• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP: To že rap game je hra, divadlo, nic vážného, tam opakuje několikrát, proto jsem napsal, že to stěžejní informace. Taky v návaznosti na to říká, že nedělá politický tracky. Ok. Zároveň tvrdí, že to každej může mít jinak. Nic jsem nediggil, stačilo ho poslouchat. Jinak se pochcal sám. Tím, že narapoval sračkovej diss na Hit em Up. Před maldejma vypadá jak žvatlající geront a před lidma, co si pamatujou Yo MTV Raps jako komediant.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    HONZA09: Hodněs musel diggit, abys tam vyšťournul něco, co bys mohl pochcat.

Mluví úplně v klidu a poměrně s nadhledem.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Dejte mu cenu

David Attenborough českého rapu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No asi stěžejní myšlenka toho celýho je, že pro Toxxxe je rap game něco jako divadlo odtržený mimo realitu.

Což je zejména v souvislosti s použitím beatu Hit Em up od 2 Pac, kterýho pak zastřelili v autě, flusnuti do ksichtu celý rap game.

Děkujeme Hugo. Běž dělat nový tracky o páření koroptví.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP: Moje disciplína je music.

Hugo Toxxx 2026
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    Hugo Toxxx: Beef s OG pávem beru jako prd*l
    https://www.youtube.com/watch?v=-sck98kad94
    LACIF
    LACIF --- ---
    REFLEX: Je to dobrej track
    Ale nějak nechápu relevantnost těch keců kolem
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    MRKEVREDKEV: Mně prostě úplně uniká důvod se do něj opírat, on to vytáhl první. Je tu tisíce jiných úplných toys, kteří si zaslouží diss. Jasně, můžeme se bavit, že se Toxxx zacyklil, že C.W.A. stojí za prd, že většina těch random tracků, co dává ven, má nevalnou kvalitu. Zase ale z potice producenta chápu uměleckou svobodu. Dělat si věci jen tak pro fun bez ambicí je osvobozující, i když se to nepotkává s očekáváním. A úplně objektivně mi ten Pávovo track nepřijde takovej fire, je to slabý prostě. Mě ten beef spíš unavuje.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Smacka jsem parkrat videl kdyz jsem jeste bydlel v rodnych Strasnicich a sel pro sakl, nebo nekde na private (a teda kamarad se s nim zna vic)

Tohle je od nej fakt super

Smack One - Další Rok (Chimera 3 Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=gcOe9kBsMUw&list=RDgcOe9kBsMUw
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    LAYUP: ne, není to jedno, protože "hudebně starej a nerelevantní" můžeš být i když ti je 20 a děláš hakysáckej boombap. já v tom prostě neslyšim nic o věku a interpretuju to jinak než Karel, na což jsem chtěl poukázat.

respekt k těm, který mi otevírali dveře ano, ale ne absolutně. nemělo by to znamenat, že nikdo nemůže dissit Toxxxe, pokud si na něj troufne. nebo to vidíš jinak?

disclaimer: nejsem HONZA09 a nepotřebuju nutně pochcávat Toxxxe, naopak jsem jeho velkej fanoušek, Mumie se mi líbila, ale v tomhle beefu jednoznačně tahá za kratší provaz.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SALAMAN: Navíc teda tady měl ten filozof beefu jeden fakt dobrej point. Doba už se posunula a je pryč, kdy se stačilo na majku a ve studiu tvářit tvrdě a rapovat o tom, že někomu hahaha zapálíš srub. Dneska už totiž existujou partičky, který se tý reálný konfrontace nebojí.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    HONZA09: 1000 vyšlo 2019 a od tý doby tam měl pár dobrých singlů, naopak jsem rád, že vůbec něco ještě dělá, nemusel by. Ale chápu, že je lehký naskočit na hatetrain.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAYUP: Nepřijde mi tolerovat muziku na hovno jen kvůli tomu, že se mu povedlo udělat před dvaceti lety jedno zásadní a jedno dobrý album. Naopak mu chyběl jasnej reality check.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    MRKEVREDKEV: Pojďme ten masterpiece rozebrat elektronickou tužkou.

Není to jedno? Jestli je to o věku nebo o letech kariéry, tak i tak je to slabej "argument". Taky bude starej a dočká se stejnýho zacházení. Nepřijde mi to v pořádku. Repsektuju ty, kteří mi otevřeli dveře.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MRKEVREDKEV: Shnilá mumie je naprosto jasná reference Toxxxovi album.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    MATT: já ty punchlines od Páva teda interpretuju uplně jinak než pan Karel (49), kt. píše:

Naproti tomu je hlavním nosným argumentem disstracků OG Pava to, že Toxxx je už starý. „Odmítám vykopávat fosílii, rozmotávat shnilou mumii / K čemu by mi kurva byly posily? / Na pána na smrtelné posteli?“ rapuje v tracku Taliban Remix, který začíná obrazem Toxxxe jako pacienta v léčebně dlouhodobě nemocných.

moje interpretace je, že být fosilií/shnilou mumií/osobou na smrtelný posteli v Pávově pojetí není funkce věku, ale toho, že mu Toxxx prostě připadá starej a nerelevantní hudebně.
    MATT
    MATT --- ---
    Radek Yang X Erik Mati X Nico Benz DOKONALÁ Prod. JeremyBeatz [OFFICIAL 4k MUSIC VIDEO]
    https://www.youtube.com/watch?v=H9gBeIReTjY
    MATT
    MATT --- ---
    YG Moris - Claysick (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=WU26vq-aUIQ
    LACIF
    LACIF --- ---
    MATT: Věta, že v rapu “se nikdy nepěstovala úcta” mi stačí, dál nemusím
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Možná Jay Z, to je fakt špatný. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam