• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MATT: to je ale uz po FA anabazi, ne? sem si uvedomil, ze kolem FA se motak i Sergej B a ten bych rekl o dost vic.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MATT: zrovna dnes rano jsem mu psal, kde si ho budu moci zive poslechnout a odepsal, ze v ty MF pred Denisem. Zaregistroval jsem jeho otevrenou kritiku Berlin Manson akorat.
    MATT
    MATT --- ---
    VON_GILOTINE: tady je mu tusim 19

Logic (Hráč Roku) - MVP (Prod. by TZ) Official Video
    https://www.youtube.com/watch?v=fIrgL1GDY2g
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    kolik ze bylo logicovi kdyz se paktoval, ctrnact? sestnact?
    MATT
    MATT --- ---
    FIDEL: kabal s ostatnimi, co se snazi vice monetizovat hudbu (domejslel jsem si fakkulta a edova syna)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MATT: ja to prave nejak nepochopil, protoze ho sleduju na IG a prijde mi, ze s nima dal hraje.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MATT: ze se kdo s kym rozesel?
    MATT
    MATT --- ---
    POHODAVOLE: On prej Yzo hajpoval i Dušana Vlka. Imho tahle slovenská vlna nemá v čechách obdoby. jedni z mála (doufám upřímnejch) raperů, kteří opustili ty všechny klišé macho, trapu, hustlení atd. Tak mi prijde pochopitelny, ze je Yzo podpori, pripadne, ze se na nich chce i trochu prizivit. Snad to od nich nebude "polibeni prstenu", jak se tedka rika.. ;)

ale jak tu byl ten rozhovor Kabala s Raveboyem, tak mi z toho přišlo, že se názorově s ostatníma rozešel. měli se z toho taky ten pocit?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MATT: vubec, to bych nesmel hulit, jen vim, ze ten porad nebezel pres den, ale pozdeji vecer.
    MATT
    MATT --- ---
    ONDRAASOVKA: já slyšel otázku akorát tušim v soundbomb, kde odpověď byla "to byli takový hodný kluci (hahaha)"

FIDEL: vzpomeneš si, kde se kál?
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    tak soft a přitom tak hard. super.

3.5 music video
    https://www.youtube.com/watch?v=b-L09KIBvJ8&ab_channel=DirtyThePressa
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: jinak tech 390 je druha vlna. Kdo spechal, tak mel listek za 330. To je fakt zadarmo. Loni byl ten akusticky koncert za 280. Jako plno lideme neverim, ale zrovna on mi teda prijde, ze neni nejakej vychcanej zmrd. S dalsim albem cekal dva roky. To by se dalo asi taky vic vyzdimat, kdyby chtel.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: desky i koncerty miva vyprodany. Podivej se, za kolik sel asi uz trati repress MC Geye, ktery se tu taky propiral :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Logic a Matasek - to se bude resit porad :)
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: imho 650 nebo 390 neni zas tak malo bro....
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAASOVKA: ze strany Kulta v tom rozhodne nevidim kalkul. To by asi neprodaval desky za 650 a nedelal koncerty, kde je vstup 390. Ten track s Yzem dle me sedi jak prdel na hrnec.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ONDRAASOVKA: uz v dobe, kdy byl jeste Logic, jsem ho v nakym radiovym rapovym poradu slysel na tuhle otazku odpovidat a pochopitelne se v ramci moznosti kal (jak moc to bylo ucelove, vi asi jen on sam, ja jsem ale od nej od te doby neslysel jedinou rasistickou narazku, zato od nej pravidelne slycham ty antirasisticke). Kdyz jsem tu recenzi (nikoliv esej:) psal, coz je sedm let nazpet, tak jsem o zadnem CEO nevedel, jinak bych to tam pochopitelne dal, stejne jako jsem tam dal tu Fuerzu Armu. Kdybych ji chtel vytesnit, tak ji preci vubec nezminuju, to snad dava rozum.
    Dalsi recnicke otazky zrejme mirej na Denise, tady nemohu slouzit. Mohu ale rici, ze jsem slysel, ze o ten feat stal Yzo a dlouhodobe, aktivita prisla tedy z druhe strany, coz mi prijde zajimavy a ponekud to popira ten "trzni pristup" u Denise. Ze jde o dva odlisne svety jsem tu psal pred tydnem, cili bych se jen opakoval...
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    FIDEL:
    MATT: tohle není ani tak o něm nebo ceo m+ a o tom, jestli jim něco vyčítat nebo ne.
    v první řadě jde o nás všechny jako společnost a normy, který si nastavujeme.
    kontroverzní minulost je ok, když o ní zkrátka mlčím, lidi buď zapomenou nebo je to nikdy nezajímalo. mimochodem existuje publicista, kterej se na to Y a nebo toho neúspěšného kandidáta za xenofobní rasistickou svoloč napřímo zeptal? je to naprosto logická a zdravá otázka... ptal ses ho ty, Fidele? a nebo byl ten článek tvou vlastní úvahou?
    protože do tý doby, kdy na téma vlastní fašounský minulosti nezačnou bilancovat, zůstanou zkrátka tím, čím byli tenkrát. a rozhodně nejde o vláčení blátem, takhle se to ve vyspělý společnosti dělá.
    za sebe říkám, že mnohem smutnější je to legitimizování ze strany okolí... Fidel tak strašně chtěl, aby lidi chápali, že Y nebýval nazichuligán, že o tom psal eseje, ve kterých mj. zapomíná zmínit tu druhou,mnohem kontroverznější osobu z m+, na kterou se zapomíná tak trochu záměrně.
    no a Fck Klt chce co? je ten feat volba srdce a nebo volaly čísla, že chtěj růst? nevím a je mi to jedno, co mě ale sere je ten fakt, že přesně tímhle tržním a nekritickym přístupem pomáhá přesně těm lidem, proti kterým se vymezuje ve svých textech.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FIDEL: tak snad je ta jeho spolupráce s nimi upřímná snaha se od minulosti vymezit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam