• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: pokud se bavíme o vzpomínání a sentimentalitě, tak pro mě diwokej západ (co nebo kdo je dneska zkrat kratochwil nekomentuju :D) a syndrom snopp.

SEKELLE: pro mě je ta kategorie "jiný rap" prostě zrádná past vytvořená pro tyhle účely, ne že bych byl nějakej seeker a gatekeeper pravd o žánru a jeho atributech, ale tady to vnímám jako takovou apropriaci. Stejně jako když vydal Prago Union HDP a najednou se s toho stal rap, kterej poslouchá učitel češtiny, a mamka na mateřský.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IMHO nejlepší CZ/SK byli Trosky.

Tozmemi (Roey Marquis II. Remix)
    https://youtu.be/0uffQtSrDE4?si=6O7gzV5nVrInELa4
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    OPERAHYPNO: U těch WWW mám teda jinej názor, ale určitě je to dáno tim jak je já osobně vnímám a jak na mě působí. Rozhodně bych je třeba nesrovnával s žádnym jinym českym rapem a třeba jejich rovina toho bejt real je pro mě u nich někde jinde, než u všech jakýchkoliv ostatních raperů.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Kata jsem nikdy nedával. A Prago Union mě vyloženě srali. JAR mě bavila Frtka a skončili u mě někde s deskou, na který byli Bulhaři. Peak WWW je Déšť je voda k převaření. Takže to je všechno starý asi tak 30 let.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    SEKELLE: no já právě spíš tím komentem mířím na tu celou nesprávně nastavnou dialektiku těhle posluchačů - pro který je JAR otec svatej rapu (i když klempíř bude kulturní atašé Motohlav), Kato je pro ně intelektuuální češtinář, i když je to uplně obyčejná vysmažená hlava z nuslí, který má základku a záchvaty extroverze střídající se s introverzí, jak tadyhle tramvaj mazačka a WWW jsou jen apropriátoři forem - divadelní rap, kde není špetka realu.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    OPERAHYPNO: No spíš je to českej internet a co mi přijde, tak to je spíš děleno na liberální fašisty a konzervativní fašisty. Ale vnímám to fakt jen na netu. V realu si lidi ještě dokážou poslechnout argumenty a nechaj si kolikrát vyvrátit ten rage bait z netu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Tu jeho flow nechápu. A největší prdel je, že se tu jeho flow naučila i ta jeho dcera.

Isabela K. - Hustá holka (Official Video)
    https://youtu.be/xV2yr8As-bs?si=DQKorWxtT603c9wu
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: :))) Haha. To je můj oblíbenec.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    OPERAHYPNO: jedinej true je Lukrecius Chang Kišš, a ten se ještě nenaučil rapovat, nebo rapuje stylem Karel Gott "Repčí", což je prdel jen chvíli ale jen když to nemyslí zase vážně.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: ale tak týká se to i cigánů, si vem Gypsyho. ten nahrál v dávnověku jednu jedinou dobrou desku inspirovanou sice na západě, ale vycházející z autentický zkušenosti, a od tý doby seká jednu mrdku za mrdkou a ze všeho ční jen jediný: prachy a fejm, no true game
    L4MA
    L4MA --- ---
    MATT: starnes. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Já už od Čechů nechci nic. Možná akorát aby se naučili anglicky, když poslouchají rap. Možná pak přestanou míň sraček. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BTW ten Schyzo prej na někoho vytáhnul na koncertě brokovnici nebo co.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: a co chceš od privilegovanýho českýho posluchače, kterej dělí svět na hodný a nácky? Pro něj založil českej HipHop Oto Klempíř v obě kdy kouřil trávu na vysoký škole, a WWWčka s Katem jsou pro něj definice intelektuality a vysokýho umění.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Smutný je, že bejt dement je hip hopový kultuře smíš taková defaultní pozice. Nějaký sociálně uvědomělý témata a conscious rap je naprosto okrajovej žánr. No a v Čechách je to naopak vtipný, protože tady to je prostě akorát vyprázdněná kopírka US rapu a dneska už i UK scény. Vždyť ani ty ghetta a gangstery němé poradny svoje. Když tu někdo žije low life a strugglí se životem z pozice marginalizovaný skupiny, tak mu doma povětšinou nebudou hrát Public Enemy, ale Ortel. :) Dokonce 8 nás jedinej rapující muslim, není žádnej kazatel, ale úplná guma, co napadla vozíčkáře. :)
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    N_I: CCM jsme tu cenili když sis jel Parikrámu, tak relax. Ale jinak se klidně zastávej debilů, když nutně potřebuješ být vždy na tý druhý straně, jedno jaká ta straan je. A jestli mi někdo přijde jako latentní gay je čistě můj pocit, stejně jako mám dlouhodobej pocit, že jsi blbec.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    AKISAN: Podle mě je třeba zbytečnej "umělec" Smack. Už měl asi třikrát skončit, ale furt potřebuje nějak promovat merch, tak ho musíme poslouchat. :)
    N_I
    N_I --- ---
    když je něco fakt nechutný tak to bude asi dobrý rap!!!!

navíc když se to nelíbí populárním zaslouženým umělcům - něco na tom asi bude! jdu to votestovat a rád!:))

a vona z toho navíc praská žilka hyperkorekt cápkům co nechápou CCM? kurva cool!
    kurva schyzo bude fakt dobrej týpeček!

JO! ty dedukce a latent homosexualitě - tyhle detekce lidí na dálku mě dost baví, každý je dnes expert na analýzu toho druhého, nebud jako lada:)

roháč tragéd i borec zaroven ale TK borec? páč je z backu oka..:) na majku přitom zhruba to samý:)
    roháč aspon hezky pocejtil ty gufrau, rikam fer...
    s mdmx mel dost tracku uplne daleko a cool...ikdyz kopirka co maka na zapad ale kdo to dnes nedela aby vyuzil toku reky..
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    LAYUP: schyzo dalsi zbytecnej "umelec" .... pro me teda.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    POHODAVOLE: ja vlasnte, naprosto chapu co pises a mas i pravdu... ALE asi budu radsi, kdyz to bude drzej nerudnej kokot, nez furt jedno a to samy vsude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam