• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    Taky vás tak trochu štvou dokonalé rodinné obrázky, které vídáte kolem sebe na ulicích či u svých kamarádů? Máte doma dítě nebo dokonce děti, ale vychávávte je bez tatínka? Dokážete si takto mateřství užít nebo je to jen a pouze řehole? S jakými problémy se potýkáte a jak je řešíte? Jste na to sami nebo pomáhá rodina? Vyhlížíte náhradního tatínka? Některé problémy pochopí prostě jen a pouze další matka ve stejné životní roli. A nezáleží na tom, jak jste se do této nelehké situace dostaly. Ve výsledku jde stejně jen o to, aby děti byly šťastné, zabezpečené a vy si udržely zdravý rozum. Tak se z toho pojďte vykecat!
    rozbalit záhlaví
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOCOURMIKES: Křesťanství asi ne :p ... ale Buddhismus to ano. Však já poslední týdny usilovně medituji a přežívám nejspíš jen díky tomu...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: náboženství pomahá :) bez legrace. krestanstvi nebo buddhismus.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Asi za chvíli umřu i já....
    LITROP
    LITROP --- ---
    nejak mrtvo tady?
    LITROP
    LITROP --- ---
    Zdravim pokud to sem nepatri tak se omlouvam jinak rad bych s detma 3 a5 let poznal nejakou mamu s prckama na spolecne vilety a prochajdy(hriste zahradky) jsme uz dlouho ve slozeni tata a dve deti a pes a nejak postrádáme ženský prvek a nove kamarady.Tak pokud se nejaka najde budem radi kdyztak posta
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    EUCHENIE: zapomely jste na ruzne gastro-fekalni prihody ;)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NOFNAK: ne, ty hlemýžďe jsem neměla číst!

    blink :)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    EUCHENIE: Jo přesně. To potvrzení, že to období (cucání palce, hlemýžďů.., záchvatů vzteku, pláče atd.) skončí je velmi úlevné.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Taky míváte občas vyčerpávající rána? Já si skoro říkám, že ty naše raní storky začnu sepisovat.
    Dcerka dneska výjimečně vstávala sama a před budíkem, jindy ji tahám z postele fakt těžko. Dneska po mě už hodinu před budíkem, tedy od půl páté (!!!) hopsala. Ale dobrý, namažeme chleba s medem, připravíme kakao. Kakao si skoro celé vylila a tak jsem ji šla zachraňovat, u čehož mi do mých dlouhých vlasů zamotala celý chleba s medem. Což se jí vůbec nelíbilo, protože ona ho chtěla a já jí ho sebrala! Takže honem jiný chleba s medem, vymotat ten z vlasů, bleskově vlasy umýt a s mokrou hlavou do práce - pozdě ale přece. Na druhou stranu jsou ty příchody do práce občas fakt úleva :D.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    NYA: Je to vysilující, že? No jo no, my to měli taky ze začátku jako na horské dráze, jednou dole jednu nahoře. Rozum přeci říká, že jsme lidé, rozumní, tak proč bychom se nemohli domluvit a fungovat v nějakých mantinelech slušného chování.. ale realita je prostě jiná.
    Za sebe doporučuji se na tatínky prostě vůbec nespoléhat, s ničím raději moc nepočítat. Ušetříš si zklamání a můžeš být ve finále max. mile překvapena. Ale rozhodně se vždycky aspoň v nějaké podobě vrátí ta snaha a slušné chování z tvé strany. I kdyby jen od lidí kolem kteří dokáží vyjádřit podporu a pochopení.
    NYA
    NYA --- ---
    posledně jsem tu psala moc hezký věci ohledně nastavení s otcem mýho synka ..
    tak musím říct, že to je sice hezká teorie, ale nefunguje to.
    s únavou se ztrácí nadhled a s velkorysostí je vytírána prdel..
    tak nic.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PIDALA: toho jsem se bála, když jsi to tady popisovala, hodně sil a třeba se to věkem ještě srovná.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BALAENA: díky za info, mě bylo před lety řečeno to, co jsem psala níže, takže je to pro mě nová a poměrně důležitá informace
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ORIKA: v šesti je strašně pozdě. pokud je autismus jednoznačnej, dá se bez pochybností určit kolem tří let, a to je taky věk, kdy když se začne s dítětem rozumně pracovat, dá se leccos upravit nebo podchytit.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    ORIKA: Ona taky doktorka říkala, že je u takhle starých dětí ošemetné uvádět konečné diagnózy, ale že u ní asi nebude mít výčitky, když jí to do papírů napíše. A že se to taky může skokově měnit různými směry.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PIDALA: neni na takovou diagnozu ve 3,5 letech brzo? kdyz jsem kdysi absolvovala urcita vysetreni se starsim synem, tak mi bylo receno, ze podezreni na diagnozu sice je, ale s jistotou je lze potvrdit az kolem 6 roku veku...nechces zkusit jeste jednoho psychiatra, at mas srovnani ?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Tak podle psychiatra zní dceřina diagnóza celkem jasně - autismus. Nějak to nemůžu vydýchat. :/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NYA: no já mít možnost, taky jedu. V rodném městě jsem prožila 18 let :)
    NYA
    NYA --- ---
    EUCHENIE: no já mám bydliště tady ve vsi ... ve městě bych to neřešila, ale tady jsem nová a vnímám to jako participaci na zdejším občanským životě.

    je to tu dost bokem od všech měst, lidi se tu mezi sebou znají a nejsou si lhostejní.
    moje vesnice je fakt malá, přidružená k malýmu městečku blízko. myslím, že bude dobře seznámit se s paní starostkou, podle všeho je to rozumná žena, která se tady o to doopravdy stará.

    no a taky jsem pořád doma sama s miminkem a tohle bude událost, která trochu zředí stereotyp a dostane mě mezi lidi :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NYA: já na vítání nebyla vůbec.. trvalý jsem ještě měla u rodičů 150 km daleko a jezdit busem/vlakem s miminem se mi upe nechtělo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam