• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Ta se odpaří ono jí zas tolik není. Mám normální splachovací záchod, napojen na užitkovou vodu. Normálně se to splachuje do jímky (tam se hážou bakterie) a jímka se jednou za čas vypustí do kompostu. Máme velmi úsporný splachovač takže je to jen tak tak řídký aby to čerpadlo dostalo na kompost. No a za cca půl roku to vždy přeházím. Mám to teď na 2 části a chtělo by to 3. Funguje to naprosto bezvadně. Jsme vegetariáni, takže je to bezpečné i na zeleninu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: muzes mi to nejak priblizit? Jak ze to lejes v tekuty forme do kompostu,co se deje s prebytecnou vodou?
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Otázka je jestli kvůli tomu dělat suchý záchod. Jinak souhlas místo 3komporového septiku jsem pro 3komorový kompost. S tím že já to tam leju v tekuté formě ze splachovacího záchodu. Ta voda ten proces celkem zrychlí a snadno dopraví mimo dům. Na to stačí trocha užitkové vody.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TURF: neseparovat,dva roky kompostovat bez prehazovani,pak to muze i pod zeleninu(pripadne ke stromum pokud neni duvera),ozkouseno testy. Postavit trikomorovy kompster vlevo pridavas,v pravem zraje kompost,uprostred je pod striskou zasypovy material,voda svedena do sudu,vodou se vyplachuji kybliky,lije se do kompostu. Nekolik naprosto stejnych kybliku. Hajzlik je udelany na miru aby deska dobre dosedala na kybliky. Jeden kyblik naplnis postavis do rohu,das novy s trochu pilin na dne,pouzijes,zasypes,smrdi-pridat vic pilin. Kdyz mas kybliku vic nemusis je vynaset kdyz je zrovna potreba zachod pouzit a je plny. Chlapik to ma celkem vymysleny,vyresil nekolik problemu co mi na tehle hajzlikach driv vadily

    Nevim je to obsahla knizka,todle jsou takove body co mi prijdou dulezite,ale klidne se ptej,pokud budu vedet rad odpovim.
    TURF
    TURF --- ---
    LINKOS: tldr, jaky je zaver?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TURF: doporucuji si precist knizku "lidsky hnuj", je to od chlapika co ma 30 let kompostovaci toaletu primo v dome,separace je zbytecna a kontraproduktivni.
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenosti se separačníma toaletama? dají se použít v koupelně hned vedle ložnice, nebo to smrdí? zvažujeme pořízení https://ekoobchudek.cz/cs/ekologicke-toalety/106-separacni-toaleta-separett-weekend-torp-isak.html do chaty s víkendovým provozem (občasným, celoročně. stane se i, že měsíc nikdo toaletu nepoužije)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Timber owl cabin pops up in the French countryside - Curbed
    https://www.curbed.com/2017/7/10/15946540/owl-cabin-bordeaux-refuges-periurbains
    tohle je u mě pěkná architektura...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: jednorázovka je ok, ale bacha na zámky, pokud ti to neplave v lepidle tak se tam ta voda dost drží...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SOS
    Nemá někdo kontakt na rozumného studnaře s malou vrtnou soupravou. Užší než 2,1m... lokalita Beroun? Nechce se mi ji kvůli tomu kupovat...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Přehnala se tu blesková bouřka a zmoknul nám čerstvě položený záklop podlahy z OSB (Kronospan, 18mm).
    Je taková jednorázovka velký problém?
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: jo tak jsem to myslel když odečteš podval tak 3,5t už moc nezbude.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: ne, BE je 3500 auto+3500vlek. Do 2015 bylo mozne tahnout vic ale uz to je omezeny co jsem ted nasel. Takze na marinu uz teda neodtahnes ani tak.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jinak s přenosného bydlení zatím sešlo, budu stavět zase na pevno, ale rád bych tuhle možnost taky někdy vyzkoušel. Zatím dost bojuji s tím jak vyřešit přesah střechy, tak aby při převozu nepřekážel, ale po stavbě měl na každou stanu alespoň 25cm a na jih cca metr:-(
    Zatim mě nic jednoduchého a elegantního nenapadlo.
    Taky je tam díky zkrácení přesahu střechu větší tepelný most ve styku stěny a stropu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Ečko nemám a asi by B+E ani nestačilo To je do 3,5t komplet i s podvalem. Do toho se nedostaneš se zaizolovanou maringotkou 25m2 s vybavením...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: kamarad to odridil s B+E. Nevim co to bylo za tahac ale rikal ze na 11m marinu to bylo akorat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak já budu na osmi metrech délky a hlavně nemám papíry na nic velkého.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: bavil jsem se v holandsku s kamaradem co si privezl do amstru maringotku z vychodniho nemecka kvuli tomu ze tam jsou levny. Dopravu zaridil vypujcenim maleho nakladacku na kterou ji vytahl navijakem. To pujceni auta ho vyslo na mnohem min nez aby platil dopravu. Ale nevim jestli se v cechach pujcujou maly nakladacky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYKRUK: jj to asi udělám, proto to řeším.
    Osobně se ho snažím spíše od myšlenky přepravitelné stavby odradit, protože mi to přijde tak jako tak složité. Kamarád stěhoval marinu za asi 23k Kč, ale na větší vzdálenost. Tedy cena pouze za tahač s podvalníkem. Podle mě tohle bude stát pouze o ten jeřáb více a o zesložitění v podobě povolení pro nad rozměr.
    Ty podvalníky jsou všechny stejně předimenzovaný a cena od cca 29Kč do 45Kč.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    CUKI: Nechci Tě z toho nijak zrazovat, spíš jen chci upozornit na to, že v rozpočtu stavby je nutné nechat značnou rezervu na přepravu a připravit na to zákazníka. Toto se musí řešit vždy individuálně. Můžeš nějakýmu dopravci zavolat a požádat o cenovou nabídku a říct mu, že chceš pouze představu o ceně pro budoucí projekt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam