) a ona má pak drzost ještě mi tvrdit, že má právo nakládat s MÝMA kozama, jak uzná za vhodné (např. vypustit týdení kůzlata na parkoviště, na kterém se sjíždí školka - tj. tříleté děti, které absolutně netuší jak se chovat ke zvířatům a které NIKDO nekontroluje, protože expertka stojí u stolu s občerstvením a vykecává s rodiči)....

jsem myslela, že když se odstěhuju a přestanu tam na ní makat, tak že jí alespoň dojde, co všechno jsem dělala já (třeba krmila kozy, brala její kozy na procházky, na pastvu atd.) - tak ne, ona se beze mě obejde... prostě "se" tyhle věci (jako krmení, pasení) dělat nebudou... jen se bude dojit.... trochu jako ta příhoda s vesnicí v rozvojové zemi - co se jí bílí utlačovatelé složili na krávu, vesnice slavně dostala krávu, přivázala jí u kůlu na návsi, všichni si chodili dojit - a kráva za týden chcípla, protože samozřejmě nebylo ničí povinností krávu krmit nebo napojit, že....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Moje pena u ust? :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: srážka s realitou.... kůzlata v původních stájích... hubené chudinky, ječící za mřížema... (ty moje, ač celkově menší, jsou mnohem kulatější - a můžou si vesele poskakovat, protože nejsou oddělený od mámy 17 hodin v kuse).... Expertka vlastnící kozy se ohání tím, že "se" přeci kůzlata můžou na noc odstavovat (ano, v šesti týdnech, ona to dělá od tří - a nepřijde jí divný, že jí jedno kůzle už umřelo; a na dnešek byly odstavený minimálně 17 hodin - od šesti od večera - to jsem přišla do stájí a už byly oddělený a přijela se o ně postarat v 10:50).... tahle expertka před dvěma dny troubila na mého koně... ano, neměl stát na volno ve slepé uličce, ale troubit na koně je imho dost idiotskej nápad, i když je to laxouš Nedouš...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: me tam chybi naka pekna cabraka!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Copak? Dvojitá porce vtipné kaše k snídaní anebo (další) srážka s realitou u Vás za Louží? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jo a ty vůbec nevypadáš jako krotitelka koní... chybí tam akce - vyvalené oči, pěna od úst a tak....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no hlavně mě to přijde takový ošizený... kde jsou ostruhy, bičíky, řetězy????
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Skoda, ze nemam zadnou poradnou, kde ma ty zadni do x, jak dela ten prekrok!
    Zbytek alba zde .

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale jinak ňuňu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    hmmm... ona JE docela velkej kůň, jak na ní teď tak koukám.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste jsem ji ted vecer nutila chudinku pozovat.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam