PISTA1: To chápu, ale pak jde tedy o beztlakej systém. Já měl pocit, že se řeší tlakovej systém kde je oběhové čerpadlo a tedy jeho ochrana při výpadku proudu.
To co jsem popisoval já by fungovalo právě v tomto případě (jen jako pojistka a jen jednou))
i když se v prvním případě mluví o "otevřeném systému" ten druhý uzavřen v případě havárie není a to je podle mě podstatné.
Ten druhý případ že by se to chladilo dalším okruhem ně nenapadl, to by jistě bylo nejednodušší pokud jsou na to kamna konstruována
Ta UPSka je v omto případě podle mě na houby, protože pak tu UPSku musíš trvale napájet i když jseš dlouhodobě pryč :-( Takhle kámošovi odešli kamna za 60k. Odjel na cestu a než přijel nastěhoval tam jinýho kamaráda co zrovna řešil provizorní bydlení. Bohužel mezitím něco vyhodlilo jistič s UPSkou (nebo ho nerad vypul před cestou) a došlo k hlubokému vybití baterie, která se už neprobrala k životu. Jeho kamarád to nezaregistroval a po plánovaném vypnutí proudu distributorem došlo k havárce. Než zjistil co se stalo bylo už pozdě.