CAROLIAN: Dnes odpoledne (protože se nevyplnily původní černé předpovědi meteorologů) se "mazlík" opět snažil - nejdříve si mne pečlivě hlídal v přístřešku jak při vyhrnutí několika málo bobků (čistí se tam teď pečlivě), potom neustále hlídal jak po něm vybírám z kopyt kobylám a bylo vidět, že dává pozor, abych mu neodešel, ale netroufl si nějak aktivně "smlouvat" či rovnou jít k východu, že by chtěl ven...
...potom se tedy popásal až do doby večeře - to jsme šli k "výdejnímu okénku", kde dostal svůj dlabanec. Po jeho spořádání jsem ho už chtěl odvést zpět do výběhu, když naznačil (ano, opravdu komunikuje a je schopen slušně dát najevo a "zeptat se", zda by něco mohlo být) touhu jít se projít ještě kolem druhé strany ranče než minule (opět cílevědomá procházka bez zastavování se a bez škubání trávy, prostě se projít). Mám dojem, že si nějak dal dohromady možnost procházek a ty se mu nějak zalíbily (i když stále se musíme držet v povoleném dosahu kolem ranče - až potkám majitele, tak se zkusím domluvit i na o něco větší vycházkové oblasti, podle Vobluďákova chování se zdá, že by trochu kondičního pohybu ocenil).