Ono to s tím Barracudou a podobnými makaky bude asi podobnej case jako třeba Andrew Tate - nějakej egregor, kterej channeluje (nebo přímo vytváří) temnější/primitivnější proudy, veze se na nějakých tendencích, těží z toho pozornost, zájem, prachy. Tam hraje roli i to, že je tam vždy strana toho příjemce, když někomu tento typ mysoginního chování imponuje, tak to primárně říká i něco o něm a jeho mentální kapacitě. Plus tam můžou hrát roli i různý fenomény jako identifikace s agresorem, stockholm syndrom atd., který můžou částečně vysvětlit ten paradox, že někdo to klidně i tak může chtít a vzájemně jim tento mód fungování vyhovuje (já se chovám jako agresivní pimp a ty jako submisivní bitch nebo naopak a dává nám to nějakej high/rajc, nebo to dává utrpení, ale přesto v tom oba zůstávame). Při poukazování na to, co na tom všem může a nemusí být o.k. je imho tenká linie mezi snahou o nějakou evoluci, edukaci atd. a (ne)vědomým morálním povyšováním se, kdy já z nějaké nadřazené pozice soudím, co by se dle mě mělo někomu líbit či nelíbit, co by si dle mě měl nebo neměl nechat líbit, aby to zapadalo do mého morálního kódu, jenž by měl být univerzálně aplikovatelný.
Poslouchal jsem ze zvědavosti tento podcast (ačkoliv mě jeho rap nebaví a jako osoba je mi nesympatickej) a on tam mluví o tom, jak píchá stovky ženských (vysokoškolačky, zadaný, nezadaný, slušný, neslušný atd.) a že (prý v rámci respektu a slušnosti) dle jeho zkušenosti ženský na tu jeho macho pózu "beru si co chci" slyší a rajcuje je, i přesto, že často tvrdí opak a pohoršují se nad tím. Samozřejmě v tom jeho náhledu na svět jsou určitý mezery, třeba v tom, že samotný lovení instagram barbín nebo ožralý publikum na jeho koncertech už je dost specifická skupina lidí, podle které se dají asi těžko dělat nějaký zobecňující závěry o tom, jak to ženský či chlapy mají nebo nemají. Zároveň je vtipný, že on se tam chlubí svým povrchním životem založeným na honění čísel, chlastání a píchání a jedním dechem si stěžuje na povrchnost těch holek, díky které nemůže najít tu pravou na založení rodiny a trvalý hodnotný vztah, který by chtěl :-))...že překvapivě nějak mezi těma ženskýma, který jen hledají hajzl, kde by to narýsovali, nemůže najít tu hodnou mámu k dětem (tzn. naráží na mantinely toho hedonickýho světa založenýho na omezených zákonech). Tím chci říct, že ta rapová subkultura může být takovej trochu svět sám pro sebe, kde můžou platit trochu jiný pravidla, než jinde.
REFEW: Jsem milovník žen, Protiva mohl být velkej, Nemůžeš bejt hrdej na něco, co jsi dostal od bohahttps://www.youtube.com/watch?v=DogJ8LP5ff8