• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    PES:
    ANABEL_LEE:

jen pro dokreslení, tady je popsáno pozadí a přípravy této akce...

Netradiční žádost o ruku v budějovickém IGY: muž přijel na koni - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/zadost-o-ruku-igy-centrum-na-koni-do-pravniho-patra-budejovice.A250711_121540_budejovice-zpravy_mrl
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak nepoškodilo, znal jsem i takové, které by naopak vlézt někam takhle spíš i bavilo a zajímalo, ale i tak si říkám (asi se stárnutím konzervativnější), že je tohle fakt zbytečné...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak furt jsou na tom lip nez pred sto a vice lety, kdyz tahali dela do valky. pokud je ten kun zvykly chodit do rusnych prostredi, asi ho to nijak vyznamne neposkodilo...
    PES
    PES --- ---
    Některých věcí by lidi ty koně mohli ušetřit...

iDNES.cz – s námi víte víc
    https://tv.idnes.cz/domaci/muz-vjel-do-obchodniho-centra-a-pozadal-pritelkyni-o-ruku.V250711_121820_idnestv_jda
    PES
    PES --- ---
    PES: Btw. už jsem to tu zmiňoval, ale na Ranči a v okolí jsme s Vobluďákem asi fakt za exoty...

...lidi tam obdivují jak se mnou Vobluďák chodí ve volnosti, jak poslouchá, jak trpělivě čeká při ošetřování (zatím si nevšimli, že to koníček dělá ze zištných důvodů (samo, za dobré chování jsou přece nějaké odměny, např. nějaká ta jablka, popř. výjimečně jeho zamilované usušené plátky chleba - ty ovšem kvůli jeho zbytkům zubů musím krájet na téměř průhledné plátky a ty pak sušit), kdy se těší na pořádné vydrbání hřbílkem, kde to všude svědí, a že ví co za úlevu alespoň na nějakou dobu přinese repelent).

Dokonce se teď prý divili jak koníček rozumí každému slovu, že když jsem na něj "houkl", aby si nepřevracel kyblík s krmením (asi fakt vždy hledá co je vespod lepšího), tak že se přímo "lekl" a od kýblu dokonce o krok uskočil (já seděl na lavičce asi 3 metry daleko) a pak už ten kýbl až do dna sežral bez jakéhokoliv pokusu o převrácení - jo, on moc dobře ví, že to nemá dělat, ale obvykle spíš proti tomu použijeme trik, kdy kyblík se postaví do větší hranaté nádoby (plastový žlab), takže co vysype či případně i většina co vytrousí z tlamy skončí v tom žlabu a on to pak v druhém kolem - až je prázdný kyblík - dožere)...

Sranda, když se mi pak přes známé (jak z Ranče, ale i mimo rančové místní z vesnice) donesou tyhle ty poznámky lidí na téma "to je ale skvělý kůň"...
    PES
    PES --- ---
    PES: Dnes jen bleskově vyčistit, preventivně kopyta FROGem...
    ...a pak se koníček chtěl mazlit a že se půjdeme rozhlédnout co kde je. No a jelikož jsem bohužel měl dnes dost na spěch (původně jsem ani dnes s cestou za ořem neplánoval), tak jsem po necelé hodině musel pryč a to koníček "smlouval", ať ještě nechodím a že budeme ještě něco dělat (no tak někdy příště)...

PES
    PES --- ---
    Bylo to dnes hektické, ale stihl jsem i v podvečer zajet nejen zalít na Haciendu záhony na zahradě (protože tam nepršelo!) , ale i pohlídat oře při strouhání (konečně!)...
    ...a dostal jsem od kopytáře pochvalu, že jsem kopyta udržel celou dobu (i ten přesčas na zpoždění při strouhání) ve výborném stavu. To vždy potěší...
    PES
    PES --- ---
    Když jsem před lety sázel ty zakořeněné ostříhané výhony té vrby (nebo co je to) podél menšího výběhu, tak nikdo si ani nepředstavil jaký stín z toho bude (a to je to na severní straně ohradníku, ale naštěstí se to hodně natahuje a tak pod tím koně mají pohodu - Vobluďák je ten s maskou, ten vedle něj má 33 let !!!)...

PES
    PES --- ---
    Malá poznámka - dokoupit #REPELENT
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem dělal statistiky našich směšně krátkých vycházek...

- malý okruh 2.2km (prakticky stále na dohled stáje)
    - delší trasa 5km (podél řeky tam a zpět, pokud nepokračujeme ještě kus přes mostek)
    - ke známým tam a zpět 5.2km (2.6km jedním směrem, bohužel nelze mít rozdílnou trasu tam a zpět)
    - a na na zbytky nedaleké zříceniny je to 3.5km tam a druhou cestou 4km zpet, takže 7.5km ovšem s převýšením +110m z roviny stáje
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: ze stejného místa, kdy se sehnul k nějaké jetelince a mázlé je trochu jen vodítko... ;-)

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: jj, to je ta HDR funkce v telefonu, která tohle udělá s pohybujícím se objektem v závěru (i když za slunečného dne by měla být rychlejší a tyhle duchy nedělat)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nemate nekdo doporuceni na jezdectvi v Praze? Kam bych mohl chodit na individual. Jsem porad zacatecnik. Diky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kůň by měl přestat chlastat, je vidět dvojmo :-))
    PES
    PES --- ---
    A jelikož jsem včera nelenil a na zahradě udělal všechno ještě večer, tak jsem mohl vyrazit dnes relativně brzy a vzít koníčka tentokráte na o něco delší procházku, cestou tam jsme to po travnaté pěšině brali i v klusu (ještě že koníček ví, že nemá předbíhat ;-)), kdy jsme se zastavili i u jedněch nedaleko bydlících známých, kde si koníček prohlédl jejich zahradu...
    ...a pak zpět už se mnou šel prakticky ve volnosti (ohlávka a vodítko de-facto jen formálně).

PES
    PES --- ---
    Přidám i sem z dnešního hektického dne, kdy jsem nakonec našel i čas zaopatřit trochu oře...
    ...po vyválení, pečlivém vyčištění, impregnaci kopyt a obnově "laku" proti hmyzu ještě procházka s chvilkou pasením venku. Koníček se choval vzorně (jak jinak, že?).

PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: ...tak pokud ochotně chodí, tak super, ne?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    A tady nase soudková kondice 😅

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Trocha nasi romantiky. Nasla jsem uz asi 6 ruznych studanek a bohove nejkrasnejsi dum jaky jsem kdy videla. Taky jsme potkali datliky v souboji o samici, hejno krkavcu a soupalky. Super jak na tom koni clovek vidi co by mu uniklo a muze otravovat kamaradku ornitolozku, co to je za ptáka. Vse v brdech s moji 20letou babkou. Jezdime ob den kolem 30km :) je to proste hobiti konik. Jestli jsou fotky obludne velke z telefonu, omlouvam se. A mam pekelnou radost, ze jsem konecne chytla jackpot mam staj snu :)))

PES
    PES --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam