• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: Toto je velmi dementni a utocny komentar.

CNV: Ja se bojim, ze vzhledem k tomu, ze se u nas da v reznictvi konsky maso koupit, tak se tu da kun i porazit. Jen teda lidi vrazdej na jidlo kde co, takze mi neprijde zvlastni, ze to plati i pro kone.
    CNV
    CNV --- ---
    MIST: Co je na tom hysterického?
    Mně se jen příčí, pokud ten kůň trpí (třeba sotva dýchá nebo sotva stojí), tak ho místo rychlé eutanazie tahat po aukcích. Zvlášť kdyby mi předtím x let sloužil. Technická stránka - jestli ho zabije veterinář nebo řezník - už je mi jedno.
    MIST
    MIST --- ---
    CNV: nebud hystericka....utratit kone je jedno a druha vec je odstraneni tela a to je podstatne drazsi. Neni to o vydelani na nemocnem zvireti, ale jatka maji kapacitu kone odstarnit levne a furt lepsi, nez kdyz by lidi nechali mrtvoly valet volne, protoze uz nemaji prachy na odstraneni tela.

Viz. muj soused, kdy kone porcovali a pak se cekalo, nez ho ozerou supi, aby se mohly vyhodit kosti.
    CNV
    CNV --- ---
    Víte prosím někdo, jestli je u nás možné prodat koně na jatka?
    Narazila jsem na YouTube mezi animal rescue videi na to, že v USA lze starého nebo nemocného koně poslat na aukci, takže místo aby majitel dal pár stovek dolarů za eutanazii, ještě na tom těch pár stovek vydělá. V Česku se to doufám nedělá?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: "Skoro tyranka"... as usual... ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja s konem nic moc nedelam :( Hazim mu zradlo, podsekavam ohradnik, mlatim lopatou... a uz dva tejdny, co, od zacatku prazdnin si rikam, jak bych se projela.
    PES
    PES --- ---
    Tenhle týden asi všichni moc práce, co? Takové "ticho"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Je to tak, ja si proste nemyslim, ze monarchie patri do 21 stoleti :(
    Anyway, fuck politika, KONE!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Aha chapu, zapsklost vuci monarchii a statnickym funkcim. Ja si naopak myslim, ze mela hovno zivot a makala az do hlubokeho stari jako sroub. Dobrou zdravotni peci si zaslouzila. A ze mela rada kone a mela je jako konicka? Jedine dobre (pro ni). Opet, zaslouzila si to, vydrela si to. Nejaky obrazek s napisy odkud je ukradeny jaky kov britskych korunovacnich klenot me uplne nedere. Ale zrejme to bude nazor proti nazoru.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Ok, jezdila na koni. Spousta lidi jezdi na koni a nijak mne neohromuje, ze to delala v devadesati, it's not like ze by mela tezkej zivot bez zdravotnicky pece, musela se sama starat o mastal plnou hajter, nebo tak neco. Queen is not a job.
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a jako že včera chtěl na procházku a malý (důchodcovský) okruh sám - protože pasení na lepším venku, tak dnes se dopoledne popásal v areálu, ale když z areálu odešla poslední kobyla (s majitelkou jen tak bez sedla na procházku) z jeho výběhu, tak najednou po ní zařehtal a došel za mnou, že bychom mohli jít za ní (to mne překvapilo, že se přišel "zeptat" a nevyrazil volným krokem přes val, za kterým kobyla zmizela jako za horizontem, sám)...
    ...z valu jsme ji pak zahlédli jak jde směrem kolem řeky, ovšem Vobluďák si nevšiml, že to kobyla s jezdkyní vzaly (koňo)stezkou skrze roští mezi cestou a řekou, takže ji chtěl dojít po cestě a najednou byl zmatený, že mu zmizela (na cestě je vidět docela daleko). Ale pochopil, že jsem mu ukázal vstup na stezku, že se má vydat tam a že kobylu dojdeme.
    Samo se ukázalo, že prostě "ty ženský" jsou motivace, protože za kobylou odťapat pěkně kolem 2,5km tam (a pak samo totéž zpět), pěkně svižně, na pár místech, když nám nohatá kobyla (má výhodu delšího kroku) více odešla, tak jsem ho pobídl i do klusu (který normálně nepovažuje za důstojnou rychlost a chod hodný používání při přesunu venku ;-)) a pěkně mi klusal způsobně u ruky (nepředbíhal), aby jsme mezeru zmenšili.

Potřeboval by takovou motivaci na vycházky nejlépe každý den, pěkně pár km v terénu, důchodce ;-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Pravda nejaka divna zenska, ktera jezdila jeste v devadesati letech na konich a konim se venovala cely zivot od utleho mladi. Ale jinak konstrukt asi aby ji milovaly nactilete fanynky nebo tak nejak…
    PES
    PES --- ---
    Nad ránem moštování, pak na chvíli za Vobluďákem, který měl i sám chuť na procházku...
    ...na foto zrovna není stranu, protože v tom místě se pravá strana lehce zvedá a jde se o ní hůř, a pak opět způsobně po kraji, aby nezavazel...

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Náhodou, ještě se možná budeme divit, jak ten "přežitej konstrukt" byl na tom světě důležitý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nejaka zenska s nejakejma konema. Uprimne nechapu, proc vsichni oslavujou nejakej medialni obraz konstruktu, kterej je davno prezitej.
    PES
    PES --- ---
    Jo, ještě na konci dubna...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A cim se bavim ja ve svem volnem case, kdyz zrovna nesikanuju kone!
    Volna rekonstrukce loveckyho sedla ze ctrnactyho stoleti. Je to prvni pokus, a uz ted vidim, ze nejspis skonci ve vitrine, a budu to delat znova a lepe, nicmene jsem se na tom uz ted hodne naucila a jeste to neni dodelany. Az bude, pustim se do druhyho!

Takle to zacalo.

Takhle pokracovalo...

A pokracovalo...

Pasovalo prubezne, a snazila jsem se sama sebe presvedcit, ze to bude fungovat :D

Jako na pohled je to hezky a mam z toho radost. Taky je v tom hromada prace, ale aspon investice nejsou moc velky :))
    PES
    PES --- ---
    PES: a ve správném světle (ještě z pátku) to vypadá úplně jako jiný kůň ;-)

PES
    PES --- ---
    Vobluďák ("z podhledu")

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ANABEL_LEE: Děkuji.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CHEVALIER: jednak potrebujou velkou sadu stolicek a velke zvykaci svaly k poradnemu melneni potravy a pak taky potrebujou ohrivat vzduch k dychani a to se jim dela dobre v tech velkych nosnich dutinach, tipuju
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Pořád přemýšlím proč mají kůň, kráva, etc... tak velkou hlavu, neúměrně velkou vůči velikosti tlamy a mozkovny. Takový krokodýl to má jinak, má tlamu velkou. Ale ti kopytníci.....?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam