PES: Btw. už jsem to tu zmiňoval, ale na Ranči a v okolí jsme s Vobluďákem asi fakt za exoty...
...lidi tam obdivují jak se mnou Vobluďák chodí ve volnosti, jak poslouchá, jak trpělivě čeká při ošetřování (zatím si nevšimli, že to koníček dělá ze zištných důvodů (samo, za dobré chování jsou přece nějaké odměny, např. nějaká ta jablka, popř. výjimečně jeho zamilované usušené plátky chleba - ty ovšem kvůli jeho zbytkům zubů musím krájet na téměř průhledné plátky a ty pak sušit), kdy se těší na pořádné vydrbání hřbílkem, kde to všude svědí, a že ví co za úlevu alespoň na nějakou dobu přinese repelent).
Dokonce se teď prý divili jak koníček rozumí každému slovu, že když jsem na něj "houkl", aby si nepřevracel kyblík s krmením (asi fakt vždy hledá co je vespod lepšího), tak že se přímo "lekl" a od kýblu dokonce o krok uskočil (já seděl na lavičce asi 3 metry daleko) a pak už ten kýbl až do dna sežral bez jakéhokoliv pokusu o převrácení - jo, on moc dobře ví, že to nemá dělat, ale obvykle spíš proti tomu použijeme trik, kdy kyblík se postaví do větší hranaté nádoby (plastový žlab), takže co vysype či případně i většina co vytrousí z tlamy skončí v tom žlabu a on to pak v druhém kolem - až je prázdný kyblík - dožere)...
Sranda, když se mi pak přes známé (jak z Ranče, ale i mimo rančové místní z vesnice) donesou tyhle ty poznámky lidí na téma "to je ale skvělý kůň"...