CUKI: No, já to mám se dřevem takhle:
Existuje jistý okruh přátel a známých, kde se na základě rozhovoru u kafe nebo piva v hospodě dá zjistit, kde je nejblíž palivové dřevo a komu patří. Pak mi ho kamarád přiveze tři vyvážečky, já mu za to na té vyvážečce něco svařím a opravím. Za domem je tedy cca 10 m3, na opravě jsem pracoval 3 hodiny, zbytek dne jsme prokrafali a zaplatil jsem 3500,- Kč za dřevo bez té dopravy. Takže mě to stálo cca 5 tis. Když budu makat, tak za víkend to mám naštípané a srovnané. S takovou haldou vydržím celou zimu a na čtyřech polínkách uvařím oběd. Všechnu práci, kterou jsem do toho dal, jsem dělal čistě jen pro sebe a rodinu. Pár polínek protopenejch navíc, kvůli horší izolaci mi nevadí, protože aspoň můžu vyvětrat, usušit celý rodině boty a oblečení a v pohodě se nahřívat sálavým teplem u kamen. Plus je tu ještě dřevo zvlastního lesa a pozemků, který roste úplně zadarmo.
Navíc dřeva mo obrovskou výhodu v tom, že se dá skladovat. Elektrika ne. Takže až budu starej, budu chodit do svýho obrovskýho dřevníku a vůbec mě nebude mrzet, že mám malej důchod. nemám peníze - mám teplo
Ty topíš elektrikou, takže neděláš dělat nic jínýho, než vyděláváš na novej reaktor v Temelíně a další ansámbl techniků a manažerů, šetříš jak to jde, radiátor máš studenej, abys neutratil a bojíš se vyvětrat, když je venku 10 pod nulou. Takže někde makáš, aby Ti dali peníze a pak ty peníze utratíš za něco, co sis mohl vyrobit sám. Nepřipadá Ti, že ony peníze, jsou do toho cyklu zavlečeny zcela zbytečně? Nemáš peníze - nemáš teplo.