ZATAMOKO: Moc jsem toho neviděl, ale zarazilo mě prostě kdy probíhají ty kontroly a to je to o čem jsem mluvil na začátku. V tom je velký problém.Osobně bych si raději zaplatil dozor, který tam bude v klíčových částech stavby.
Tedy konkrétně: kontrolovat rovinatost lepidla na fasádě je pěkné a jistě lepší než až na konci, ale na několika místech je jasně vidět že mu to tam odskočilo už na tom záklopu. Což se na dřevostavbě může stát, ale pak je to třeba řešit už při lepení izolantu ne až na lepidle. Protože tam zajisté dojde k probroušení perlinky!
Stavební dozor všechny ty místa musí vidět vždy ještě před zaklopením. pokud není už problém v projektu na který by měl (nejen) stavební dozor také upozornit, ještě než se začne.
Jinde zase reklamace TM v rozích. Trochu pozdě ne? Pak musí jít dolu minimálně část fasády a výsledek už je jen pytlíkování, které novostavbám příslušet nemá.
U BD testu je kontrola podlepení po zaklopení SDK už taky dost mimo. Způsob napojení na svislou k-ci u podlahy už taky neřeší, jen že tam kus chybí.
Díl na severu Čech je podle mě nahraný na zakázku a i kdyby ne, tak o (ne)kvalitě ložení podlahového EPS ani zmínka. Navíc při té (ne) rovinatosti je +-6cm betonu dost na hraně. Přechod u výplní přes dřevěnej špalík je v této kombinaci minimálně nevhodný.
Díl s překladem je zoufalost, stavební dozor je tam také od toho aby díky chybě dál nevznikali škody, což se nestalo, protože se pokračovalo dál jako kdyby to bylo v pořádku. Na to že tam chybí prostup na komín, měl přijít už v době kdy se dělal rastr, tedy před zbytečným zaklopením SDK. To tam ale evidentně nebyl.
V jiném dílu jsou zase dveře podloženy čerstvou latí kotvenou pouze horizontálně. Sic upozorní na nemožnost podložení parapetu, ale po seschnutí tam bude pěkná fuka a pěkně se to bude houpat. Na tento prostor bych raději XPS, který má dostatečnou pevnost v tlaku, ale navíc nepracuje a dá se celoplošně podlepit.
Pak koment SKD napojení u podlahy. Pro nejlepší akustické vlastnosti by měl naopak SDK končit až pod podlahou, ne nad!
Velké plus je ale medializace tohoto problému, která jistě pomůže jako páka k vyřešení problému s firmou