• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTCZ/SK hiphop, rap a trap
    o českym a slovenskym hiphopu, rapu, trapu a grimu, hlavně novinky, ale i starší oblíbené kousky... diskuze o scéně ;) lehký přesah do reggae povolen
    všechny ostatní země sem: [ HIP-HOP :: městská subkultura - malujeme, rapujeme, scratchujeme, breakujeme, stahujeme! ]

pokud chcete vložit info o nějakém koncertu nebo party, vložte do prvního řádku slovo AKCE, pro snadnější filtrování..
    rozbalit záhlaví
    LACIF
    LACIF --- ---
    FIDEL: Lol
    Email je na @festivalpark. Což jestli se nepletu je již neexistující společnost která skončila úpadkem
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    "Veškeré výnosy z předprodeje vstupenek již byly investovány přímo do festivalu. Je mi to nesmírně líto. Tato situace mě motivuje více než cokoli jiného." Au
    Velký návrat končí dřív, než začal. První muž festivalu Radek Maliník vysvětluje, co se stalo a co zlomilo letošnímu Hip Hop Kempu vaz – BBarak.cz
    https://www.bbarak.cz/velky-navrat-konci-driv-nez-zacal-prvni-muz-festivalu-radek-malinik-vysvetluje-co-se-stalo-a-co-zlomilo-letosnimu-hip-hop-kempu-vaz/?
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    FIDEL:
    FIDEL:
    RUDIE:

Publikum festivalů už výrazně stárne a je to už dost vidět i na akcích typu LiR kde lidi kolem padesátky nejsou žádná rarita . Nemluvě o tristní situaci kolem klubů a dále Mighty nebo BA kde je hlavním hvězdám nezřídka kolem sedmdesáti , mají minimálně jeden bypass a uctívají se časy co se už nikdy nevrátí .

Nepopírám že jsem nefalšovaně zvědav co bude až to velikáni zapíchnou , skalní co ubývají kvůli cenám, věku a cirhoze zmizí pod kritickou míru a cizinci co někde tvoří už 70 % klientely objeví jiný Nový Laciný Cirkus :)

Co se prohlídek týká pamatuju si zejména LiR 21 (?) kde mj. tahali lidi z linkovejch autobusů a vozidel jak králíky, jeden Tomorrowland kde to brali rovnou na příletech na letišti a co se RSA týká koridory a dvoumetrový placatý ksichty s Boerboely co vypadali že je páníčci krmí Trenbolonem čili ono jako hůř být může :)

HH Kemp IMHO nezvládnul jednu dneska klíčovou věc a to vybudovat mezinárodní značku kam ti přijedou lidi klidně na správně vypromovanej "Oldschool Ročník" . Že to nejde je evidentní blbost protože se stačí podívat na jiný žánry a jejich skromné festivalové edice bez větších jmen kam přišlo standartní množství lidí.

DUB:
    No vidiš a to já bych se mít čas na Onyx zadara na Palmovce podíval hned :)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    OT ale
    N_I: FIDEL: je to koukam za 450,

Z NL od Cargo Gallery: Exkluzivní last minute show: The Alchemist dnes na CARGU

The Alchemist, jedna z největších ikon světového rapu a producent, který stojí za deskami celé řady zásadních jmen, dnes večer exkluzivně vystoupí na CARGU.

Show vznikla na poslední chvíli a Praha ji dostává dnes večer.

A jak k celé show došlo? Idea k tomu říká:

„V důsledku toho, že Alchemistovi vznikl neplánovaně day-off v Praze, mě napadlo mu udělat show. A on řekl, že souhlasí.“ Idea zároveň dodává, že vstupné nastavili na velmi přátelskou cenu, aby dnes večer mohl dorazit opravdu každý.

15:00 otevírá bar&grill na palubě
    21:00 Idea
    22:00 Alchemist
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    DUB: jasny, je to fakt starodavnej line up, viz lineupy kazdorocniho splashe, ale asi skutecne posrali co mohli, nejen line up. Vyjimku z pravidla vidim jen u Alchemisty, to je sice oldskul, ale ten zaziva naprostej vrchol, staci kouknout kolik desek rocne vyda s rapperama vsech generaci (a navic se mu sound nezasekl u boombapu a je uplne mimo skatulky a furt se nekam posouva).
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    DUB: jeste by bylo fajn dodat ze onyx jezdi opakovane do ruska koncertovat, naposledy v ted v kvetnu.
    DUB
    DUB --- ---
    OT, ale kouknete na playlist live shows na letosnim rolling loud co tam je jmena. carti, don toliver, skrilla... narvano mladejma. a nikde zadny onyx, alchemist, non phixion atd. a ty onyx nevim koho tahnou, po tom co ho 50 cent s bandou zmlatil jak psa a charlamagne se mu smal do ksichtu v breakfast club rozhovoru sem mu to drsnou pozu o kterou se snazi prestal zrat a naky onyx total nezajem. co ten breal s xzibit, zalozili ted nedavno projekt a delali koncert v nakym klubu pro par lidi, views zadny. oldskool je mrtvej proste, delat takovej festak je picovina v 2026

Nine Vicious LIVE @ Rolling Loud Orlando 2026 [Full Set]
    https://www.youtube.com/watch?v=6GhqvbN6mE4&list=PLizAW8rFTzbI0f8AQaKfeqRKaVpV_0A6g
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    FIDEL: sehraly boze
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Nemyslim si, ze ten pruser je o ujetym vlaku mlady generace resp., proste to zjevne posrali na vsech frontach.

Kdyz to srovnam s Mighty Sounds, tak tam je dobre videt, jak navstevnictvo za tech 20 let existence zestarlo. Mlady punk rock, hc, ska (lol) apod kapely, co pritahnou vic nez 50 lidi na festak uz nejsou. Cely je to o starejch vetsich jmenech, coz je obdobna situace jako letosni line up HHK.
    Mladsi milenialy a Gen Z na 2 denni festak nikdy nedostanes, jezdi z vetsiny lidi 26-30plus, a tak tomu je napr. potreba jit naproti servisem, co se tem starnoucim lidem nabidnes, aby to ty 3 dny na festaku zvladli vydrzet.
    Taky jde o marketing v okolnich zemich, na MS uz bude brzo pomalu pulka jenom z ciziny. Tady podle me podcenili, ze po ty dlouhy pauze se na ne proste zapomnelo plus posledni rocniky nemely nejlepsi povest.

A hlavne na strankach/plakatech neni zadnej jinej nez medialni partner, takze to cely potrebovali uhrat na vstupenkach a gastru. Nevidim ani zadnej posranej pivovar. ¨
    Takze ackoliv lidi od covidu cim dal vic nechavaj nakup vstupenek na posledni chvili (pokud je nenalakas dobrou kampani na "zvyhodneny" vlny apod), museli vedet uz x tejdnu dopredu, ze to nikdy nezaplatej))
    JONY
    JONY --- ---
    MATT: jestli mi něco přijde hrozné, tak tyhle damu/famu/avu projektíky různý třicátníků co se tváří jako fresh náctiletí diblíci
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    TALPENNY: myslim, ze svou roli sehrali i festaky typu Splash, ktery nejsou daleko a jdou s dobou – z roho letosniho lune upu jsem zacal slintat.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    TALPENNY: hele ja teda nikde v Cesku nezazil, co se az ty posledni roky delo tam a pokud vim, tak to nakonec uvadeli i jako jeden z duvodu, proc to stopli — urcite jim to nepomohlo. Pred tim to bylo riky namatkovy nebo vubec, pak se z toho stala vyslovene hromadna policejni zalezitost, sem nikdy v Cesku nic podobnyho nevidel a brali jednoho batuzkare po druhym a kazdy auto...
    N_I
    N_I --- ---
    kua ted na me skocilo z FB, fakt den predem dat na web tohle? kua kua...to je dobrá psylovina...

TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    FIDEL:

Prohlídky se všude venku berou jako nutné (?) zlo a upřímně nevim o akci kde by to mělo nějakej markantně zhoubnej vliv na návštěvnost viz např. LiR anebo Tomorrowland :)

Navíc i striktní level made in ČR je IMHO pořád pohoda v porovnání s UK, Holandskem případně Jižní Afrikou kde koridory s pejsky atd. nejsou žádná rarita čili tady IMHO jádro pudla asi úplně nebylo
    MATT
    MATT --- ---
    Grey256 x Dorian - Stejná krev (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=o_qIn2flrPw
    MATT
    MATT --- ---
    au

HIHIHAHAHOLKY - ČESKÝ LÉTO (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=dzKfb6J5Kbc
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    N_I: asi nechodim na spravnou pavlac, kde se to suska, leda by to bylo tady;)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    N_I: vlak mu ujizdi podle me spis v tomhle klubu, na cislech ty posledni desky to prilis poznat neni.
    N_I
    N_I --- ---
    FIDEL: ¨já myslim že to afrro řikal sám v tom větším rozhovoru, že jim ujel vlak...ale v tý době mě zajímal mental core, aphex twin s bjork a ravelin7....to sem ještě nebyl ve hře tak mě asi jako ulovíš na tuto udičku pokud mě lovíš...vole..

jako si myslim že ikdyž to marketingem dožene, že ted ujizdi stejne vlak uz yzovi...az nastoupi poradne jamaica fussbal se svou estetikou kera prej ted ruluje státy....mi řikali....teda..
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    N_I: se ptam, neb trap byl fresh v doce 2011, kdyz Juicy sekal svy nesmrtelny tejpy s Lex Lugerem, to uz mame bratru 15 let, tak me ta "nova vlna" mate.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam