ENGUMAZ:
N_I:
HONZA09:
Zkusím odpověďět takhle hromadně, když už se tu dává dopopředí subjektivní vztah k tvorbě Toxxxe/Cola/SC.
K.O.kru v sobě má něco strašně nehotovýho, neoriginálního a v podstatě neautentickýho. SC: miluju od nich ToxicFunk a DIXXX a to předně pro instrumentaci a obsahově pro ten "space-junkie" vesmír, kterej tam vytvořili. V tý době mi přišlo, že je nemožný, aby někdo z prostředí rapu použil slovo "planeta", aby to neznělo debilně.
Toxxxe jsem začal ale milovat až s Rokem Psa, což je pro mě asi nejzásadnější rapový album našich končin (a těch let), který už v rámci lyriky, nálady, featů a feťáctví nikdy znovu nezopakoval. U Jamese je to pak splitko s Orionem - Orikoule (ale když to slyším dneska, pulku těch věcí přeskakuju). 1000 sem zezačátku byl velmi opatrný s hodnocením, protože se mi to dost nelíbilo a snažil sem se přesvědčit sám, že to není tak blbí. Mumie je doslova asi největší propadák celý týhle kapitoly - přijde mi, že se Toxxx (i Cole u kterýho je to cítiti mnohem zásadněji, protože už se starej posledních patnáct let) stali parodií sebe samých. Toxxx se obklopil ženama a jeho rap je už dneska fakt žaborybí ženština a Cole si dělal prdel z řízkový metalovistosti tak dlouho až se stal tim nejvíc spoceným metalistou.
N_I: Ad Hugův čuch na beaty - tady je pravda, že je to prostě firstclass. Taky mi přijde, že vlastně pak ten produkt je o tom, že nezatěžují posluchače zbytečným obsahem, textově to minimalizují na jeden hook kterej řekne padesátkrát dokola, pak 4 linky a konec - všichni si užijou beat bez zbytečnejch keců, má to "hezkej vobal" stojí to litr a je na tom productplacement na debilní nezhul CBD, což je od aliexpresáckýho trička s potiskem siluety holuba za 10 kč jen nepatrnej posun. Dneska už bych ho holt nevolil.
a ať jen neplkám jedna veselá po ránu
Bushido feat Karel Gott - Für immer junghttps://www.youtube.com/watch?v=Jej9-TnB6iE