CUKI:
DOKKTOR: No tak pak vidíš, že vnitřní nasávání se dělá. Ano není to tak běžné, jako vnější, ale není to hazardní záležitost, kterou nelze zkolaudovat. Záleží na okolnostech, který jsou u nás ok. Máme v domě 5 trubek průměru sto odtahů. Kamna sají stovkou.
A druhá věc je to, jak fungují těžký kamna. Ty napřed co nejrychleji spálí, cca do hodiny to shoří, další hodinu je to žhavý, pak se dá zavřít vzduch. Spotřeba vzduchu postupně klesá. Jakmile to zavřeš přestáváš zároveň nuceně větrat. A teď pointa: ty kamna začínají pořádně hřát až ve chvíli, kdy je dotopíno a hřejí pak 8 hodin v kuse. Takže celý to do se be krásně zapadá. Vyvětrá se celej barák, vymění to kompletně celej vzduch. Dům se nijak znatelně neochladí, na to je tam příliš velká akumulační hmota všude, a pak se topí. Opravdu pohoda.
Vůbec nechci říkat, že TOTO je jediné správné řešení, nikde jsem nepsal, že ti, co mají nasávání zvenku to mají špatně; notabene v utěsněným domě to asi ani jinak nejde. Jen je potřeba připustit, že i toto "naše" řešení funguje taky dobře. Má nějaké dílčí nedostatky, které se tomu dají vytknout, ale to mají všechna řešení. Aneb kdyby bylo jedno jediné správné řešení, tak ho máme všichni. Ne?