• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Pravda nejaka divna zenska, ktera jezdila jeste v devadesati letech na konich a konim se venovala cely zivot od utleho mladi. Ale jinak konstrukt asi aby ji milovaly nactilete fanynky nebo tak nejak…
    PES
    PES --- ---
    Nad ránem moštování, pak na chvíli za Vobluďákem, který měl i sám chuť na procházku...
    ...na foto zrovna není stranu, protože v tom místě se pravá strana lehce zvedá a jde se o ní hůř, a pak opět způsobně po kraji, aby nezavazel...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Náhodou, ještě se možná budeme divit, jak ten "přežitej konstrukt" byl na tom světě důležitý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nejaka zenska s nejakejma konema. Uprimne nechapu, proc vsichni oslavujou nejakej medialni obraz konstruktu, kterej je davno prezitej.
    PES
    PES --- ---
    Jo, ještě na konci dubna...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A cim se bavim ja ve svem volnem case, kdyz zrovna nesikanuju kone!
    Volna rekonstrukce loveckyho sedla ze ctrnactyho stoleti. Je to prvni pokus, a uz ted vidim, ze nejspis skonci ve vitrine, a budu to delat znova a lepe, nicmene jsem se na tom uz ted hodne naucila a jeste to neni dodelany. Az bude, pustim se do druhyho!

Takle to zacalo.

Takhle pokracovalo...

A pokracovalo...

Pasovalo prubezne, a snazila jsem se sama sebe presvedcit, ze to bude fungovat :D

Jako na pohled je to hezky a mam z toho radost. Taky je v tom hromada prace, ale aspon investice nejsou moc velky :))
    PES
    PES --- ---
    PES: a ve správném světle (ještě z pátku) to vypadá úplně jako jiný kůň ;-)

PES
    PES --- ---
    Vobluďák ("z podhledu")

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ANABEL_LEE: Děkuji.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CHEVALIER: jednak potrebujou velkou sadu stolicek a velke zvykaci svaly k poradnemu melneni potravy a pak taky potrebujou ohrivat vzduch k dychani a to se jim dela dobre v tech velkych nosnich dutinach, tipuju
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Pořád přemýšlím proč mají kůň, kráva, etc... tak velkou hlavu, neúměrně velkou vůči velikosti tlamy a mozkovny. Takový krokodýl to má jinak, má tlamu velkou. Ale ti kopytníci.....?
    PES
    PES --- ---
    Tohle je jedna strašně přítulná a kontaktní kobylka... ovšem na tu by člověk musel mít čas několik hodin denně...

PES
    PES --- ---
    Dnes mi kůň skoro "nadával", že jsme se v ohradě zdržel rozplétáním "jednorožšího rohu" z hřívy na čele jedné kobyly (ta věděla, že jí to umím rozplést, tak mi vrazila hlavu a čekala :-))...
    ...no a Vobluďák mezi tím nakráčel k nejbližšími východu a u něj stál a každou chvíli se otočil hlavou směrem ke mně a lehce zařehtal, aby upozornil na to jak už u toho východu čeká a že přece jdeme ven ;-)
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem se utrhl do stáje až v podvečer kolem 17h, ale i tak mne koníček ve výběhu vítal a nadšeně se hned hrnul k východu z ohrady, protože přece jdeme ven... na vyválení se nedošlo, protože hlavní jízdárna byla plná a spodní písková kruhovka bohužel moc mokrá (koníček prohlédl, prozkoumal a se smutným výrazem se vrátil zpět ke mně, že tam to tedy nepůjde)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: byl a zase by být mohl...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jezis... ten by mohl bejt tak peknej :(
    PES
    PES --- ---
    Konečně po skoro týdnu a půl...
    ... alespoň vyčistit a sanovat kopyta, nechat popásat a nakonec i kyblíček s večeří...
    ... ve stádě už byl opět zpět u sena a mezi koňmi, ale když jsem přišel a chvíli se ještě věnoval jiným (jedna kobyla měla příšerně zamotanou čupřinu do kotaček/kudlibabek a fakt jí to vadilo tak, že držela na rozpletení), tak si šel ostentativně stoupnout k východu z ohrady a co chvíle lehce zařehtal jako že čeká a kde se zdržuji a tak...

PES
    PES --- ---
    MIST: já bych zase k té předposlední s tím zamýšleným pohledem přes řeku dodal bublinku "Na Šemíka?"
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: posledni fotka pobavila....." a mezi autama je i muj zaparkovany Mustang!"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Taky mam kone! Furt na nej nemam cas/chut, sem tam vozime deticky za dukaty, aby si kun vydelal na jidlo. A treba ted mi konicek vydelava vejvar, vozi tenhle tejden primestskej tabor. Zatim uplne epicky, bez nehod, zaseku, zvlada u toho poklidne hrebcit, nikoho nevyklapi a jeste se u toho radne napase.

A specialni obrazek pro ty, co se ptaji, proc je hrebec. Protoze tohle je proste dobrej pohled :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam